Menu
Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούστου: Σκορπιέ, σήμερα προσπάθησε να πάρεις αποφάσεις με τη λογική και να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά πριν οριστικοποιήσεις οτιδήποτε σχετικό με το επαγγελματικό σου μέλλον.

Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούσ…

Τι λένε για σήμερα τ...

Πότε πληρώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης -Τα ποσά των δικαιούχων

Πότε πληρώνεται το Κοινων…

Την τελευταία εβδο...

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος, βγαίνουν τα αποτελέσματα της 1Κ/2017 για θέσεις στα Δικαστήρια

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος,…

Σε τελική ευθεία β...

Δυνατότητα επιστροφής από την αποστρατεία δίνει το λιμενικό

Δυνατότητα επιστροφής από…

Η ηγεσία του Λιμεν...

Τι είναι η «μελαγχολία του Αυγούστου» και πώς αντιμετωπίζεται

Τι είναι η «μελαγχολία το…

Ο καλοκαιρινός ήλι...

Παίζουν... καθυστερήσεις για την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών

Παίζουν... καθυστερήσεις …

Τρόπο διαφυγής από τ...

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουριστικά νησιά για τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουρισ…

Ταμειακές μηχανές ...

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά στην Κάλυμνο

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά σ…

Ενημερώθηκε πρωινέ...

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Πάτμου διεκδικεί δικαστικώς την κυριότητα της νησίδας Λέβιθα

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου…

Ενώπιον του Πολυμε...

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές - Θα τίναζαν στον αέρα τη Sagrada Familia

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν …

Οι τρομοκράτες που...

Τηγανίτες με κάππαρη από την Κίμωλο

Τηγανίτες με κάππαρη από …

Νόστιμες, αλμυρές τη...

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρ…

Μετά από 11 ιστιοδ...

Prev Next

Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Θωμά Σωτρίλλη

Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Θωμά Σωτρίλλη
jumbo-banner

Σε ενημέρωση των τοπικών ΜΜΕ για τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας 2 Μαρτίου 2015, στην Ερμούπολη της Σύρου, προέβη σήμερα ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Θωμάς Σωτρίλλης.

Κατ’ αρχήν, έδωσε έμφαση στην ομόφωνη απόφαση που ελήφθη για την κάλυψη από μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου του κόστους παροχής κινήτρων προς τους γιατρούς, προκειμένου να στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας των μικρών νησιών, αλλά και αυτών που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές μεγαλύτερων νησιών όπως η Ρόδος και η Κως.
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου τόνισε πως πρόκειται για μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία για όλη τη χώρα, καθώς είναι η πρώτη φορά που μια Περιφέρεια προχωρά στην λήψη ανάλογης απόφασης και διατύπωσε την ευχή να ακολουθήσουν και άλλες Περιφέρειες, περιοχών ορεινών και δυσπρόσιτων, που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα. Εξέφρασε παράλληλα την αισιοδοξία του ότι τα κίνητρα που παρέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στους γιατρούς που θα έλθουν στα νησιά, για διάστημα μέχρι και τρία χρόνια, τα οποία θα συμπεριληφθούν στην προκήρυξη των θέσεων από το Υπουργείο Υγείας, θα λειτουργήσουν καταλυτικά προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης του προβλήματος υποστελέχωσης των δομών υγείας.

Ομόφωνα, επίσης, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η εισήγηση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη, να ζητηθεί από το αρμόδιο υπουργείο η κατ’ εξαίρεση πρόσληψη προσωπικού για την ενίσχυση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που δημιουργεί ο νησιωτικός χαρακτήρας της Περιφέρειας.
Σχετικά με την εκλογή του Συμπαραστάτη του Πολίτη, ο κ. Σωτρίλλης είπε ότι υπεβλήθησαν 6 υποψηφιότητες, 4 από την Σύρο, 1 από την Ρόδο και 1 από την Κρήτη. Από τους 6 υποψηφίους, στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προσήλθε μόνο ο κ. Φίλιππος Τριομμάτης, ο οποίος έλαβε 32 ψήφους, έναντι 12 λευκών και άκυρων ψηφοδελτίων.
Για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Πολίτη απαιτούνται 36 ψήφοι και για τον λόγο αυτό η διαδικασία εκλογής θα επαναληφθεί – με τις ίδιες υποψηφιότητες - στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί στην Ρόδο, στις 31 Μαρτίου. Αν και τότε δεν υπάρξει αποτέλεσμα, η διαδικασία θα επαναληφθεί για τρίτη φορά, οπότε δίνεται η δυνατότητα υποβολής και νέων υποψηφιοτήτων.

Όσον αφορά το κλίμα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Σωτρίλλης είπε ότι ήταν θετικό και ότι η συζήτηση για όλα τα θέματα κύλησε ομαλά. Σημείωσε πάντως ότι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι στις τοποθετήσεις τους, εκτός από το να τηρούν τον χρόνο που προβλέπει ο κανονισμός, θα πρέπει και να τοποθετούνται αυστηρά επί του θέματος που κάθε φορά συζητείται.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή