Menu
Το παραδοσιακό πανηγύρι στην Παναγία την Αχούσα (φωτό-βίντεο)

Το παραδοσιακό πανηγύρι σ…

Με επιτυχία και μεγά...

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα, ο πανηγυρικός εσπερινός στον ΙΝ Παναγίας Φανερωμένης στην Κω (φωτό-βίντεο)

Με την προσήκουσα λαμπρότ…

Παρουσία αρκετών πισ...

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούνται για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψήφιοι από Λέσβο… από Κω;;

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούν…

Δημοσιεύθηκε χθες,...

«Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας στο νησί της Κω»

«Έναρξη δολωματικών ψεκασ…

Από την Διεύθυνση ...

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββατο 26 Αυγούστου στο Θεατράκι Ευαγγελίστριας Ασφενδιού

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββα…

Στο πλαίσιο των Πολι...

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρία άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και την ανακούφιση των πολιτών της Κω”

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρ…

Η Αντιδήμαρχος Οικ...

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός με τον ΕΝΦΙΑ σε 570.000 επιστροφές φόρου

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός…

Έξι στους δέκα φορολ...

Περισσότερα από 35 δισ. στην Ελλάδα έως το 2020

Περισσότερα από 35 δισ. σ…

«Ειδικά», όπως σημ...

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση αποδυνάμωσε την Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία προς χάριν της  Fraport

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση…

Η Κυβέρνηση αποδυν...

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσαμε σε ερωτικές αγκαλιές στην ξαπλώστρα

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσα…

Είναι τρελά ερωτευ...

Θέλεις σαν τρελή να κάνεις σχέση και φαίνεται; 5 λόγοι για να ηρεμήσεις… ΤΩΡΑ!

Θέλεις σαν τρελή να κάνει…

Σπουδαίο πράγμα ο ...

Τουρισμός με… «αβάσταχτη ελαφρότητα»

Τουρισμός με… «αβάσταχτη …

Οταν αυτός ο τομέας ...

Prev Next

Στ. Σαμαράς: ΥΠΑΡΚΤΟ το κρούσμα ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ Α' στον Λιμενικό της Λέρου

Στ. Σαμαράς: ΥΠΑΡΚΤΟ το κρούσμα ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ Α' στον Λιμενικό της Λέρου
jumbo-banner

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Kostoday, σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δωδ/σου κ. Στάθη Σαμαρά μας επιβεβαίωσε το περιστατικό, για το οποίο γίνεται λόγος από το πρωί στα μέσα ενημέρωσης για τον Λιμενικό στην Λέρο, ο οποίος έχει προσβληθεί από ηπατίτιδα τύπου Α.

Ο Λιμενικός βρίσκεται κατ'οίκον και είναι κλινήρης και σε άδεια μέχρι να αναρρώσει πλήρως και να επανέλθει στην υπηρεσία του. Με αφορμή την επικοινωνία για το εν λόγω περιστατικό ο κ. Σαμαράς μας δήλωσε για μία ακόμη φορλά την πανρτελή έλλειψη υγειονομικοπυ ελέγχου και προστασίας των Λιμενικών στα Δωδεκάνησα και υποστελέχωση, η οποία συνεχίζει να υφίσταται παρά τη συνεχιζόμενη αύξηση των μεταναστευτικών ροών στα νησιά μας. Όπως μας είπε έχουν ζητήσει κατά καιρούς και με έγγραφα τους στα αρμόδια υπουργεία για τα θέματα υγειεινής, ασφάλειας και προστασίας τους αλλά δεν έχει γίνει κάτι ουσιαστικό, με αποτέλεσμα η 'Ενωση Προσωπικού Δωδ/σου να έχει απευθυνεί στην Περιφέρεια, η οποία ευτυχώς συνδράμει ώστε να εμβολιαστούν σε Κω και Ρόδο τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος. 

Κλείνοντας την τηλεφωνική επικοινωνία είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του, όπου αναφέρει: "Δυστυχώς παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουμε καθημερινά με κίνδυνο της ζωής μας, νιώθουμε ότι είμαστε στο έλεος του Θεού και μόνοι μας!!!"

Πώς μεταδίδεται ο ιός της ηπατίτιδας Α;
Ο ιός της ηπατίτιδας Α μεταδίδεται με :
> την κατανάλωση τροφής ή νερού που έχουν έρθει σε επαφή, κατά κάποιο τρόπο, με κόπρανα ατόμου που πάσχει από ηπατίτιδα Α. Αυτό εξηγεί τον όρο « κοπρανο-στοματική» οδός μετάδοσης της ηπατίτιδας Α και το γιατί η νόσος εμφανίζεται πιο συχνά σε περιοχές χαμηλού κοινωνικοοικονομικού επιπέδου, με ανεπαρκές δίκτυο ύδρευσης-αποχέτευσης και σε ομάδες ατόμων με πτωχή ατομική υγιεινή
> τη στενή επαφή με άτομο που έχει ηπατίτιδα Α ή με σεξουαλική (στοματο-πρωκτική) επαφή
> σπανίως με αίμα (χρησιμοποίηση συριγγών σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών) κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της νόσου που ο ιός βρίσκεται για λίγες μέρες στο αίμα των ασθενών
Η συνήθης κοινωνική επαφή στα πλαίσια της εργασίας ή στο σχολείο, δεν ενέχει κινδύνους για τη μετάδοση του ιού της ηπατίτιδας Α.

Πώς εξελίσσεται η ηπατίτιδα A ;
Η ηπατίτιδα Α είναι καλοήθης νόσος, αυτοπεριοριζόμενη σε μερικές εβδομάδες και ποτέ δεν οδηγεί σε χρόνια ηπατίτιδα. H νόσος εκδηλώνεται σε 15-50 ημέρες μετά την επαφή του ατόμου με τον ιό της ηπατίτιδας Α (περίοδος επώασης). Η μεταδοτικότητα ελαττώνεται σημαντικά με την εκδήλωση του ικτέρου, αφού δεν αποβάλλεται πλέον ο ιός στα κόπρανα. Στα παιδιά, ιδίως σε αυτά κάτω των 6 ετών, η νόσος περνά συνήθως υποκλινικά, χωρίς συμπτώματα, εν αντιθέσει με τους ενήλικες που εμφανίζουν νόσο (ίκτερο) σε σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό(70%).

Πώς μπορεί κανείς να ξέρει ότι πάσχει από ηπατίτιδα Α ;
Η ανεύρεση ειδικών αντισωμάτων (IgM anti-HAV) έναντι του ιού, στο αίμα ατόμου με ύποπτα συμπτώματα για ηπατίτιδα, είναι απαραίτητη για τη διάγνωση.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή