Menu
Στην Κω τη Δευτέρα ο διοικητής Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσιλής

Στην Κω τη Δευτέρα ο διοι…

Την Κω θα επισκεφθ...

«Για Γέλια Και Για Κλάματα» στην Κέφαλο στις 22/08

«Για Γέλια Και Για Κλάματ…

Στο πλαίσιο των Πο...

Συλλεκτικό δίευρο για τα 70 χρόνια της Ενσωμάτωσης

Συλλεκτικό δίευρο για τα …

Τα σχέδια του Υπου...

Πόπη Παπαχρήστου: Ένα οφειλόμενο μεγάλο ευχαριστώ στον Μανώλη Φρουζάκη

Πόπη Παπαχρήστου: Ένα οφε…

Συμπληρώθηκαν κοντά ...

Γεωπονικές παρεμβάσεις πραγματοποιούνται στα γήπεδα της Κω(βίντεο)

Γεωπονικές παρεμβάσεις πρ…

Γεωπονικές παρεμβάσε...

PlayStation 4: Αυτά είναι τα νέα χαρακτηριστικά του firmware update 5.0

PlayStation 4: Αυτά είναι…

Μια πρόσφατη διαρρ...

Ποιοι ετοιμάζουν βαλίτσες και γιατί κάποιοι θα κοπούν από το νέο ριάλιτι του ΑΝΤ1;

Ποιοι ετοιμάζουν βαλίτσες…

Στην τελική ευθεία...

Η ευχάριστη είδηση του καλοκαιριού! Επιστρέφει το «Κάτω Παρτάλι»

Η ευχάριστη είδηση του κα…

Επιστρέφει το «Κάτ...

Αυτός είναι ο Λαρισαίος ηθοποιός που θα πρωταγωνιστήσει στο «Mission Impossible» με τον Τομ Κρουζ

Αυτός είναι ο Λαρισαίος η…

Ένας Λαρισαίος ηθο...

Μετά την Ισπανία διώχνουν τουρίστες σε Βενετία, Κροατία, Σκωτία -Στη Φλωρεντία τους καταβρέχουν [εικόνες]

Μετά την Ισπανία διώχνουν…

«Δεν είστε ευπρόσδεκ...

Μ. Βαμβακούση: "Τελικά η Κως για μια ακόμη φορά βγήκε νικήτρια....... "

Μ. Βαμβακούση: "Τελι…

Με τον δικό της μο...

Prev Next

Το ξεπούλημα των αεροδρομίων θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική και οικονομική ζωή των νησιών μας

Το ξεπούλημα των αεροδρομίων θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική και οικονομική ζωή των νησιών μας
jumbo-banner
Όπως είναι γνωστό στις 10 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προτάσεων για τα αεροδρόμια Ρόδου και Κω τα οποία ανήκουν στην ομάδα Β των περιφερειακών αεροδρομίων που ξεπουλά το ΤΑΙΠΕΔ.

Τα αεροδρόμια για τα νησιά μας αποτελούν σημαντικότατη αναπτυξιακή υποδομή που σχετίζεται τόσο με τον τουρισμό, όσο και με τη ζωή των νησιωτών. Μια τέτοια υποδομή πρέπει να βρίσκεται υπό τον αποκλειστικό έλεγχο του κράτους και όχι υπό τον έλεγχο μονοπωλίων και επενδυτικών σχημάτων άγνωστης προέλευσης.
Τα αεροδρόμια που εκποιούνται με την πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ αποτελούν τους βασικούς χρηματοδότες των υπόλοιπων μικρών αεροδρομίων των νησιών μας, τα οποία θα  κινδυνεύσουν να κλείσουν.

Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα είναι η χρηματοδότηση των άγονων γραμμών που σήμερα γίνεται από τα έσοδα του τέλους εκσυγχρονισμού ανάπτυξης αεροδρομίων. Είναι προφανές ότι η απώλεια του πόρου αυτού θα οδηγήσει στην κατάργηση της επιδότησης των άγονων γραμμών με άμεσο αντίκτυπο για τις ζωές των νησιωτών και τις οικονομίες των μικρών νησιών.

Σήμερα τα τέλη χρήσης των αεροδρομίων μας είναι μηδενικά προκειμένου να είναι προσιτά στις εταιρείες low-cost αλλά και για τα εισιτήρια όλων των υπόλοιπων εταιρειών. Είναι απολύτως βέβαιο ότι τα τέλη χρήσης θα εκτοξεύσουν τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, ήδη γνωρίζουμε ότι το κόστος θα κυμανθεί μεταξύ 14,5 και 20 ευρώ ανά εισιτήριο. Μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει πλήγμα στον τουρισμό των νησιών και φυσικά στο κόστος ζωής των νησιωτών.

Η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων είναι ένα μοντέλο που έχει αποτύχει τόσο σε χώρες όπως η Ισπανία και η Γαλλία, όπου επανακρατικοποιούν τα αεροδρόμια τους, όσο και στο «Ελ. Βενιζέλος». Ειδικότερα το «Ελ. Βενιζέλος» αποτελεί το 2ο πιο ακριβό αεροδρόμιο της Ευρώπης με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί κατά πολύ οι προσεγγίσεις σε αυτό.
Όπως αναφέρεται και στην ίδια την πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ στα αεροδρόμια της περιφέρειας μας έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις πολλών δεκάδων εκατομμυρίων. Το σύνολο αυτών των επενδύσεων, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων, τα οποία έχουν υλοποιηθεί και υλοποιούνται σήμερα θα δοθούν προίκα στον επενδυτή, ο οποίος στην ουσία δεν θα ξοδέψει τίποτα για να αναβαθμίσει τα αεροδρόμια, αντίθετα με όσα λέγονται.

Επιπλέον των ανωτέρω θα υπάρχουν και άλλες συνέπειες από το ξεπούλημα των αεροδρομίων της περιοχής μας, τα οποία αναφέρονται συνοπτικά παρακάτω:
“Μαρασμός” και εμφάνιση σοβαρών δυσλειτουργιών που θα αφορούν την ασφάλεια των πτήσεων των μικρών αεροδρομίων λόγω έλλειψης πόρων συντήρησης - λειτουργίας.

 Η Υπερσυγκέντρωση εμπορικής δραστηριότητας σε μεγάλο αερολιμένα π.χ. Ρόδου, θα έχει επίπτωση τον μαρασμό της εμπορικής δραστηριότητας στην περιαεροδρομιακή ζώνη, δεδομένου ότι ο ιδιώτης θα προσπαθήσει να μεγιστοποιήσει τα κέρδη από τις εμπορικές χρήσεις του αεροδρομίου.

Παραχώρηση μέρους εθνικής κυριαρχίας σε ευαίσθητα σημεία του Ανατολικού Αιγαίου.
Απ’ όλα τα παραπάνω αποδεικνύεται περίτρανα ότι το ξεπούλημα των αεροδρομίων της χώρας και ειδικότερα των αεροδρομίων της Περιφέρειας μας θα προκαλέσει σοβαρότατο πλήγμα στα νησιά μας σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα στην ποιότητα ζωής των νησιωτών και στην τοπική οικονομία.

Καλούμε όλους τους πολίτες του τόπου και τους φορείς να αντιδράσουν σε αυτή την παράλογη και επικίνδυνη εξέλιξη του ξεπουλήματος. Καλούμε τους πάντες να συστρατευθούν με τους εργαζόμενους του αεροδρομίου και να ακυρώσουν τα σχέδια της κυβέρνησης της υποταγής και των μνημονίων.


Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή