Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με τον Αιγύπτιο Πρέσβη κ. Μπαντάουι

Νοέμβριος 21, 2014
jumbo-banner
Με τον πρέσβη της Αιγύπτου, κ. Αχμέτ Ελ Μπαντάουι, συναντήθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με την ιδιότητά του ως γραμματέας της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πρεσβεία της Αιγύπτου στην Αθήνα και είχε ως αντικείμενο τις προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του πολιτισμού και της παιδείας. Ο κ. Κόνσολας επισήμανε τη στήριξη που παρείχε η Ελλάδα στην Αίγυπτο κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε., ζητώντας να προστατευθεί, από ακραία στοιχεία, η ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης.

Στη συζήτηση κυριάρχησε και το θέμα της επίσπευσης των διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση ΑΟΖ ανάμεσα στην Ελλάδα, στην Αίγυπτο και στην Κύπρο, που επισημοποιήθηκε με την τριμερή συνάντηση κορυφής του Καΐρου ανάμεσα στον Πρωθυπουργό, κ. Σαμαρά, στον Πρόεδρο της Αιγύπτου, κ. Σίσι, και τον Κύπριο Πρόεδρο, κ. Αναστασιάδη.

Τόσο ο κ. Κόνσολας όσο και ο Πρέσβης της Αιγύπτου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για αυτή την εξέλιξη αλλά και για το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος που φέρνει πιο κοντά τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και σε άλλους τομείς.

Σε δήλωσή του, αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Κόνσολας, επισήμανε:
« Η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου έχει ανάγκη από ασφάλεια, σταθερότητα και οικονομική ανάπτυξη.
Η Ελλάδα και η Αίγυπτος, έχουν ιστορικούς δεσμούς φιλίας και αποτελούν δυνάμεις σταθερότητας στην περιοχή, αφού η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο είναι μέλη της Ε.Ε, ενώ η Αίγυπτος είναι ηγέτιδα δύναμη στον Αραβικό κόσμο.

Η ενεργειακή συνεργασία και η από κοινού εκμετάλλευση της ΑΟΖ, συμβάλλει στην ενίσχυση των οικονομιών μας αλλά και στη σταθερότητα και στην ασφάλεια της περιοχής. Η προοπτική της οριοθέτησης της ΑΟΖ αφορά, ευθέως, και στα Δωδεκάνησα.
Πέρα από τη συνεργασία στην οριοθέτηση της ΑΟΖ, η Ελλάδα μπορεί να παράσχει στην Αίγυπτο τεχνογνωσία στα ζητήματα της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης».
Ο κ. Κόνσολας απηύθυνε πρόσκληση στον Αιγύπτιο πρέσβη να επισκεφθεί τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα, την οποία ο κ. Μπαντάουι αποδέχθηκε.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot