Το Όχι του Μ. Κόκκινου στο Δημοψήφισμα της Κυριακής

Ιούλιος 02, 2015
jumbo-banner

Η χώρα μας και ο Ελληνικός λαός είναι αντιμέτωποι με την ιστορία. Σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία θα πρέπει να αποβάλουμε κάθε έννοια φόβου και να λειτουργήσουμε με εθνική συλλογική συνείδηση, όπως άλλωστε έχουμε πράξει σε όλες τις μεγάλες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας.

Η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της Κυριακής, 5ης Ιουλίου, που επικυρώθηκε από την πλειοψηφία του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αποτελεί κορυφαία εκδήλωση της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Σε αυτήν καλείται ο Ελληνικός Λαός να απαντήσει με ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε ένα καίριο ερώτημα που αφορά την έκβαση των διαπραγματεύσεων και την άρνηση έως σήμερα των Ευρωπαίων Εταίρων, να δεχθούν τις προτάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης για να καταστεί το χρέος βιώσιμο, να δοθεί έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη, να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, χωρίς όμως να πέσουν πάλι τα βάρη σε αυτούς, που πλήρωσαν με δάκρυα και αίμα, τα πέντε τελευταία χρόνια, τα σφάλματα των θεσμών και τις λάθος επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Το ΝΑΙ θα σημάνει την συνέχιση της υποτέλειας και μακροχρόνιας εξάρτησης της χώρας μας από τις ευρωπαϊκές ελίτ, θα σημάνει την υποστολή της σημαίας μας, θα σημάνει την παραπέρα πτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού, διαρροή νέων επιστημόνων από την Ελλάδα στο εξωτερικό και την συνέχιση της αθρόας μετανάστευσης της νέας γενιάς, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, των ομαδικών απολύσεων, των χιλιάδων αυτοκτονιών, την έλλειψη εθνικής αξιοπρέπειας.

Την έλλειψη, τελικά, των κοινών δημοκρατικών αρχών και αξιών, που κοιτίδα έχουν την αρχαιοελληνική κληρονομιά.

Το ΟΧΙ, αντιθέτως, θα δώσει στην Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο, μεταφέροντας την ηχηρή φωνή του Ελληνικού Λαού στις συνεδριάσεις των θεσμών. Ο υπερήφανος Ελληνικός Λαός, ωσεί παρών, θα διεκδικήσει να λάβει και πάλι, την θέση που πάντοτε είχε, στο Ευρωπαϊκό στερέωμα.

Το ΟΧΙ σημαίνει όχι στην υποτέλεια, αλλά παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, την Ευρωζώνη, το Ευρώ. Η Ελληνική Κυβέρνηση θεωρεί δεδομένη την θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, θεωρεί ότι η χώρα μας είναι αναπόσπαστο μέρος Το ΟΧΙ δεν αποτελεί κατά κανένα τρόπο άρνηση της Ελληνικής πλευράς στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Πιστεύουμε όμως ότι η Ευρώπη της λιτότητας, των διακρίσεων, του άκρατου νέο-φιλελευθερισμού, της έλλειψης δημοκρατικών διαδικασιών στα καίρια θέματα που απασχολούν τους λαούς, δεν είναι η Ευρώπη που οραματίσθηκαν οι ιδρυτές της. Δεν είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, της ενότητας, της προκοπής, της ανάπτυξης, της ευημερίας. Μία τέτοια Ευρώπη διεκδικούμε να διαμορφώσουμε, σε μία τέτοια Ευρώπη επιθυμούμε να ζήσουμε, εμείς, τα παιδιά μας, οι επόμενες γενιές. Να βοηθήσουμε να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, ευημερίας και ειρηνικής συνύπαρξης για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Χωρίς τους διαχωρισμούς Βορρά και Νότου, χωρίς οικονομίες και κοινωνίες δύο ταχυτήτων, με ορθό καταμερισμό των κοινών προβλημάτων, όπως το συνεχιζόμενο και διογκούμενο κύμα μετανάστευσης, η διαχείριση των κρίσεων, η αλληλεγγύη στις οικονομικές δυσκολίες.

Με αυτά τα δεδομένα και με αυτή την πολιτική λογική, υποστηρίζουμε με σθένος το ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα της Κυριακής, 5ης Ιουλίου. Ένα Δημοψήφισμα που δεν εκφράζει ψευτοδιλήμματα του τύπου Ευρώ ή Δραχμή, δεν διακυβεύεται η παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και στο Ευρώ, αντιθέτως επιμένουμε και διεκδικούμε την ισότιμη παραμονή μας στην Ευρωζώνη. Το δίλημμα Ευρώ ή Δραχμή το σχεδίασαν και το υπαγορεύουν οι Βρυξέλλες και η Γερμανία για να διχάσουν τον Ελληνικό Λαό, να εκβιάσουν την εκλεγμένη κυβέρνηση για πλήρη υποτέλεια. Δυστυχώς, αυτό το ψευτοδίλημμα το υιοθετούν κάποιοι στην Ελλάδα, γνωρίζοντας ότι είναι ψευδές και για να καλύψουν τις δικές τους πολιτικές τα τελευταία χρόνια. Δεν θέλουμε να ξαναματώσουμε, δεν δεχόμαστε να ταπεινωθούμε, δεν έχει άλλα περιθώρια θυσιών αυτός ο Λαός.

Στην κρίσιμη αυτή συγκυρία οι Έλληνες, ενωμένοι, πρέπει να αναλογισθούμε τις ευθύνες μας απέναντι στην ιστορία μας, μία ιστορία ένδοξη, με υπερήφανους και τροπαιοφόρους αγώνες, με θυσίες για κοινωνική δικαιοσύνη, για ελευθερία, δημοκρατία, προκοπή.

Ας αναλογισθούμε τα ΟΧΙ που κάποτε βροντοφωνάξαμε, δίνοντας το παράδειγμα και σε άλλους λαούς, και ας πάρουμε θέση στην σύγχρονη, ζώσα ιστορία, φωνάζοντας και πάλι ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα της Κυριακής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot