Menu
Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούστου: Σκορπιέ, σήμερα προσπάθησε να πάρεις αποφάσεις με τη λογική και να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά πριν οριστικοποιήσεις οτιδήποτε σχετικό με το επαγγελματικό σου μέλλον.

Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούσ…

Τι λένε για σήμερα τ...

Πότε πληρώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης -Τα ποσά των δικαιούχων

Πότε πληρώνεται το Κοινων…

Την τελευταία εβδο...

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος, βγαίνουν τα αποτελέσματα της 1Κ/2017 για θέσεις στα Δικαστήρια

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος,…

Σε τελική ευθεία β...

Δυνατότητα επιστροφής από την αποστρατεία δίνει το λιμενικό

Δυνατότητα επιστροφής από…

Η ηγεσία του Λιμεν...

Τι είναι η «μελαγχολία του Αυγούστου» και πώς αντιμετωπίζεται

Τι είναι η «μελαγχολία το…

Ο καλοκαιρινός ήλι...

Παίζουν... καθυστερήσεις για την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών

Παίζουν... καθυστερήσεις …

Τρόπο διαφυγής από τ...

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουριστικά νησιά για τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουρισ…

Ταμειακές μηχανές ...

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά στην Κάλυμνο

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά σ…

Ενημερώθηκε πρωινέ...

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Πάτμου διεκδικεί δικαστικώς την κυριότητα της νησίδας Λέβιθα

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου…

Ενώπιον του Πολυμε...

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές - Θα τίναζαν στον αέρα τη Sagrada Familia

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν …

Οι τρομοκράτες που...

Τηγανίτες με κάππαρη από την Κίμωλο

Τηγανίτες με κάππαρη από …

Νόστιμες, αλμυρές τη...

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρ…

Μετά από 11 ιστιοδ...

Prev Next

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου με τον Αναπληρωτή Υπ. Ναυτιλίας

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου με τον Αναπληρωτή Υπ. Ναυτιλίας
jumbo-banner

Το δίκτυο των υδατοδρομίων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η επίλυση του προβλήματος των ενδοκυκλαδικών συνδέσεων και η χάραξη οδικού χάρτη για την θεσμική διαδικασία νομιμοποίησης των λιμένων, απετέλεσαν τα βασικά θέματα στην ατζέντα της συνάντησης που είχε σήμερα, Τρίτη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα.

Στην συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Ναυτιλίας συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Δημήτρης Σκιαδάς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Ειδικότερα, όσον αφορά στο δίκτυο των υδατοδρομίων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας υιοθέτησε πλήρως τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τον στόχο της για την λειτουργία όσο γίνεται περισσότερων υδατοδρομίων εντός του 2016. Για το σκοπό αυτό ο κ. Δρίτσας δεσμεύτηκε για την στενή συνεργασία Περιφέρειας και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, ώστε να επιταχυνθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, προκειμένου, τα νησιά της Περιφέρειας να αποκτήσουν υδατοδρόμια το συντομότερο δυνατόν.

Εκτενής συζήτηση έγινε για το μεγάλο και διαχρονικό πρόβλημα της νομιμοποίησης των λιμανιών, ζήτημα το οποίο βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς διαθέτει 115 λιμάνια, εκ των οποίων 2 είναι διεθνούς σημασίας, 4 εθνικής, 3 μείζονος και 106 τοπικής σημασίας. Ο κ. Χατζημάρκος τόνισε ότι η διευθέτηση του θέματος αυτού αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την δρομολόγηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που τόσο έχουν ανάγκη, υπό τις σημερινές συνθήκες, τα νησιά της Περιφέρειας αλλά και η χώρα συνολικά.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας συμφώνησε στην ανάγκη έναρξης της διαδικασίας χάραξης ενός οδικού χάρτη νομιμοποίησης των λιμένων, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία , αλλά και στην ανάγκη προετοιμασίας νομοθετικών παρεμβάσεων προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια που σήμερα παρεμβάλλονται στην εν λόγω διαδικασία.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου επανέλαβε την πρόταση που και πέρυσι είχε καταθέσει στην τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση που θα απλοποιεί και θα επιταχύνει την διαδικασία νομιμοποίησης των λιμανιών. Διατύπωσε μάλιστα την προθυμία του για συνεργασία με το Υπουργείο στο θέμα αυτό, με όλους τους δυνατούς τρόπους και παρότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο κ. Δρίτσας από την πλευρά του δεσμεύτηκε να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία προς αυτήν την κατεύθυνση, ζητώντας την συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για αυτό το μείζονος εθνικής σημασίας θέμα.

Μεταξύ των θεμάτων που ετέθησαν στην συνάντηση ήταν και το πρόβλημα των ενδοκυκλαδικών συνδέσεων, με την διαδικασία αναζήτησης δεύτερου σκάφους να είναι σε εξέλιξη.
Οι κκ Δρίτσας και Χατζημάρκος συμφώνησαν να υπάρξει προσεχώς και νέα συνάντηση, ειδικά για το θέμα των αφαλατώσεων στα άνυδρα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή