Στην Σύμη ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας κ. Παναγιώτης Κουνάκης

Μάρτιος 19, 2015
jumbo-banner

Με τον Δήμαρχο Σύμης κ. Λευτέρη Παπακαλοδούκα συναντήθηκε ο κ. Παναγιώτης Κουνάκης, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, κατά την επίσκεψή στην Σύμη, για την σύσταση της επιτροπής , για την αδειοδότηση των θαλάσσιων σπορ στις πολυσύχναστες παραλίες του νησιού.

Στην διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα και προβλήματα του νησιού και ειδικότερα το ζήτημα του λιμανιού, έργο πνοής που καθορίζει την οικονομική ανάπτυξη της Σύμης και για το οποίο η περιφερειακή αρχή έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ξεμπλοκάρει το έργο κατασκευής αποβάθρας στην θέση Πέταλο, με στόχο την εντατικοποίηση των εργασιών και την διάσωση του έργου που ήταν επί μήνες βαλτωμένο.

Η ολοκλήρωση του λιμανιού θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη κάλυψη της διαρκώς αυξανόμενης ζήτησης από κότερα, με αποτέλεσμα η Σύμη να είναι το νησί της Δωδεκανήσου με την ισχυρότερη προοπτική ανάπτυξης της οικονομίας του, ανέφερε ο κ. Κουνάκης και πρόσθεσε πως ο προσανατολισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δημάρχου είναι να μπει η Σύμη και στον χάρτη της κρουαζιέρας, ώστε να επωφεληθούν όλοι οι προορισμοί της Δωδεκανήσου.

Συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σύμη, με κυριότερα εξ αυτών το θέμα της υγείας και του μεγάλου αριθμού παράτυπων μεταναστών και προσφύγων που αποβιβάζονται στο νησί.

Όσον αφορά την μετανάστευση, ο κ. Παπακαλοδούκας αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος και το Λιμενικό Σώμα για να προσφέρουν τα απαραίτητα στους ανθρώπους αυτούς για το διάστημα της παραμονής τους στο νησί.
Ο κ. Κουνάκης υποσχέθηκε ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει την προσπάθεια αυτή, μέσω της Πολιτικής Προστασίας, ειδικά στις περιπτώσεις που υπάρχουν μικρά παιδιά.

Όσον αφορά τις ελλείψεις στον τομέα της υγείας, ένα περιστατικό με μία ασθενή, κατά την ημέρα της επίσκεψης του κ. Κουνάκη στην Σύμη, έδειξε πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη, το Υπουργείο Υγείας να ενσωματώσει το συντομότερο δυνατόν τα κίνητρα που δίνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη νέα προκήρυξη για την πρόσληψη επικουρικών γιατρών, αποδεικνύοντας ότι η πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot