Σύσκεψη για τον μαθητικό τουρισμό πραγματοποιήθηκε εχθές υπό την προεδρία του Δημάρχου Ρόδου Φὠτη Χατζηδιάκου.

Νοέμβριος 27, 2014
jumbo-banner
Σύσκεψη για τον μαθητικό τουρισμό, ιδιαίτερα εν όψει των μαθητικών εκδρομών που θα γίνουν μέσα στο Δεκέμβριο, πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του Δημάρχου Ρόδου Φὠτη Χατζηδιάκου.

Στή σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επικοινωνίας Τέρης Χατζηιωάννου, ο Γεν. Διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ Μπάμπης Παλογιαννίδης, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου Βεατρίκη Σέρβου, ο Γεν. Γραμματέας του ΕΒΕΔ Νίκος Παπασταματίου, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου Γιάννης Κλούβας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Καταστηματαρχών Μεσαιωνικής Πόλης Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, η Πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών Δημοτικών Καταστημάτων Άννα Μπόσμου και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου Νικόλαος Κουκούλης.

Αρχικά η Αντιδήμαρχος Τουρισμού έκανε στους εκπροσώπους των φορέων μια συνοπτική εισαγωγή για το θέμα της σύσκεψης, αναφέροντας την επιστολή που εστάλη σε δεκαπενταμελή μαθητών και σε διευθυντές σχολείων της Αττικής για και το ενδιαφέρον που έδειξαν ήδη 21 σχολεία για επίσκεψη στη Ρόδο μέσα στο Δεκέμβριο. Με δεδομένο ότι αναμένονται περίπου 1500 μαθητές στο διάστημα από 2 έως 16 Δεκεμβρίου, οι εμπλεκόμενες διευθύνσεις του Δήμου έχουν ήδη προγραμματίσει εκδηλώσεις και παροχές υπηρεσιών, όπως συναυλίες, δωρεάν περιηγήσεις στην πόλη με το τρενάκι του Δήμου, εκδρομές έξω από την πόλη με συνοδεία ξεναγών κ.λπ.

Ο δήμαρχος Ρόδου στην εισήγησή του υπογράμμισε την ανάγκη να επαναφέρουμε στη Ρόδο τον μαθητικό τουρισμό και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να βρει η πόλη και το νησί τη γιορταστική ατμόσφαιρα που τόσο την έχουν ανάγκη όχι μόνο οι επισκέπτες, αλλά κυρίως οι ίδιοι οι κάτοικοι. Επίσης ο κ. Χατζηδιάκος, για το θέμα της ανταγωνιστικότητας της Ρόδου ως προς άλλους προορισμούς του μαθητικού τουρισμού, κατέθεσε τον προβληματισμό του για αύξηση του αριθμού των ημερών των εκδρομών κατά δύο ημέρες, ώστε να είναι ίσες οι σχολικές εκδρομές σε προορισμούς της νησιωτικής Ελλάδας με τις αντίστοιχες σε προορισμούς του εξωτερικού. Παράλληλα, όπως είπε, έχει έρθει σε επαφή με την Blue Star Ferries για το ενδεχόμενο να μειωθεί το κόστος μεταφοράς και να υπάρξουν και άλλα κίνητρα προς τους μαθητές, ενώ τόνισε και την ανάγκη προσπάθειας ώστε να έχει η Ρόδος μαθητικές εκδρομές και τον Μάρτιο.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε από τον δήμαρχο Ρόδου στις επαφές που είχε κατά την επίσκεψή του στη Γαλλία για την έκθεση του Λούβρου και στη συνέχεια στην Αυστρία, πάντα με θέμα τον τουρισμό. Έτσι, αναμένεται να ανταποκριθούν στο κάλεσμα μαθητές από τη Γαλλία, την Ολλανδία και το Βέλγιο, ενώ παράλληλα, από τον Απρίλιο του 2015 αναμένονται 8.000 συνταξιούχοι από την Αυστρία και τον Ιούνιο μαθητές από δύο σχολεία της Αυστρίας πιλοτικά, με προοπτική να γίνει θεσμός για τους αυστριακούς μαθητές η επίσκεψη στη Ρόδο.

Οι εκδηλώσεις που προγραμματίζει ο ΔΟΠΑΡ για την περίοδο πριν και κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επικοινωνίας Τέρης Χατζηιωάννου, έχουν στόχο να ζωντανέψουν την πόλη και κυρίως το κέντρο της. Έτσι, εφέτος δεν θα γίνουν εκδηλώσεις στο Ροδίνι, αλλά θα επικεντρωθούν στο Δημαρχείο και στο εμπορικό κέντρο, με παγοδρόμιο, καρουσέλ, σκηνή για εκδηλώσεις και μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ο διάκοσμος της πόλης, παρά την έλλειψη προσωπικού, θα γίνει προσπάθεια να έχει ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αφού ο αρχικός σχεδιασμός για ολοκλήρωση του στολισμού μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου δεν θα καλύψει την περίοδο που θα βρίσκονται εδώ οι μαθητές.

Οι εκπρόσωποι των φορέων, από την πλευρά τους, έδωσαν τα εύσημα στον Δήμο για την πρωτοβουλία του και υπογράμμισαν κάποιες κινήσεις που θεωρούν απαραίτητες, όπως να δοθεί έμφαση στην καθαριότητα και τον στολισμό, ιδιαίτερα του κέντρου της πόλης και της Μεσαιωνικής Πόλης.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot