Συναντήσεις αντιπεριφερειάρχη Ζαννετίδη Φιλήμονα

Νοέμβριος 12, 2014
jumbo-banner
Με τον Πρόεδρο της ΚΑΪΡ κ. Χρυσόστομο Χρυσοστομάκη συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης  στα γραφεία του Πρωτογενή Τομέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της  ΦΥΤΩΡΙΟ ΑΕ κ. Μιχάλης Μπαριανάκης,  καθώς και στελέχη της Περιφέρειας. Συζητήθηκαν τα θέματα που έχουν να κάνουν με τις μισθώσεις των ακινήτων ιδιοκτησίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από την ΚΑΪΡ που λήγουν στο αμέσως προσεχές διάστημα και που η ΚΑΪΡ εξέφρασε την επιθυμία δια του προέδρου της, για την εκ νέου μίσθωση.

Λόγω, όμως, του ότι προκύπτουν διάφορα νομικά και υπηρεσιακά ζητήματα, συμφωνήθηκε να υπάρξει και νέα συνάντηση το προσεχές διάστημα, αφού προηγουμένως εξετασθούν τα ζητήματα που προκύπτουν.

Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την επιθυμία για νέα συνεργασία που θα στηρίζεται σε στέρεες βάσεις, νομικά και υπηρεσιακά κατοχυρωμένες και που, προπάντων, θα λειτουργεί με την αρχή της διαφάνειας και του δημοσίου συμφέροντος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης είχε συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης με τον Πρόεδρο κ. Σάββα Μαστόρου και τα μέλη του Συλλόγου Γεωπόνων Δωδεκανήσου κ Γιώργο Χρήστου και Νίκο Μαυροματάκο. Στην διάρκειά της τέθηκαν υπόψιν του κ. Ζαννετίδη διάφορα θέματα όπως η ίδρυση βοτανικού κήπου, η έλλειψη προσωπικού (γεωπόνων) της Περιφέρειας, η άρδευση των γεωργικών εκτάσεων, οι ζημιές που γίνονται σε καλλιέργειες από αιγοπρόβατα και ελάφια, καθώς και άλλα ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε κατ’ αρχήν εντυπωσιασμένος διότι ο Σύλλογος έθεσε μόνο θέματα δημοσίου συμφέροντος και όχι συνδικαλιστικά και ζήτησε τη συνεργασία τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, διότι, εξ αντικειμένου, είναι οι αρμοδιότεροι να προσφέρουν τις συμβουλές τους και μάλιστα θα το πράξουν με ευχαρίστηση, όπως δήλωσαν.
 
Εξάλλου, σήμερα Τετάρτη, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ζαννετίδη συζητήθηκε η ανάγκη δημιουργίας ομάδας παραγωγών αμπελιών για οινοποιΐα. Εξετάστηκαν διεξοδικά όλες οι επιλογές και η διαδικασία είναι ήδη σε εξέλιξη.

Παρόντες στην σύσκεψη ήταν οι κ.  Δημήτρης Γεωργαλλής, Πρόεδρος της ΕΑΣΔ, Λευτέρης Ζαμπελλάκης, πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΑΣΔ, Δημήτρης Καραγιάννης, Διευθυντής της ΕΑΣΔ, , Χρυσόστομος Χρυσοστομάκης, Πρόεδρος της ΚΑΪΡ,  Σάββας Μαστόρου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Δωδεκανήσου, Αγαπητός Παπουρδάνος, μέλος του δ.σ. της ΚΑΪΡ, Κωνσταντίνος Γιμούκης, παραγωγός και Γιάννης Πουλής, Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot