ΣΥΡΙΖΑ Κω: Καλύπτονται τα κενά Γυμνασίων και Λυκείων στα Δωδεκάνησα

Νοέμβριος 06, 2015
jumbo-banner

Καλύπτονται τα κενά που υπήρχαν μέχρι πρότινος στα Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής μας, μετά τους διορισμούς αναπληρωτών στα Βόρεια Δωδεκάνησα αλλά και πανελλαδικά, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το φαινόμενο των κενών στα σχολεία είναι η κληρονομιά που άφησαν στην ελληνική κοινωνία και στη σχολική κοινότητα Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.
Η φετινή καθυστέρηση στην πρόσληψη των αναπληρωτών οφείλεται σε δικαστική εμπλοκή, σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και στη μειωμένη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ σε Περιφέρειες όπως η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου .

Σταδιακά η κατάσταση στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης εξομαλύνεται και τα προβλήματα που υπήρχαν, όσον αφορά τη στελέχωση των σχολικών μονάδων, λύνονται χάρη στις συνεχείς προσπάθειες της κυβέρνησης.

Τις επόμενες ημέρες θα προσληφθούν ακόμη 5.294 εκπαιδευτικοί, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν άλλοι 1.023 αναπληρωτές ειδικής αγωγής.
Στόχος της κυβέρνησης είναι οι μόνιμοι διορισμοί, προκειμένου να σπάσει ο φαύλος κύκλος της αδιοριστίας, αλλά και να αποκατασταθεί η μόνιμη και σταθερή σχέση εκπαιδευτικού - μαθητή.

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot