Τέρενς Κουίκ: Ζητώ από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει χωρίς μισόλογα αν θα καταργήσει τον μειωμένο ΦΠΑ στο Αιγαίο.

Αύγουστος 27, 2014
jumbo-banner

. ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΘΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΟΛΜΗΣΕΙ.
ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΖΗΤΑΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΦΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟ»
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΡΟΔΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ


«Ζητώ από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει χωρίς μισόλογα αν θα καταργήσει τον μειωμένο ΦΠΑ στο Αιγαίο. Αν πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση η Τρόικα και τελικά αποδεχθεί αυτές τις εντολές.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια, αν το αποτολμήσει. Θα είμαστε στο πλευρό όλων των νησιωτών που θα ξεσηκωθούν. Εμείς δεν θα παίξουμε, με το μέλλον των νησιών, πόσο μάλλον όταν και το παρόν τους - λόγω μνημονιακών πολιτικών - είναι μαύρο και άραχνο.

Επιπλέον οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητούμε μειωμένο ΦΠΑ και για τα Ιόνια νησιά. Δεν μπορεί να συνεχίζεται η νησιωτική πολιτική δύο ταχυτήτων. Ο τίτλος και μόνο του αρμόδιου υπουργείου, τα λέει όλα...»

Αυτή την δήλωση έκανε ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, καταθέτοντας σχετική Ερώτηση στη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Ερώτηση που βασίζεται σε ένα εξαιρετικά δομημένο και περιεκτικό Δελτίο Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής Ρόδου του Κινήματος.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΚΙΚΑ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ

ΘΕΜΑ: ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΦΠΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

κ. Υπουργέ,

Πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι η συγκυβέρνησή σας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει τον μειωμένο ΦΠΑ στο Αιγαίο. Και μάλιστα ακολουθώντας εντολές της Τρόικας.

Αντί άλλου προλόγου, σας παραθέτω Δελτίο Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής Ρόδου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, το περιεχόμενο του οποίου, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως προς το θέμα που προκαλεί τεράστια ανησυχία στο Αιγαίο:

«ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΡΟΔΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΡΟΔΟΣ   26/8/2014

Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου, οι οποίες πρόκειται να τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της Τρόικα με την Κυβέρνηση το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, βρίσκεται ο Δωδεκανησιακός λαός.

 

Όπως διέρρευσε από τα τοπικά ΜΜΕ, ήδη μιλάμε για τετελεσμένο γεγονός, καθώς οι έντονες φημολογίες για συναίνεση του υπουργείου Οικονομικών στην κατάργηση του μειωμένου φόρου, έπειτα από συζητήσεις με την Τρόικα, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αμφισβήτησης.

 

Σαφώς, είναι κοινώς αποδεκτό το γεγονός ότι το ενδεχόμενο της εφαρμογής του εν λόγω μέτρου πρόκειται να αποτελέσει ισχυρότατο πλήγμα για τις τοπικές κοινωνίες.

 

Το καθεστώς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, συγκριτικά με την υπόλοιπη Χώρα, το οποίο χρονολογείται από τη Συνθήκη της προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ, λειτουργεί αντισταθμιστικά απέναντι στο εξαιρετικά υψηλό κόστος μεταφοράς προϊόντων και υπηρεσιών και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ως μια προνομιακή ρύθμιση.

 

Ως απάντηση στα παραπάνω, η συντονιστική επιτροπή Ανεξάρτητων Ελλήνων Ρόδου, θέλει να υπενθυμίσει την παράγραφο του κυβερνητικού προγράμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον τομέα ναυτιλίας και Αιγαίου που αφορά στη νησιωτική πολιτική και υπερτονίζει την ανάγκη της διατήρησης, σε κάθε περίπτωση, του καθεστώτος των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά.

 

Συγκεκριμένα, βάσει του οικονομικού προγράμματος μας προτείνουμε:

Καθιέρωση δύο ενιαίων συντελεστών, ως εξής :

 

(α) Συντελεστής 15% για όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες και για το σύνολο της

Ελληνικής επικράτειας, και

(β) Συντελεστής 5% για το εγχώριο τουριστικό πακέτο και την Ελληνική κρουαζιέρα

(διαμονή – εστίαση – υπηρεσίες), τις ναυτιλιακές εργασίες και υπηρεσίες, τα αγροτικά,

κτηνοτροφικά και αλιευτικά προϊόντα.

 

Τροποποίηση της ΠΟΛ.1003/03-01-2011 για την επέκταση της ισχύος

των μειωμένων κατά 30% συντελεστών του Φ.Π.Α., εκτός από τα

τα νησιά των νομών Δωδεκανήσου, Σάμου, Χίου, Λέσβου, Κυκλάδων, Βορείων

Σποράδων, Σκύρου, Θάσου και Σαμοθράκης, σε όλα τα Νησιά της Ελλάδας και τις

Παραμεθόριες και Ορεινές Περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου οι συντελεστές

που θα εφαρμόζονται θα είναι μειωμένοι κατά 30%, με κατώτατο όριο το 5%.

 

Η έλλειψη της φορολογικής ανταγωνιστικότητας των νησιών μας, σε σχέση με τις γειτονικές μας Χώρες, σίγουρα, δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να προωθήσει την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και κατ’ επέκταση της Χώρας μας.

 

Συνεπώς, τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής Ανεξάρτητων Ελλήνων Ρόδου καταδικάζουμε , αναμφισβήτητα, την εφαρμογή του συγκεκριμένου καταστροφικού για την οικονομία του τόπου μας μέτρου , δηλώνουμε επισήμως πως δεν σκοπεύουμε να υποκύψουμε σε πολιτικές που μόνο αρνητικά μπορούν να επιφέρουν και καλούμε την Κυβέρνηση, όπως της ζητάμε να αντιγράψει το πρόγραμμά μας για τον ειδικό λογαριασμό οφειλετών προς το δημόσιο, με σκοπό την εξόφληση των χρεών σε 100 δόσεις, έτσι να αντιγράψει και την πρότασή μας για την επιμέρους μείωση των συντελεστών φόρου και ΦΠΑ, εφόσον είναι ο μόνος δρόμος για την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας και αποτελεί πρόταση, αποκλειστικά, των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

                                        

Η Συντονιστική Επιτροπή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΔΟΥ»

 

Με βάση τα ανωτέρω, σας ερωτώ κ .Υπουργέ:

  1. Υπάρχει θέμα κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στο Αιγαίο;
  2. Αντιλαμβάνεσθε τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις στις τοπικές οικονομίες, αν ληφθεί μία τέτοια απόφαση, την ώρα που αναστενάζει οι τόπος από τις μνημονιακές πολιτικές;
  3. Σκοπεύετε να εφαρμόσετε τους δείκτες ΦΠΑ που προτείνουν οι ΑΝΕΛ, όπως τους καταχωρούν και στο συνημμένο Δελτίο Τύπου της Συντονιστικής Ρόδου;
  4. Σκοπεύετε να ανταποκριθείτε στο αίτημα των Ιονίων Νήσων να έχουν εξ ίσου μειωμένο ΦΠΑ, στα πλαίσια των προβλεπόμενων από το άρθρο 101 του Συντάγματος;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot