Menu
Σύλληψη 30χρονου ημεδαπού για απόπειρα κλοπής στην Κω

Σύλληψη 30χρονου ημεδαπού…

Σύλληψη ημεδαπού γ...

Ραγδαίες εξελίξεις στο Mega! Πωλήθηκε και επίσημα στον Μαρινάκη

Ραγδαίες εξελίξεις στο Me…

Την απόκτηση του 22,...

Αυτοψία Τσίπρα πάνω από τα καμένα – Επίσκεψη στους πυροσβέστες: Εκφράζουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτοψία Τσίπρα πάνω από τ…

Με ελικόπτερο και ...

«Για Γέλια Και Για Κλάματα» την Κυριακή 20 Αυγούστου στο Ζηπάρι

«Για Γέλια Και Για Κλάματ…

Στο πλαίσιο των Πολι...

Τα τρία ελληνικά πανεπιστήμια που βρίσκονται στη λίστα με τα 500 καλύτερα στον κόσμο

Τα τρία ελληνικά πανεπιστ…

Τρία ελληνικά πανεπι...

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΠΡΟΓ…

Για την κατάρτιση ...

Ο #No1 DJ της Ελλάδας, ο Michael Tsaousopoulos και Kiko Navarro, στο stage του Mylos Beach Bar !

Ο #No1 DJ της Ελλάδας, ο …

Με το φανατικό κοινό...

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Ποζάρει με μπικίνι και σαρώνει στο Instagram!

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Ποζάρε…

Δείτε τη νέα φωτογ...

Κι όμως: Γιατί η Μενεγάκη έφυγε από τα εξώφυλλα των περιοδικών

Κι όμως: Γιατί η Μενεγάκη…

Επί δέκα και πλέον...

Μπουφόν, Μέσι και Ρονάλντο υποψήφιοι για το βραβείο του κορυφαίου της χρονιάς

Μπουφόν, Μέσι και Ρονάλντ…

Οι Τζιανλουίτζι Μπ...

Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. Κω: Ματαίωση εκδηλώσεων μετά από εισήγηση των αρμόδιων φορέων

Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. Κω: Ματαίωση…

Στο πλαίσιο των πο...

Υστέρηση 663 εκατ. ευρώ στα έσοδα τον Ιούλιο, φέρνουν πιέσεις για νέα μέτρα

Υστέρηση 663 εκατ. ευρώ σ…

Κάθετη πτώση σημεί...

Prev Next

Σύμη: Εισαγγελική παρέμβαση ζητεί ο Δήμαρχος για την έλλειψη γιατρών

Σύμη: Εισαγγελική παρέμβαση ζητεί ο Δήμαρχος για την έλλειψη γιατρών
jumbo-banner

Την παρέμβαση της εισαγγελέως Ρόδου, για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί με την έλλειψη γιατρών, ζητά ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, επισημαίνοντας πως σε περίπτωση, που διαπιστωθεί η τέλεση ποινικά κολάσιμων πράξεων ή παραλείψεων, να ενεργήσει τα νόμιμα για την τιμωρία των υπευθύνων.

Στην αναφορά που κοινοποιήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου, στον διοικητή του νοσοκομείου Ρόδου και στον υπουργό Υγείας, ο Δήμαρχος επισημαίνει πως η τραγική και επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Σύμη πρόκειται να λάβει ακόμη πιο εκρηκτικές και ανεξέλεγκτες διαστάσεις τις επόμενες ημέρες, αφού ο μοναδικός αγροτικός ιατρός θα μεταβεί από 1η Νοεμβρίου και για έναν μήνα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για την πρακτική του.

Συγκεκριμένα αναφέρει ο κ. Παπακαλοδούκας

«Κυρία Εισαγγελεύ,
Τα τελευταία έτη βιώνουμε στο νησί της Σύμης μία δραματική πραγματικότητα, όσον αφορά τις παροχές υγείας και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα οποία η κεντρική διοίκηση δείχνει να μας παρέχει με το «σταγονόμετρο».

Το τελευταίο διάστημα, όμως, η κατάσταση αυτή επιδεινώθηκε ραγδαία με αποτέλεσμα, όχι μόνο να μην πληρούνται οι θέσεις που προβλέπονται για το Κέντρο Υγείας του νησιού, ήτοι τριών ιατρών γενικής ιατρικής, δύο αγροτικών, μίας μαίας και ακτινολόγου, αλλά να κινδυνεύουμε να εγκαταλειφθούμε από στιγμή σε στιγμή στο έλεος του ….. Θεού και μόνον!

Ειδικότερα: Αυτήν την στιγμή οι παραπάνω θέσεις παραμένουν κενές παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας προς τους αρμοδίους, στο νησί δε των 3.000 μονίμων κατοίκων περίπου (την θερινή περίοδο ανέρχονται σε 10.000) υπηρετεί μόνο μία αγροτική γιατρός, η οποία καλείται καθημερινά να αντιμετωπίσει πλήθος περιστατικών, πραγματοποιεί συνεχείς και αδιάκοπες εφημερίες παρά το νόμο (που προβλέπει μέχρι 7 μηνιαίως) αριθμώντας ήδη είκοσι συνεχόμενες (!) καθ’ υπέρβαση των ανθρωπίνων αντοχών και συνακόλουθα ενάντια στην ορθή και αποτελεσματική άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος.

Δεδομένου, περαιτέρω, ότι είναι αδύνατον ένας εφημερεύων ιατρός να ανταπεξέλθει σε ταυτοχρόνως λαμβάνοντα χώρα επείγοντα περιστατικά (γεγονός ούτε απίθανο ούτε σπάνιο), ότι ένας μόνο ιατρός αποκλείεται να ανταποκριθεί δεόντως στα 90 και πλέον περιστατικά που επισκέπτονται καθημερινά το ιατρείο του Γιαλού (ειδικά σε περιόδους αιχμής), ότι η μορφολογία και η οικιστική διαίρεση του νησιού είναι τέτοια που δεν επιτρέπουν την ταυτόχρονη αντιμετώπιση από ένα μόνο εφημερεύοντα ιατρό συγχρόνως λαμβανόντων χώρα επειγόντων περιστατικών σε διαφορετικά σημεία του Δήμου μας, ότι στους μονίμους κατοίκους προστίθενται καθημερινά και τα κύματα των λαθρομεταναστών, αντιλαμβάνεται ο καθένας τους κινδύνους που έχουν δημιουργηθεί για την υγεία και την ζωή των κατοίκων του δήμου μας!

Η ούτως ή άλλως τραγική και επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Σύμη με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας, πρόκειται να λάβει ακόμη πιο εκρηκτικές και ανεξέλεγκτες διαστάσεις εντός ολίγων ημερών, αφού η ανωτέρω αγροτική ιατρός (και μοναδική στο νησί) θα μεταβεί από 1η Νοεμβρίου και για έναν μήνα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για την πρακτική της.

Μόλις συμβεί αυτό η υγεία και οι ζωές των κατοίκων του νησιού, εν μέσω μάλιστα της χειμερινής περιόδου (και της συγκοινωνιακής απομόνωσης που αυτή συνεπάγεται) θα αποτελούν «ανοχύρωτο» αγαθό, και οι κάτοικοι της Σύμης, μεταξύ των οποίων και πλέον των 500 παιδιών, θα είμαστε έρμαια μίας πιθανής ασθένειας, ενός σοβαρού τραυματισμού, ενός επείγοντος περιστατικού κλπ. Μ

οναδικό ιατρικό «προσωπικό» στο νησί θα απομείνει ένας οπλίτης ιατρός της μονάδας τάγματος εθνοφυλακής της Σύμης, ο οποίος φυσικά, όχι μόνο δεν διαθέτει εμπειρία ικανή να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό περιστατικό, αλλά δεν νομιμοποιείται καν για συνταγογράφηση φαρμάκων, τα οποία χρειάζεται η πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού (μεγάλο ποσοστό των οποίων τυγχάνουν υπερήλικες)! αλλά ούτε και για εφημερίες!

Πραγματικά τρέμουμε και μόνο στην σκέψη του τι θα συμβεί, αν -ό μη γένοιτο- απολεσθεί μία ή και περισσότερες ανθρώπινες ζωές, εξαιτίας της παντελούς απουσίας ιατρού στο νησί, αποκλειστικά λόγω της αναλγησίας και της ολιγωρίας που επιδεικνύει η πολιτεία κωφεύουσα στο φλέγον αυτό ζήτημα και στις εναγώνιες εκκλήσεις μας!

Για τον λόγο αυτό, κυρία Εισαγγελεύ, ο Δήμαρχος προσωπικά και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Σύμης, σας απευθύνουμε έκκληση, όπως ενεργήσετε κάθε τι δέον γενέσθαι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων Σας, προκειμένου να διαπιστωθεί, κατά πόσον συντρέχουν ποινικές ευθύνες της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας (και κάθε τυχόν άλλου αρμοδίου προσώπου), αφού εκτίθεται και διακινδυνεύεται με τον προαναφερθέντα τρόπο η ζωή χιλιάδων ανθρώπων.

Σε περίπτωση, δε, που διαπιστωθεί από την μεριά σας η τέλεση ποινικά κολάσιμων πράξεων ή παραλείψεων, παρακαλούμε όπως ενεργήσετε τα νόμιμα για την τιμωρία των υπευθύνων. Οι κάτοικοι της Σύμης τελούμε σε κατάσταση αγωνίας και -κυριολεκτικά- απελπισίας, προστρέχοντας δε στο τελευταίο προπύργιο υπεράσπισης και προστασίας των εννόμων αγαθών της ανθρώπινης υγείας και ζωής, ήτοι στην ελληνική δικαιοσύνη, προσβλέπουμε στην άμεση παρέμβασή σας, λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα του υπό κρίση θέματος.

Σύμη, 27 Οκτωβρίου 2015.-
Ο Δήμαρχος Σύμης
Ελευθέριος Παπακαλοδούκας».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή