Σύσκεψη για την αλιεία στα Δωδεκάνησα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Μάιος 01, 2015
jumbo-banner

Θετικά αποτελέσματα για τους αλιείς της Δωδεκανήσου και ιδιαίτερα της Καλύμνου είχε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Απριλίου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπό τον Υπουργό Ευάγγελο Αποστόλου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός και Νεκτάριος Σαντορινιός (ο κ. Γάκης είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις ), ο Δήμαρχος Καλύμνου Γιάννης Γαλουζής, ο Πρόεδρος Γιώργος Κατσοτούρχης και ο Γραμματέας Εμμανουήλ Κουλλιάς της Ομοσπονδίας Αγροτικών – Αλιευτικών Συλλόγων των Παραμεθόριων Νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και εκπρόσωποι του Συλλόγου Αλιέων, με θέμα τα προβλήματα αλιείας της περιοχής και ιδιαίτερα της Καλύμνου.

Στη σύσκεψη τονίστηκε η σημασία εκπόνησης επιχειρησιακού προγράμματος για την ανάπτυξη της αλιείας και η ανάγκη προστασίας των αλιευτικών περιοχών ενώ συζητήθηκαν ο τρόπος αδειοδότησης αλιέων, η δημιουργία υποθαλάσσιου πάρκου και η χωροθέτηση ιχθυοκαλλιεργειών για τις οποίες ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι θα γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Δημοτικών Συμβουλίων.

Επίσης συζητήθηκε το ζήτημα της εθνικής ποσόστωσης στην αλίευση Κόκκινου Τόνου, ρυθμίσεις για τον αλιευτικό τουρισμό και άλλα ζητήματα που απασχολούν τους αλιείς των νησιών μας.

Ο κ. Υπουργός ζήτησε την παραπέρα συνεργασία της Ομοσπονδίας στη χάραξη της αλιευτικής πολιτικής και στην εκπόνηση σχεδίων.

 

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot