Συνάντηση Φ. Τριομμάτη με Π. Κουρουμπλή

Απρίλιος 05, 2016
jumbo-banner

Επαφές Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης κ. Φίλιππου Τριομμάτη με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουπλή.

Επαφές στο Υπουργείο Οικονομικών για τις αποζημιώσεις των επιχειρηματιών που επλήγησαν από τις πλημμύρες του 2013 στην ευρύτερη περιοχή της Ιαλυσού.

Σε συνάντηση της συντονιστικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Δικτύου Περιφερειακών και Δημοτικών Συμπαραστατών που έγινε στην Αθήνα στο ΥΠΕΣ με τον Υπουργό κ. Κουρουπλή, συμμετείχε ο κ. Φίλιππος Τριομμάτης και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου με αφορμή τη βούληση της κυβέρνησης για τη ριζική αναμόρφωση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το δίκτυο Συμπαραστατών πρότεινε στον Υπουργό τη συμμετοχή εκπροσώπου του στην αρμόδια επιτροπή. Παράλληλα, ο Υπουργός ενημερώθηκε για τις προτάσεις των Συμπαραστατών με σκοπό τη βέλτιστη λειτουργία του θεσμού σε όλη τη χώρα καθώς και τις ιδιαιτερότητες των νησιωτικών περιοχών.
Ο κ. Κουρουπλής έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα ζητήματα που του έθεσε το Δίκτυο των Συμπαραστατών και ζήτησε να υπάρχει ενημέρωση και συνεργασία.
Επιπλέον, αποδεχόμενος το αίτημα του Δικτύου για συμμετοχή στην επιτροπή για την αναμόρφωση του «Καλλικράτη» πρότεινε την εκπροσώπηση του Δικτύου στις νομοπαρασκευαστικές υποεπιτροπές, ενώ εξέφρασε την απορία του για τους λόγους που σε πολλές περιοχές της χώρα οι Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές, επιλέγουν να μην προκηρύσσουν τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης και του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης αντίστοιχα, αν και υποχρεούνται βάση νόμου.
Στη συνέχεια ο κος Φίλιππος Τριομμάτης μετέβει στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του φάκελου των αποζημιώσεων στους επιχειρηματίες που επλήγησαν από τη θεομηνία του 2013.
Από τη συνάντηση με τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών προέκυψε ότι ο φάκελος βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο υπογραφών από το συναρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και κατόπιν αυτού θα ακολουθήσει το σχετικό ΦΕΚ. Ο κ. Τριομμάτης εξέφρασε για ακόμη μια φορά τη δυσαρέσκεια του για την καθυστέρηση των σχετικών αποζημιώσεων και την ταλαιπωρία που υφίσταται μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών της περιοχής μας.
Οι δεσμεύσεις που αναλήφθησαν από τα στελέχη του Υπουργείου είναι ότι εντός μηνός θα έχει υπογραφεί ο φάκελος και από το Υπουργείο Υποδομών και κατόπιν θα εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ.


Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ
ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ


ΦΙΛΙΠΠΟΣ Τ. ΤΡΙΟΜΜΑΤΗΣ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot