Συνολικές ποινές 184 ετών και 12 μηνών σε αλλοδαπούς «δουλεμπόρους»!

Δεκέμβριος 15, 2015
jumbo-banner

Βαρύς έπεσε χθες ο πέλεκυς του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου σε διακινητές μεταναστών.

Το δικαστήριο επέβαλε συγκεκριμένα ποινή κάθειρξης 176 ετών και 3 μηνών (εκτιτέα τα 25) και χρηματική ποινή 485.500 ευρώ στους υπηκόους Δομινικανής Δημοκρατίας O. S. G., 25 ετών, R. B. G. M., 28 ετών και Q. D. L. C. J., 55 ετών, που συνελήφθησαν την 28η Ιουνίου 2015 από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στη θαλάσσια περιοχή Πηγών Καλλιθέας.

Την 28η Ιουνίου 2015 και περί ώρα 11:30 το Λιμεναρχείο ενημερώθηκετηλεφωνικά για την ύπαρξη ενός ιστιοφόρου τύπου «γκουλέτα», με το όνομα «GARGONA», σημαίας ΗΠΑ, το οποίο μετέφερε μετανάστες στην Καλλιθέα. Οι λιμενικοί εντόπισαν το σκάφος την ώρα που αποβιβάζοντο από αυτό μετανάστες. Στο σκάφος, όταν επιλήφθηκαν οι λιμενικοί, είχαν απομείνει 22 μετανάστες, ενώ από την στεριά περισυνελέγησαν 63 ακόμη.

Πρόκειται ειδικότερα για 55 άνδρες, 16 γυναίκες και 13 παιδιά εκ των οποίων 59 Σύροι, 24 Ιρακινοί και μια υπήκοος Δομινικανής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με τις καταθέσεις των παράνομων μεταναστών, οι τρεις κατηγορούμενοι ήταν εκείνοι που τους μετέφεραν από την Τουρκία στη Ρόδο.
Οι ίδιοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, που τους αποδίδονται, ισχυριζόμενοι ότι είναι και οι ίδιοι μετανάστες.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής τους παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Δήμος Μουτάφης και Αριστείδης Τσάτσος.
-Ποινή κάθειρξης 38 ετών και 3 μηνών (εκτιτέα τα 25) και χρηματική ποινή 42.500 ευρώ επιβλήθηκε στον Σύρο διακινητή Α. Κ. του Α. Ν., ενώ αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε ο ομοεθνής συγκατηγορούμενος του H. J. του S..
Oι ανωτέρω συνελήφθησαν από λιμενικούς την 4η Ιουλίου 2015.

Περί ώραν 03:30 το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου ενημερώθηκε τηλεφωνικά για την ύπαρξη ακυβέρνητου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή του Φαληρακίου.
Οι λιμενικοί έσπευσαν με περιπολικό στο σημείο και εντόπισαν ένα πολυεστερικό σκάφος, τύπου «σφήνας», με το όνομα «HAYAL ET», στο οποίο επέβαιναν 17 μετανάστες και οι δύο κατηγορούμενοι.

Οι κυβερνήτες του σκάφους απολογούμενοι ισχυρίστηκαν ότι είναι και οι ίδιοι μετανάστες.
Ως συνήγορος του πρώτου παρέστη ο δικηγόρος κ. Ν. Καραβελάκης και του δεύτερου η δικηγόρος κ. Κατερίνα Βολονάκη.
– Ποινή κάθειρξης 36 ετών και 3 μηνών (εκτιτέα τα 25) και χρηματική ποινή 95.500 ευρώ επέβαλε το ίδιο δικαστήριο στους Τούρκους διακινητές R. Z. του Y. A. 36 ετών και M. Z. του Α., 35 ετών, που μετέφεραν το πρωί της 29ης Μαρτίου 2015, 14 Σύρους μετανάστες με πολυεστερικό σκάφος στο Πέδι της Σύμης.
Το ύποπτο σκάφος τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση από το Λιμενικό ενώ μόλις οι κυβερνήτες του αντιλήφθηκαν την ύπαρξη του περιπολικού σκάφους ανέπτυξαν ταχύτητα και κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς προσπάθησαν να διαφύγουν, προσαράζοντας σε βραχώδη περιοχή. Ολοι οι επιβαίνοντες τράπηκαν σε φυγή σε ορεινή δύσβατη περιοχή.

Αμεσα κλιμάκιο του Λιμενικού ξεκίνησε αναζήτηση για τον εντοπισμό τους, ενώ ενημερώθηκε και το ΑΤ Σύμης για συνδρομή από ξηράς καθώς και εθελοντές κάτοικοι.
Συνολικά εντοπίστηκαν σε ορεινή βραχώδη περιοχή οι δύο διακινητές και 14 παράτυποι μετανάστες εκ των οποίων ο ένας εγκλωβίστηκε σε δύσβατη περιοχή, παρουσιάζοντας ενδείξεις από πιθανό έμφραγμα του μυοκαρδίου σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση ελεγκτή ιατρού του Πολυδύναμου Ιατρείου Σύμης.
Διενεργήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού με super puma και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Κατά την προανάκριση οι διακινητές ομολόγησαν ότι μετέφεραν τους μετανάστες από την Μαρμαρίδα Τουρκίας στη Σύμη έναντι χρηματικού ποσού ενώ οι μετανάστες δήλωσαν ότι κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ έκαστος για την μεταφορά τους στην Ελλάδα.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής τους παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Γ. Μπαλαλής και Στ. Σκάρος.
-Ποινή κάθειρξης 34 ετών και 3 μηνών (εκτιτέα τα 25) και χρηματική ποινή 38.500 ευρώ επιβλήθηκε στον Τούρκο διακινητή F. N. που συνελήφθη την 22α Ιουνίου 2015 στην Κάλυμνο να μεταφέρει από την Αλικαρνασσό 15 μετανάστες.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Σεβαστιανός Κούρκουλος.

-Ποινικές διώξεις για παράνομη μεταφορά μεταναστών και παράνομη είσοδο στη χώρα άσκησε χθες ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας, στους Σύρους διακινητές Μ. Α. του Μ. 24 ετών και Α. Ι. του Μ. 22 ετών, που συνελήφθησαν την 12η Δεκεμβρίου 2015 στην παραλία του Sunwing στη Ρόδο.
Οι κατηγορούμενοι επέβαιναν σε γκουλέτα, με το όνομα «YAKAMOZ-S» και με σημαία Τουρκίας, μήκους περίπου 17 μέτρων.

Κατηγορούνται ότι μετέφεραν 32 άνδρες, 21 γυναίκες και 31 ανήλικους (συνολικά 84 μετανάστες) εκ των οποίων οι 77 είναι Ιρακινοί, 6 Αφγανοί και ένας Σύρος.
Πιο συγκεκριμένα την 12η Δεκεμβρίου 2015 και περί ώρα 17.20 το Λιμενικό ενημερώθηκε τηλεφωνικά από ιδιώτη για την ύπαρξη προσαραγμένου σκάφους στην παραλία Sunwing της Ρόδου.

Κλιμάκιο της υπηρεσίας δια ξηράς και δια θαλάσσης μετέβη στην περιοχή και εντόπισε το σκάφος να βρίσκεται προσαραγμένο μερικά μέτρα από την ακτή καθώς και ικανό αριθμό παράνομων μεταναστών να αποβιβάζεται από αυτό.

Οι παράνομοι μετανάστες περισυνελέγησαν και οδηγήθηκαν με υπηρεσιακό λεωφορείο στο λιμάνι της Ακαντιάς (περιοχή «Σφαγεία»), όπου και συνελήφθησαν.


Πηγή:www.dimokratiki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot