Συνάντηση κ. Ζαννετίδη για το θέμα της αυθαίρετης και ανεπιτήρητης βοσκής

Νοέμβριος 25, 2014
jumbo-banner
Συνάντηση με το Τοπικό Συμβούλιο Αρνίθας είχε την Δευτέρα  24/11 ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής & Πρωτογενή Τομέα κ. Ζαννετίδης για το θέμα της αυθαίρετης και ανεπιτήρητης βοσκής.
 
Για το θέμα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Αντιπεριφερειάρχη με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Πόκκια που βρισκόταν εκτός Ρόδου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκτός του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γιώργου Μανουσάκη, των μελών κ. Γ. Σαββίδη  κ. Νίκου Νικολάου κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας, η Διευθύντρια του Δασαρχείου κα Μπαλατσούκα και αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας.

Αντικείμενο ττης σύσκεψης ήταν οι αγροζημίες που προκαλούνται από την αυθαίρετη και ανεπιτήρητη βόσκηση από αιγοπρόβατα και ελάφια.

Στο τέλος της συνάντησης, και αφού υπήρξε συμφωνία για τις περαιτέρω κινήσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: «Ο έλεγχος της αυθαίρετης και ανεπιτήρητης βόσκησης είναι αρμοδιότητα του Δήμου. Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου αντιλαμβάνεται ως υποχρέωση την προστασία των καλλιεργειών και της παραγωγής προϊόντων και εξ’αυτού του λόγου συνδράμει και θα συνεχίσει να συνδράμει τον Δήμο Ρόδου για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Σε ότι αφορά τις ζημιές από ελάφια, έχει ξεκινήσει διάλογος με την δασική υπηρεσία για το εν λόγω θέμα και εξετάζονται τρόποι αντιμετώπισης.
 
Η Περιφέρεια έχει υποχρέωση να προστατέψει και τα ελάφια ως έμβλημα της Ρόδου αλλά και τις καλλιέργειες των αγροτών μας. Για το σκοπό αυτό μέρος του προσωπικού της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ θα διατεθεί για την σύλληψη των  ανεπιτήρητων ζώων και σε επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα εξεταστεί η σύναψη προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την περίφραξη σημείων που έχουν ήδη επιλεγεί από την Δασική Υπηρεσία με σκοπό την αποφυγή ατυχημάτων που προξενούνται σε σύγκρουση αυτοκινήτων με ελάφια αφενός, αφετέρου την προστασία των καλλιεργειών αλλά και των ελαφιών».
 
ΦΙΛΗΜΟΝΑΣ ΖΑΝΝΕΤΙΔΗΣ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot