Menu
Το παραδοσιακό πανηγύρι στην Παναγία την Αχούσα (φωτό-βίντεο)

Το παραδοσιακό πανηγύρι σ…

Με επιτυχία και μεγά...

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα, ο πανηγυρικός εσπερινός στον ΙΝ Παναγίας Φανερωμένης στην Κω (φωτό-βίντεο)

Με την προσήκουσα λαμπρότ…

Παρουσία αρκετών πισ...

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούνται για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψήφιοι από Λέσβο… από Κω;;

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούν…

Δημοσιεύθηκε χθες,...

«Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας στο νησί της Κω»

«Έναρξη δολωματικών ψεκασ…

Από την Διεύθυνση ...

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββατο 26 Αυγούστου στο Θεατράκι Ευαγγελίστριας Ασφενδιού

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββα…

Στο πλαίσιο των Πολι...

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρία άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και την ανακούφιση των πολιτών της Κω”

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρ…

Η Αντιδήμαρχος Οικ...

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός με τον ΕΝΦΙΑ σε 570.000 επιστροφές φόρου

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός…

Έξι στους δέκα φορολ...

Περισσότερα από 35 δισ. στην Ελλάδα έως το 2020

Περισσότερα από 35 δισ. σ…

«Ειδικά», όπως σημ...

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση αποδυνάμωσε την Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία προς χάριν της  Fraport

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση…

Η Κυβέρνηση αποδυν...

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσαμε σε ερωτικές αγκαλιές στην ξαπλώστρα

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσα…

Είναι τρελά ερωτευ...

Θέλεις σαν τρελή να κάνεις σχέση και φαίνεται; 5 λόγοι για να ηρεμήσεις… ΤΩΡΑ!

Θέλεις σαν τρελή να κάνει…

Σπουδαίο πράγμα ο ...

Τουρισμός με… «αβάσταχτη ελαφρότητα»

Τουρισμός με… «αβάσταχτη …

Οταν αυτός ο τομέας ...

Prev Next

Στην τελική ευθεία η πρωτοβουλία της ΠΝΑΙ για την μεταφορά της έκθεσης του Λούβρου στην Ρόδο

Στην τελική ευθεία η πρωτοβουλία της ΠΝΑΙ για την μεταφορά της έκθεσης του Λούβρου στην Ρόδο
jumbo-banner

Σε ρόλο συντονιστή εταίρου η ΕΞΡ  - Συνάντηση Γ. Χατζημάρκου – Α. Καμπουράκη

Την συνεργασία και την στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου στο μεγάλο εγχείρημα της μεταφοράς της Έκθεσης του Μουσείου του Λούβρου στη Ρόδο, ζήτησε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΕΞΡ κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την μεταφορά της Έκθεσης του Λούβρου «Ρόδος, η πύλη της Ανατολής» στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο Παρίσι την περίοδο από 14 Νοεμβρίου 2014 έως 10 Φεβρουαρίου 2015, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διοργάνωσής της, με επιδιωκόμενη ημερομηνία εγκαινίων της, την 10η Ιουλίου 2015 . Η Έκθεση θα παραμείνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου για τέσσερις μήνες, δηλαδή καθ’ όλη την διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Η μόνη εκκρεμότητα από ελληνικής πλευράς είναι η απόφαση του ΚΑΣ, έργο που έχει αναλάβει η Διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου κ. Μάνια Μιχαηλίδου η οποία αγκάλιασε με θέρμη την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και εργάζεται άοκνα για την υλοποίηση του έργου. Από γαλλικής πλευράς η έγκριση των τελικών λεπτομερειών ολοκληρώνεται στο τέλος της εβδομάδας σε συνάντηση που έχει καθοριστεί στο Παρίσι μεταξύ των στελεχών του Μουσείου του Λούβρου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Λόγω της μεγάλης σημασίας της Έκθεσης του Λούβρου για το νησί της Ρόδου και της ανάγκης να υπάρξει η μέγιστη αξιοποίηση ενός τόσο σημαντικού γεγονότος, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος ζήτησε από την ΕΞΡ αφενός να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της στην αρτιότερη διοργάνωση, αφετέρου να στηρίξει όλες τις δράσεις προβολής και διάχυσης.

Η φιλοξενία μιας τόσο σημαντικής Έκθεσης στην Ρόδο αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για το νησί και συνολικά για την περιοχή, να προβάλει τον τεράστιο πολιτιστικό πλούτο της. Η τετράμηνη διάρκεια της Έκθεσης δεσμεύει όλους τους φορείς της περιοχής να δουλέψουν οργανωμένα, με στόχο την μέγιστη αξιοποίηση της, ώστε το νησί να αποκομίσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη, από την παρουσία του Λούβρου στην Ρόδο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης δεσμεύτηκε να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις του το έργο της Περιφέρειας σε επίπεδο οργάνωσης και να παίξει καθοριστικό ρόλο σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πρέπει να στηρίξουν την παρουσία του Λούβρου στην Ρόδο, στο τετράμηνο Ιούλιος – Νοέμβριος 2015.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:
«Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της μεταφοράς της Έκθεσης του Λούβρου στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου. Η τεράστια σημασία του γεγονότος αυτού για τον τόπο μας και την περιοχή μας, δημιουργεί την ανάγκη να δουλέψουμε συντονισμένα και συλλογικά, προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη για τον τόπο μας. Η τετράμηνη παρουσία του Μουσείου του Λούβρου στην Ρόδο δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για την διοργάνωση μιας σειράς εκδηλώσεων που θα αναδείξουν, όχι μόνο τον τεράστιο πολιτιστικό πλούτο του νησιού και της περιοχής μας, αλλά θα στηρίξουν τον χαρακτήρα και την ταυτότητα του τουριστικού προορισμού, έργο στο οποίο η ΕΞΡ έχει να προσφέρει πολλά. Ευχαριστώ τον Πρόεδρό της Αντώνη Καμπουράκη για την ξεκάθαρη συμπαράταξή του σ’ αυτό το δύσκολο εγχείρημα, αναλαμβάνοντας έναν ειδικό ρόλο συντονιστή εταίρου σε μια σειρά από εκδηλώσεις που θα πρέπει να πλαισιώσουν την παρουσία του Λούβρου στο νησί μας».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης δήλωσε:
«Από την πρώτη στιγμή, το 2014, που αναλήφθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η πρωτοβουλία μεταφοράς της Έκθεσης του Λούβρου στην Ρόδο, σταθήκαμε στο πλευρό της Περιφέρειας εμπράκτως. Ήταν αυτονόητη η απόφαση και η δέσμευσή μας να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις, οργανωτικά και οικονομικά για την μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού γεγονότος για το νησί μας. Απαντάμε θετικά στην πρόταση του Περιφερειάρχη και δεσμευόμαστε να δουλέψουμε για την επιτυχία της Έκθεσης, για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και για την στήριξη του δοκιμαζόμενου σήμερα προορισμού μας, με όλες μας τις δυνάμεις».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή