Σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ληγμένα φάρμακα και... γάτες στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου!

Φεβρουάριος 23, 2016
jumbo-banner

Το "έλα να δεις" φαίνεται πως επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου καθώς σε πολυσέλιδη έκθεση ελέγχου που συνέταξαν οι Επιθεωρητές Υγείας μετά από επιτόπιους ελέγχους και καταθέσεις ασθενών και εργαζομένων διαπίστωσαν πλήθος παραπτωμάτων

που έχουν να κάνουν με καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις γιατρού σε βάρος εργαζομένων και ασθενών, ληγμένα φάρμακα, αδικαιολόγητες απουσίες γιατρών μέχρι γάτες που "κυκλοφορούν" ελεύθερες εντός των ιατρείου του Κέντρου Υγείας.

Στα τέλη του περασμένου Αυγούστου κλιμάκιο ελέγχου των Επιθεωρητών Υγείας μετέβη για επιτόπιο έλεγχο στο Κέντρο Υγείας του νησιού ,όπου συνομίλησε με παράγοντες της διοίκησης του Κέντρου και ερεύνησε σε πρώτη φάση πλήθος καταγγελιών ασθενών και εργαζομένων για ανάρμοστη συμπεριφορά γιατρού (σεξουαλικές παρενοχλήσεις) σε βάρος τους.

Αρκετές μάλιστα από τις καταγγελίες αυτές είχαν υποβληθεί και στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού, ενώ ήταν επίσης σε γνώση του Δημάρχου αλλά και πολιτών του νησιού. Στα συμπεράσματα της έκθεσής τους οι Επιθεωρητές Υγείας κάνουν λόγο, μεταξύ άλλων, για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης από τον συγκεκριμένο γιατρό τα οποία ανάγκασαν τον Ιατρικό Σύλλογο της Ρόδου να προσφύγει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η οποία ζήτησε ιατρική εξέταση της ψυχικής του υγείας.

Στην έκθεση των Επιθεωρητών αναφέρεται επίσης ότι ο γιατρός απουσίαζε συστηματικά ,όπως και άλλος συνάδελφός του, αδικαιολόγητα από την υπηρεσία του ,ωστόσο και οι δύο γιατροί ελάμβαναν κανονικά τις αποδοχές τους. Για τους δύο γιατρούς γίνεται επίσης λόγος για κωλύματα διορισμού τους καθώς προσελήφθησαν χωρίς να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ενώ σε βάρος τους είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις. Οσον αφορά την κατάσταση του ίδιου του Κέντρου Υγείας Καρπάθου οι Επιθεωρητές τη χαρακτηρίζουν απελπιστική κάνοντας λόγο για εγκατάλειψη.

"Στους χώρους υπάρχουν,αναφέρουν χαρακτηριστικά, πολλά ιατρικά εργαλεία τα οποία είναι κατεστραμμένα αλλά και ληγμένα φάρμακα. Στους χώρους, υπάρχουν μηχανήματα και ιατρικά εργαλεία, όπως ακουστικά εξέτασης και πιεσόμετρα που χρήζουν επισκευής."

Εκείνο που πραγματικά υποδηλώνει την εγκατάλειψη του Κέντρου Υγείας του νησιού είναι η αναφορά των Επιθεωρητών σε γάτες που περιπλανώνται εντός των αιθουσών του κτιρίου.

"Στον πρώτο όροφο" σημειώνουν οι Επιθεωρητές, 'κυκλοφορούν γάτες στους διαδρόμους,στο εργαστήριο και στις καρέκλες αναμονής των ασθενών"

Στην έκθεσή τους οι Επιθεωρητές Υγείας επιρρίπτουν ευθύνες στον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου καθώς προχώρησε σε αναστολή της αυτοδίκαιης αργίας του καταγγελλόμενου για πλήθος παραπτωμάτων γιατρού(σεξουαλική παρενόχληση,αδικαιολόγητη απουσία,ανάρμοστη συμπεριφορά σε εργαζόμενους και πολίτες κλπ) χωρίς να έχει το δικαίωμα.

Παράλληλα ζητείται από τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας να επιληφθούν πάραυτα για όσα αναφέρονται στην έκθεση Επιθεώρησης σε βάρος των δύο γιατρών αλλά και να προχωρήσουν άμεσα σε μέτρα για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας του νησιού.Η έκθεση των Επιθεωρητών διαβιβάστηκε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

newpost.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot