Συνέντευξη Ιωάννη Παππά στην Δημοκρατική

Φεβρουάριος 15, 2015
jumbo-banner

1. Κύριε Παππά, θα θέλαμε ένα πρώτο σχόλιο για την πορεία της κυβέρνησης μετά τις εκλογές και παρακολουθώντας τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις στην Ευρώπη.

Κατ' αρχήν πρέπει να επισημάνουμε ότι η όλη στάση που τήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ως αξιωματική αντιπολίτευση, βασίστηκε στην υποσχεσιολογία. Αυτή η υποσχεσιολογία και ο άκρατος λαϊκισμός, δημιούργησε το κλίμα πόλωσης καθ' όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, μην αφήνοντας περιθώρια σε κανέναν να σκεφτεί λογικά και με βάση τα πραγματικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας. Τώρα που βρίσκεται στην κυβέρνηση, παρακολουθούμε ότι προσπαθεί να ακολουθήσει την προσφιλή τακτική του, αλλά αυτό-διαψεύδεται καθημερινά αποδεικνύοντας πως όλα αυτά για τα οποία προειδοποιούσε η Νέα Δημοκρατία, είναι αληθή. Θα σας φέρω ένα μικρό παράδειγμα: Η ΕΛΣΤΑΤ αναγνώρισε την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, ότι το 2014 έκλεισε με ανάπτυξη 0,8% του ΑΕΠ. Ανάπτυξη μεγαλύτερη ακόμη και από τις επίσημες προβλέψεις της Ε.Ε. την οποία πέτυχε η χώρα μας, παρά την πολιτική αβεβαιότητα που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος της περυσινής χρονιάς. Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έφερε πρωτογενή πλεονάσματα και ουσιαστική ανάπτυξη, με πραγματικά στοιχεία μετά από έξι χρόνια ύφεσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το παραδεχόταν μέχρι σήμερα. Υποσχόταν ελπίδα -χωρίς πρόγραμμα- σε έναν κουρασμένο και αγανακτισμένο λαό. Δεν μπορεί να λέει ότι «Τελείωσε το Μνημόνιο και η Τρόικα» την στιγμή που αντί για Μνημόνιο όλα δείχνουν ότι θα έχουμε 'νέο πρόγραμμα με μνημονιακό χαρακτήρα' ενώ όσον αφορά την Τρόικα, μπορεί να λένε ότι δεν υπάρχει πιά, αλλά ο ίδιος ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας είπε χαρακτηριστικά ότι Οι Έλληνες δεν θέλουν πια να την αποκαλούμε τρόικα γι' αυτό θα την αποκαλούμε "οι θεσμοί" και μπορεί να μην την ονομάζουμε πια τρόικα, αλλά οι τρεις θεσμοί θα συνεχίσουν να εποπτεύουν το ελληνικό πρόγραμμα. Ο ΟΟΣΑ δεν μπορεί να αντικαταστήσει το ρόλο της τρόικας στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας τις ίδιες ακριβώς εκφράσεις όπως και ο κ. Σόιμπλε. Βεβαίως και υπήρχε ένας κουρασμένο σύςτημα το οποίο έκανε πολλά λάθη προς το τέλος, έχασε την Αγορά και τις Επιχειρήσεις με την σκληρή λιτότητα την ,αλλά πάνω από όλα εχάςε την μεςαία τάξη λόγω της υπερφορολόγησης .
Έλεγα στις ομιλίες μου ότι υπόσχονταν 'άρτον και θέαμα' και επειδή , όπως έλεγα Άρτος δεν υφίσταται , τώρα ακούμε για διενέργεια Εξεταστικών Επιτροπών και εκβιασμούς(Θέαματα) .
Εξακολουθώ όμως να
είμαι από εκείνους που θέλουν να έχει θετικό τέλος η διαπραγμάτευση. Διότι με αυτό το επίτευγμα θα τα καταφέρει και η Ελλάδα.

2. Πώς κρίνετε την στάση του Αντώνη Σαμαρά μετά τις προγραμματικές δηλώσεις στην Βουλή, αλλά και στην Ευρώπη;
Ο Αντώνης Σαμαράς, κρατάει μια σταθερή στάση σε ό,τι αφορά το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και μια πατριωτική στάση, όσον αφορά τις προσπάθειες της Ελλάδας για διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους μας αφού όπως είπε και ο ίδιος - «Στόχος μου είναι να διασφαλίσω την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, για αυτό είμαι εδώ. Και βέβαια η αίσθηση αδιεξόδου δεν βοηθάει». Όπως γνωρίζετε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε συναντήσεις με ξένους ηγέτες. Δεν είναι τυχαίο που συνεχίζει να στηρίζει την χώρα μας στο εξωτερικό -ενώ αντίθετα, ο κ. Τσίπρας όσο ήταν στην αντιπολίτευση ποτέ δεν έκανε κάτι τέτοιο. Και όπως είπε: Όποιος αγαπάει την πατρίδα του θέλει να πετύχει η νέα κυβέρνηση. Αλλά δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο το μέλλον και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

3. Ποια είναι όμως η επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία; Παρατηρούμε αμηχανία ενώ άρχισαν ήδη τα μυστικά δείπνα και οι γκρίνιες...
Η Νέα Δημοκρατία, μετά την ήττα που γνώρισε στις βουλευτικές εκλογές, θα κοιτάξει τα του οίκου της και όταν θα έρθει η ώρα θα κάνει το ταμείο της. Πιστεύω ότι αυτή η παράταξη δεν πρόκειται να ακολουθήσει σε καμία περίπτωση την πορεία του ΠΑΣΟΚ διότι ούτε συνιστώσες υπάρχουν μέσα της, ούτε 'τάσεις' με φυγόκεντρες δυνάμεις και πρωτίστως οι ίδιοι οι ΝεοΔημοκράτες είναι σταθεροί στις επιλογές τους και στις απόψεις τους. Η Ν.Δ. ήταν και παραμένει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, με βαθιές ρίζες στις αρχές της Δημοκρατίας και της Πατρίδας. Θα βρει σύντομα τον βηματισμό της αφού προχωρήσουν όλες οι εσωκομματικές διαδικασίες και θα χαράξει και πάλι την πορεία της. Μπορεί να βγήκαμε πληγωμένοι, χτυπημένοι από τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που κορόιδεψαν έναν ταλαιπωρημένο λαό για να κερδίσουν την εξουσία, αλλά αναδείχθηκε και πάλι ότι ήταν και παραμένει ένα μεγάλο κόμμα, μια δημοκρατική παράταξη, που μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα της χώρας.

4. Πώς είδατε το εκλογικό αποτέλεσμα στα Δωδεκάνησα;
Δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένος από την στιγμή που η Ν.Δ. ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, πλέον, εκπροσωπείται στην Βουλή μόνον με έναν βουλευτή, ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε δύο ή και τρεις έδρες -όσο κι αν κάποιοι επέμεναν. Το αποτέλεσμα βέβαια, ήταν θετικό ως προς το γεγονός ότι συγκροτήθηκε ένα πολύ ισχυρό ψηφοδέλτιο με υποψήφιους που έδωσαν την μάχη δυναμικά στο Νομό Δωδεκανήσου και μάλιστα έφεραν πολύ καλά αποτελέσματα. Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα με την μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων αλλά και ο εκλογικός νόμος που κάποτε πρέπει να αλλάξει, έφεραν πάλι αυτά τα αποτελέσματα.

5. Παραμένετε παρών στα Δωδεκάνησα;
Η μάχη δεν τελείωσε. Η μάχη συνεχίζεται με επιμονή, υπομονή και ευθύνη. Θα συνεχίσω να είμαι δίπλα στους Δωδεκανήσιους. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, δώσαμε όλοι μαζί τον αγώνα για τον τόπο μας και φτάσαμε σε υψηλά ποσοστά στα Δωδεκάνησα. Προσωπικά, δηλώνω ότι θα παραμείνω στις επάλξεις και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τον τόπο μου και για τους Δωδεκανήσιους. Τα προβλήματα είναι πολλά και απαιτούν λύσεις, πολιτική βούληση και διεκδίκηση.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot