Menu
Το παραδοσιακό πανηγύρι στην Παναγία την Αχούσα (φωτό-βίντεο)

Το παραδοσιακό πανηγύρι σ…

Με επιτυχία και μεγά...

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα, ο πανηγυρικός εσπερινός στον ΙΝ Παναγίας Φανερωμένης στην Κω (φωτό-βίντεο)

Με την προσήκουσα λαμπρότ…

Παρουσία αρκετών πισ...

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούνται για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψήφιοι από Λέσβο… από Κω;;

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούν…

Δημοσιεύθηκε χθες,...

«Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας στο νησί της Κω»

«Έναρξη δολωματικών ψεκασ…

Από την Διεύθυνση ...

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββατο 26 Αυγούστου στο Θεατράκι Ευαγγελίστριας Ασφενδιού

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββα…

Στο πλαίσιο των Πολι...

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρία άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και την ανακούφιση των πολιτών της Κω”

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρ…

Η Αντιδήμαρχος Οικ...

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός με τον ΕΝΦΙΑ σε 570.000 επιστροφές φόρου

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός…

Έξι στους δέκα φορολ...

Περισσότερα από 35 δισ. στην Ελλάδα έως το 2020

Περισσότερα από 35 δισ. σ…

«Ειδικά», όπως σημ...

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση αποδυνάμωσε την Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία προς χάριν της  Fraport

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση…

Η Κυβέρνηση αποδυν...

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσαμε σε ερωτικές αγκαλιές στην ξαπλώστρα

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσα…

Είναι τρελά ερωτευ...

Θέλεις σαν τρελή να κάνεις σχέση και φαίνεται; 5 λόγοι για να ηρεμήσεις… ΤΩΡΑ!

Θέλεις σαν τρελή να κάνει…

Σπουδαίο πράγμα ο ...

Τουρισμός με… «αβάσταχτη ελαφρότητα»

Τουρισμός με… «αβάσταχτη …

Οταν αυτός ο τομέας ...

Prev Next

Συνάντηση με Γ. Χατζημάρκο επιδιώκει ο Χ. Κόκκινος

Συνάντηση με Γ. Χατζημάρκο επιδιώκει ο Χ. Κόκκινος
jumbo-banner

Εγγραφο αίτημα προς τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, με το οποίο επιδιώκει να έχουν συνεργασία σε θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υπέβαλε μετά την απομόνωσή του από την παράταξη και το «κλάδεμα» των αρμοδιοτήτων του και ενώ η ανταλλαγή δελτίων τύπου δημιούργησε μια μη αναστρέψιμη κατάσταση, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος.

Ο κ. Κόκκινος απέστειλε συγκεκριμένα στο γραφείο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, την 16η Φεβρουαρίου 2015, την ακόλουθη επιστολή:
«ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Κύριε Περιφερειάρχα,
Καταθέτω αίτημα συνάντησης εργασίας για θέματα που αφορούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και απαιτούν τη συνεργασία μας.
Κατόπιν τούτου παρακαλώ όπως σε άμεσο χρονικό διάστημα οριστικοποιηθεί η συνάντηση μαζί σας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος».
Ο κ. Χατζημάρκος απάντησε την επόμενη ημέρα στο αίτημα του κ. Κόκκινου, ως εξής:
«Προς: κ. Χαράλαμπο Κόκκινο Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου
Κ. Κόκκινε,
σε απάντηση της με αρ. πρωτ. 224 επιστολής σας, δύο παρατηρήσεις:
-Για όσο διάστημα είχατε αρμοδιότητες που αφορούσαν στην λειτουργία της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών και της Διεύθυνσης Διοικητικού-Οικονομικού δεν θεωρήσατε σκόπιμο να υπάρξει καμία ενημέρωση, αλλά και καμία επικοινωνία για κανένα από τα θέματα των ανωτέρω τεσσάρων από τις έξι συνολικά Διευθύνσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,
-το γραφείο μου, για τους συνεργάτες μου που αντιλαμβάνονται την θέση τους ως μέλη της Περιφερειακής Αρχής, ήταν και παραμένει πάντοτε ανοικτό χωρίς να απαιτείται πρότερη συνεννόηση για την συνάντηση και τη συνεργασία.

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Δημήτρης Σκιαδάς είναι στην διάθεσή σας για συνεργασία στα θέματα που χειρίζεστε».
Στο μεταξύ δεν έμεινε ασχολίαστο στους κόλπους της περιφερειακής αρχής το γεγονός ότι ο κ. Κόκκινος εξέδωσε δελτίο τύπου για να ενημερώσει και να «διαφημίσει» τη συνάντηση του με την Υπουργό Τουρισμού αν και η αρμοδιότητα σε θέματα τουρισμού ανήκει αποκλειστικά στην κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου.
Η κίνησή του αυτή εκλήφθηκε γι ακόμη μια φορά ως παρέμβαση στο έργο των συναδέλφων του, τακτική που δεν ακολουθεί για πρώτη φορά και που οδήγησε σε γενικευμένη δυσαρέσκεια περιφερειακών συμβούλων στο πρόσωπό του.

Η αίσθηση που επικρατεί είναι συγκεκριμένα ότι ο κ. Κόκκινος από την αρχή της θητείας του δεν περιορίστηκε στα καθήκοντα που του ανατέθηκαν, αλλά επεδίωξε να έχει λόγο και ρόλο για το σύνολο των θεμάτων της Περιφέρειας παραγκωνίζοντας συναδέλφους του, που είχαν θεσμικές αρμοδιότητες με απόφαση του Περιφερειάρχη.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ
Αργά χθες το μεσημέρι απεστάλη από το email του κ. Κόκκινου στην Περιφέρεια η ακόλουθη απαντητική επιστολή στον κ. Χατζημάρκο, ενώ ακολούθησε κι άλλο μήνυμα στο οποίο διευκρινίζεται ότι το συγκεκριμένο μήνυμα δεν έχει αποσταλεί από τον ίδιο, δεν ισχύει, δεν έχει υπογραφή και διενεργείται έρευνα για να διαπιστωθεί ποιος το έστειλε!
Στην επιστολή «αγνώστου πατρότητας», όπως διευκρίνισε ο κ. Κόκκινος, αναφέρονται τα εξής:
«ΘΕΜΑ: Νέο αίτημα για συνάντηση εργασίας
Κύριε Χατζημάρκο,
Σεβόμενος το θεσμό που υπηρετείτε, την παράταξη που έδωσε μάχη στις Περιφερειακές Εκλογές, την εντολή της Κοινωνίας και τις κοινές υποχρεώσεις μας απέναντι της ζήτησα εγγράφως αυτή τη συνάντηση μαζί σας ώστε με χρόνο και ηρεμία να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση μεταξύ μας.
Αντ’ αυτού εισέπραξα δύο(2) παρατηρήσεις και παραπομπή στον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Σας θυμίζω λοιπόν ότι όσο είχα τις αρμοδιότητες που αναφέρετε, ήμουν αποτελεσματικός και παραγωγικός. Σας επισημαίνω ενδεικτικά την πρωτοβουλία μου για την Κινητή Μονάδα ΚΤΕΟ (απόφαση Υφυπουργού κ. Παπαδόπουλου 29-12-2014), τις νέες υπηρεσίες ΠΣΕΑ στα νησιά μας, την απόφαση για την κίνηση δημοτικού Λεωφορείου στην Κάλυμνο (μετά από δική σας εντολή), όπως επίσης ότι και σε άλλα υπηρεσιακά ζητήματα δεν υπήρχε καμία κωλυσιεργία, αλλά αντίθετα άμεσες ενέργειες. Άλλωστε εάν υπήρχε πρόβλημα θεωρώ ότι θα το συζητούσαμε.

Λυπάμαι που δεν θυμάστε ότι σας είχα ζητήσει και άλλες φορές να συναντηθούμε, αλλά δεν συναντηθήκαμε …. Εγώ ήμουν αυτός που μόνιμα επισκεπτόμουν το γραφείο σας, σε αντίθεση με σας που επισκεφτήκατε το πάντα ανοιχτό και φιλόξενο γραφείο μου, του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, μόνο την 1η Σεπτεμβρίου 2014, την ημέρα της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων μας.
Δεν υπήρξα φορτικός, γιατί ξέρω ότι όταν κάποιος θέλει τους συνεργάτες του, τους καλεί ο ίδιος , συζητούν και λύνουν προβλήματα. Σας εκφράζω την απορία μου, γιατί από τότε που ανέλαβε η Νέα Περιφερειακή Αρχή δεν κλήθηκα (με εξαίρεση δύο- τρεις φορές) σε σύσκεψη με φορείς της Δωδεκανήσου. Επιπλέον, δεν συμπεριλήφθηκα σε καμία εκπροσώπηση στο εξωτερικό, σε επιτροπές της ΠΝΑ (το αντίθετο συνέβη με συνάδελφους μου Αντιπεριφερειάρχες), την ίδια ώρα που όπου και όταν κλήθηκα σας εκπροσώπησα επάξια στην Περιφέρειά μας.
Σε συσκέψεις της παράταξης στη Ρόδο καλούμασταν τελευταία στιγμή και στην τελευταία από αυτές (8/2/2015) δεν κλήθηκα καθόλου. Μάλιστα θεωρήσατε σωστό να αναφερθείτε απορριπτικά στο πρόσωπό μου την ίδια ώρα που εκπροσωπούσα την ΠΝΑ σε εκδηλώσεις στη Ρόδο. Επίσης, κλήθηκα μόνο σε δύο (2) συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν με κάλεσε το γραφείο σας ούτε για τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα.!!! Σε αντίθεση με άλλους συνεργάτες σας…

Το Σάββατο 31 Ιανουάριου 2015 μετά το Περιφερειακό Συμβούλιο ήμασταν μαζί στην κοπή πίτας της Παράταξης σε άριστο κλίμα και τις επόμενες μέρες μέσω των εφημερίδων ενημερώθηκα για «κούρεμα» των αρμοδιοτήτων μου χωρίς να δώσετε ποτέ μια πειστική εξήγηση.
Σας υπενθυμίζω ότι έχω ασκήσει διοίκηση με επιτυχία και διακρίνομαι και σε άλλα πολιτικά μετερίζια και ότι στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές δώσαμε κοινό αγώνα. Αυτό εγώ δεν το έχω ξεχάσει, ελπίζω ούτε εσείς.

Όσο αφορά τον κ. Σκιαδά, στον οποίο με παραπέμπετε, σέβομαι τον θεσμικό του ρόλο, αλλά ο κ. Εκτελεστικός Γραμματέας δεν είναι αυτός που πρέπει να συνεννοηθώ στη συγκεκριμένη συγκυρία, και όπως αντιλαμβάνεστε η συνάντηση αυτή πρέπει να γίνει μαζί σας. Εξάλλου μαζί σας ζήτησα συνάντηση. Εξάλλου τα θέματα της πολιτικής προστασίας σχετίζονται με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της οποίας την αρμοδιότητα την έχετε εσείς και ανακοινώσατε πρόσφατα αντιπλημμυρικά έργα.
Ελπίζω να πρυτανεύσει η ειλικρίνεια, η ηρεμία και η συνεννόηση. Από την πλευρά μου κάνω ό,τι μπορώ. Απομένει να αποδειχτεί και η δικιά σας πρόθεση. Επανέρχομαι και ζητώ άμεσα συνάντηση μαζί σας.

Ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου
Χαράλαμπος Κόκκινος».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή