Συνάντηση Η. Καματερού με τον Ελβετό Πρέσβη

Απρίλιος 12, 2016
jumbo-banner

Συνάντηση με τον πρέσβη της Ελβετίας στη χώρα μας Δρ. Hans-Rudolf Hodel είχε ο βουλευτής Ηλίας Καματερός, συμμετέχοντας στην ομάδα βουλευτών Ελληνο-Ελβετικής φιλίας.

Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής, μεταξύ άλλων, έθεσε το ζήτημα συμμετοχής της Ελβετίας στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων στην Ευρώπη και συνεργασίας στον τουριστικό τομέα.

Ο Ελβετός πρέσβης απάντησε ότι η Ελβετία, αν και δενανήκει στην Ε.Ε., συμμετέχει στη γενικότερη προσπάθεια, για υποδοχή περίπου 1500 προσφύγων αλλά και σε ειδικά προγράμματα βοήθειας ευπαθών ομάδων.

Στο ζήτημα τουριστικής συνεργασίας επισήμανε την ανάγκη προβολής της ήρεμης και φιλόξενης εικόνας των νησιών, ιδιαίτερα της Κω, μετά τα όσα προβλήθηκαν ως τώρα στην Ευρώπη και δημιουργούν επιφυλάξεις στους εν’ δυνάμει επισκέπτες. Η εικόνα υποδοχής και ασφαλούς διαχείρισης των προσφύγων πρέπει να προβληθεί, τόνισε.
Στη συνάντηση ανακοινώθηκε επίσης ότι η Ελβετία θα συμμετέχει σε συνέδριο που διοργανώνεται από τη Βουλή, μέσα στο Μάϊο.

Ο Ηλίας Καματερός από την πλευρά του επισήμανε ότι δεν έχει σημασία αν μια χώρα συμμετέχει ή όχι στην Ε.Ε.. « Όλοι ανήκουμε γεωγραφικά στην Ευρώπη και έχουμε υποχρέωση να αντιμετωπίσουμε από κοινού την προσφυγική κρίση» τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι …αν παρ’ ελπίδα δεν λειτουργήσει η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας (όπου ήδη υπάρχει καθυστέρηση από την Ε.Ε.) τότε όλοι πρέπει να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να αντιμετωπίσουν τα νέα δεδομένα.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot