Το ΚΚΕ Δωδεκανήσου για τις επικίνδυνες εξελίξεις στο Αιγαίο με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ

Φεβρουάριος 25, 2016
jumbo-banner
Τεράστιες ευθύνες αναλαμβάνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καλώντας το ΝΑΤΟ να επιταχύνει τη δράση του στην επίβλεψη ουσιαστικά της συνδιαχείρισης του Αιγαίου, αναγνωρίζοντάς του το ρόλο του επιδιαιτητή.

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία προβάλλει όλες τις αξιώσεις που έχει στο Αιγαίο.Απαιτεί αποστρατιωτικοποίηση νησιών. Αρνιέται στην χώρα μας το δικαίωμα να ασκεί έλεγχο στα χωρικά της ύδατα στη περιοχή της Δωδεκανήσου, με την αιτιολογία ότι αποτελεί αποστρατικοποιημένη ζώνη και δεν μπορούν να επιχειρούν πολεμικά πλοία, αεροπλάνα κλπ. Δεν αναγνωρίζει στην Ελλάδα το δικαίωμα έρευνας και διάσωσης σε εκτεταμένες περιοχές του Αιγαίου, αρνείται το δικαίωμα αναγνώρισης ΑΟΖ για το σύμπλεγμα του Καστελόριζου, κ.α.

Στην ουσία η εμπλοκή του ΝΑΤΟ ενισχύει τις επικίνδυνες βλέψεις της Τουρκίας για γκριζάρισμα όλου του Αιγαίου και εμπλέκει τη χώρα μας άμεσα στους οξυνόμενους ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η κλιμάκωση των επεμβάσεων και η όξυνση των αντιθέσεων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο, μεγαλώνει τους κινδύνους και αυξάνει τις ροές των προσφύγων-μεταναστών.

Ο λαός μας δεν πρέπει να έχει αυταπάτες. ΝΑΤΟ και ΕΕ, δεν είναι παράγοντες ειρήνης και ασφάλειας για τη χώρα μας.Αντίθετα είναι παράγοντες εμπλοκής της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που απειλούν συνολικά τα συμφέροντα των λαών της περιοχής της Αν.Μεσογείου, παράγοντες αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων που ανοίγουν πληγές συγκρούσεων με θύματα τους λαούς

Ο κίνδυνος εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, είναι άμεσος, με δεδομένη την πολιτική της ΕΕ, τα τείχη και τους φράχτες, τις κατασταλτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, την Συνθήκη του Δουβλίνου και της Σέγκεν.
Υπενθυμίζουμε την πάγια θέση του ΚΚΕ, η μετακίνηση των προσφύγων-μεταναστών προς τις χώρες προορισμού τους να γίνεται με ευθύνη της ΕΕ απ’ ευθείας από την Τουρκία.Ταυτόχρονα,για κάθε ενδεχόμενονα παρθούν μέτρα ώστε, να υπάρχουν κέντρα προσωρινής φιλοξενίας, που να εξασφαλίζουν την υγιεινή, την περίθαλψη την σίτιση και την καταγραφή των μεταναστών και προσφύγων και την άμεση μεταφορά στις χώρες προορισμού τους, κόντρα στις Συνθήκες του Δουβλίνου και της Σέγκεν.
Η ενίσχυση της πάλης ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή και στο κεφάλαιο αποτελεί για τους λαούς μονόδρομο.


ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot