Menu
Το παραδοσιακό πανηγύρι στην Παναγία την Αχούσα (φωτό-βίντεο)

Το παραδοσιακό πανηγύρι σ…

Με επιτυχία και μεγά...

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα, ο πανηγυρικός εσπερινός στον ΙΝ Παναγίας Φανερωμένης στην Κω (φωτό-βίντεο)

Με την προσήκουσα λαμπρότ…

Παρουσία αρκετών πισ...

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούνται για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψήφιοι από Λέσβο… από Κω;;

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούν…

Δημοσιεύθηκε χθες,...

«Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας στο νησί της Κω»

«Έναρξη δολωματικών ψεκασ…

Από την Διεύθυνση ...

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββατο 26 Αυγούστου στο Θεατράκι Ευαγγελίστριας Ασφενδιού

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββα…

Στο πλαίσιο των Πολι...

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρία άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και την ανακούφιση των πολιτών της Κω”

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρ…

Η Αντιδήμαρχος Οικ...

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός με τον ΕΝΦΙΑ σε 570.000 επιστροφές φόρου

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός…

Έξι στους δέκα φορολ...

Περισσότερα από 35 δισ. στην Ελλάδα έως το 2020

Περισσότερα από 35 δισ. σ…

«Ειδικά», όπως σημ...

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση αποδυνάμωσε την Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία προς χάριν της  Fraport

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση…

Η Κυβέρνηση αποδυν...

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσαμε σε ερωτικές αγκαλιές στην ξαπλώστρα

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσα…

Είναι τρελά ερωτευ...

Θέλεις σαν τρελή να κάνεις σχέση και φαίνεται; 5 λόγοι για να ηρεμήσεις… ΤΩΡΑ!

Θέλεις σαν τρελή να κάνει…

Σπουδαίο πράγμα ο ...

Τουρισμός με… «αβάσταχτη ελαφρότητα»

Τουρισμός με… «αβάσταχτη …

Οταν αυτός ο τομέας ...

Prev Next

Την παραχώρηση ακινήτων του ελληνικού δημοσίου ζητά o Περιφερειάρχης από την ΚΥΔ

Την παραχώρηση ακινήτων του ελληνικού δημοσίου ζητά o Περιφερειάρχης από την ΚΥΔ
jumbo-banner
Με έγγραφό του προς την Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος ζητά την παραχώρηση στην ΠΝΑΙ ακινήτων ιδιοκτησίας του ελληνικού δημοσίου.
 
Η απόφαση αυτή του Περιφερειάρχη σηματοδοτεί την ριζική αλλαγή στάσης  και αντιμετώπισης  από πλευράς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου του σοβαρού θέματος της διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, μετά και τις συνεχείς αρνητικές εκπλήξεις που επεφύλαξε επί του συγκεκριμένου θέματος η τέως περιφερειακή αρχή, η οποία ακολούθησε μια απολύτως ανεξήγητη, αλλοπρόσαλλη και υπονομευτική για τα συμφέροντα του τόπου στάση, απεμπολώντας πλήρως τα δικαιώματά της.
Ειδικότερα, ο κ. Χατζημάρκος ζητά από την ΚΥΔ την παραχώρηση των παρακάτω ακινήτων:
 
1.    Το ακίνητο με κτηματολογικά στοιχεία: τόμος οικοδομών Ρόδου 21,  φύλλο 3, μερίδα Ι9 και φάκελος 4610 (πρώην στρατολογικό γραφείο) προκειμένου να στεγαστούν οι υπηρεσίες της ΠΝΑ.
2.    Το ακίνητο με κτηματολογικά στοιχεία: τόμος γαιών Ιξιάς 4, φύλλο 199, μερίδα 151Ζ, φάκελος 458 και πιο συγκεκριμένα η οριζόντια ιδιοκτησία με αριθμό 6 του ισογείου του κτιρίου 4-5 πτέρυγα Γ και η οριζόντια ιδιοκτησία με αριθμό 5 & 6 του απάνω από το ισόγειο ορόφου του ιδίου κτιρίου, πρώην ιδιοκτησίας ΕΟΜΜΕΧ προκειμένου να στεγαστεί το χειροτεχνικό κέντρο.
3.    Το ακίνητο με κτηματολογική μερίδα ΚΜ260 πόλεως Κω, καταχωρημένη στον τόμο 3, σελίδα  95. Το κτίριο αυτό βρίσκεται στην ακτή Κουντουριώτου 3 και στέγαζε το πρώην πολεοδομικό γραφείο του Επαρχείου Κω.
4.    Το ακίνητο με κτηματολογικά στοιχεία, τόμος 2, φύλλο 114, μερίδα 132Β και φάκελος 362 γαιών Ασγούρου στο οποίο βρίσκεται το κτίριο του ΚΤΕΟ.
Η  αποφασιστική  στάση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου να διεκδικήσει τα δημόσια ακίνητα,  υπαγορεύτηκε από την ανάγκη να καλυφθούν κατά το δυνατόν οι δυσμενείς επιπτώσεις  της άφρονος και απολύτως βλαπτικής για τα συμφέροντα του τόπου,  εγκληματικής αμέλειας της τέως Περιφερειακής αρχής, όσον αφορά την ακίνητη περιουσία του δημοσίου στην περιοχή ευθύνης της.

Άλλωστε, από την ανάληψη των καθηκόντων της η περιφερειακή αρχή δέχεται τη μια δυσάρεστη έκπληξη κατόπιν της άλλης. Μετά τη διαπίστωση ότι η τέως περιφερειακή αρχή ουδέποτε προέβη σε καταγραφή των περιουσιακών της στοιχείων, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η ανακάλυψη εγγράφου με ημερομηνία 02/07/2013, με το οποίο ο τέως Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης , σε ερώτηση της ΚΥΔ για την «Αναγκαιότητα 25  Δημοσίων Ακινήτων για τις Κρατικές Ανάγκες», απάντησε ότι «η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν χρειάζεται κανένα από τα δημόσια ακίνητα για την κάλυψη των κρατικών αναγκών της» .  Η ΚΥΔ είχε αποστείλει νωρίτερα έγγραφο στην τέως Περιφερειακή αρχή, με μια λίστα 25 δημοσίων ακινήτων, με το ερώτημα αν υπάρχει αναγκαιότητα  των ακινήτων αυτών από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου(επισυνάπτεται η λίστα των ακινήτων, έγγραφα 3 & 4).

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την απάντησή του ο Γιάννης Μαχαιρίδης (όπως προκύπτει από το επισυναπτόμενο έγγραφο 2) δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στα 25 ακίνητα, αλλά γενικά στην αναγκαιότητα των δημοσίων ακινήτων,  γεγονός που μπορεί να εκληφθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ως έγγραφη παραίτηση από την διεκδίκηση κάθε δημοσίου ακινήτου.
Κατόπιν αυτών, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος δηλώνει:
 
«Με έκπληξή μου διαπιστώνω ότι η υπονόμευση του τόπου από εκείνους που διαχειρίστηκαν επί 30 χρόνια την τύχη του, δεν έχει τέλος.  Από την αρχή της θητείας μου μέχρι σήμερα, κάθε μέρα ξεπερνά την προηγούμενη σε «ευρήματα» που αποδεικνύουν την αδιαφορία, την εγκατάλειψη και την  πρωτοφανή υπονόμευση ενός τόπου από εκείνους που η τοπική κοινωνία είχε εναποθέσει την τύχη της. 
 
Ο χαρακτηρισμός «εγκληματική αμέλεια» για τα λάθη και τις παραλήψεις τους είναι λίαν επιεικής, μπροστά στην βλάβη που έχουν προκαλέσει, στην οπισθοδρόμηση μιας περιοχής, που σήμερα, σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές που  προκάλεσαν οι «σωτήρες» της.  Είναι εκείνοι που καθημερινά κατηγορούσαν το «αθηνοκεντρικό κράτος» για τα κακώς κείμενα, όταν, με ντοκουμέντα των πεπραγμένων τους, αποδεικνύεται ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του τόπου ήταν αυτοί οι ίδιοι. Το τελευταίο «κρούσμα» το αποδεικνύει. ¨Όταν το «αθηνοκεντρικό κράτος» θέλησε να τους χαρίσει δημόσια ακίνητα, εκείνοι  απάντησαν ότι δεν τα χρειάζονται. 
 
Αν δυσκολεύεται κανείς να αποδώσει  στην πράξη τους δόλο και σκοπιμότητα, θα πρέπει να αναζητήσει ως αίτιο αυτής της αλλοπρόσαλλης στάσης, την απύθμενη απερισκεψία. Μια απερισκεψία που όχι μόνο στέρησε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ακίνητα ανυπολόγιστης αξίας εντός της Μεσαιωνικής πόλης, αλλά επιπλέον δίνει επιχειρήματα στο κεντρικό κράτος έναντι των υφισταμένων και μελλοντικών διεκδικήσεων της αυτοδιοίκησης.  Και το πλέον κωμικοτραγικό όλων:  Είναι οι ίδιοι που δήθεν ξιφουλκούσαν κατά του ΤΑΙΠΕΔ και των βλέψεών του για τα ακίνητα της Μεσαιωνικής Πόλης!).
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή