Στέφανος Δράκος: «Χρόνια πολλά με πίστη και ελπίδα – Μετά τη Σταύρωση, έρχεται Ανάσταση»

Απρίλιος 10, 2015
jumbo-banner

«Η θυσία Του Θεανθρώπου και η Ανάστασή Του, προικίζει τον σύγχρονο άνθρωπο με ανεξάντλητα αγαθά και αναντικατάστατα ιδεώδη. Πόνος, εξαθλίωση, βασανισμός.

Όλα άδικα και σκληρά απέναντι στον Χριστό, που προσπάθησε να κηρύξει την αγάπη, την ειλικρίνεια, την εντιμότητα, την καλοσύνη.

ΔΡΑΚΟΣΌλα τα αποδέχθηκε και τα υπέμεινε.Όλα τα συγχώρεσε.

Ο θυσιαστικός θάνατος Του Ιησού Χριστού, που γιορτάζει ο Ελληνισμός και ο Χριστιανισμός, είναι η σπουδαιότερη εκκλησιαστική εορτή.

Η παράδοση του Θεανθρώπου στα ανθρώπινα μαρτύρια, η άδικη συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντί του, η τύφλωσή τους απέναντι στην αλήθεια και την καλοσύνη, διδάσκει και οδηγεί σε αναμφίβολα συμπεράσματα.

Μέσα από τον πόνο, την αδικία, τη σκληρότητα, την υποκρισία, ακόμη και την κακία, γεννάται η αλήθεια. Μία αλήθεια που κάποιοι μπορούν να δουν από την αρχή, όπως οι μαθητές Του Ιησού Χριστού και κάποιοι άλλοι όχι, όπως οι διώκτες Του, οι επικριτές Του, οι πολέμιοί Του. Άνθρωποι που δεν δείλιασαν μπροστά σε τίποτα, ώστε να μην χάσουν την κυριαρχία τους επί της γης.

Ύστερα από κάθε ταλαιπωρία, έρχεται η δικαίωση.

Ύστερα από κάθε αδικία, έρχεται η ανταμοιβή.

Ύστερα από κάθε θάνατο, έρχεται η Ανάσταση.

Η Σταύρωση και η Ανάσταση του Ιησού, χαρίζει στην ανθρωπότητα πανανθρώπινα αγαθά. Διδάσκει την καλοσύνη, την εγκράτεια, την υπομονή και την αποδοχή της αδικίας, για την υπέρτατη δικαίωση, για το κοινό καλό, για τη διάδοση του Χριστιανισμού. Της αλήθειας και της ευγένειας.

Κάθε Σταύρωση και μία Ανάσταση.

Κάθε άδικη πράξη και μία δίκαιη κατάληξη.

Πίστη και ελπίδα. Δύο αρετές που ουδείς δεν πρέπει να αφαιρεί από την υπόστασή του.

Πίστη και ελπίδα. Αρετές που γεννούν ένα καλύτερο αύριο, κοντά σε αυτούς που τις πίστεψαν ή μακριά απ’ αυτούς που τις χλεύασαν.

Όλα στη ζωή συμβαίνουν για κάποιο λόγο και οδηγούν σε κάτι καλύτερο. Αυτό δεν πρέπει να ξεχνούν οι Έλληνες, οι Χριστιανοί. Μετά τη θυσία έρχεται η Ανάσταση. Το Άγιο Φως φωτίζει και καθαγιάζει τις καρδιές μας.

Χρόνια πολλά, καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση στο σύνολο των Δωδεκανησίων, με υγεία, πίστη, αρετή, καλοσύνη, θάρρος και αγάπη. Αγαθά σωτήρια».

Στέφανος Δράκος
Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ
Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου
Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot