Σεμινάριο Τεχνικού Ασφαλείας Εργοδοτών Β' Κατηγορίας Επικινδυνότητας στη Ρόδο

Οκτώβριος 29, 2015
jumbo-banner

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, η αναπτυξιακή του εταιρία Δ.ΕΤ.Α.Π. και το ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς Α.Ε. ανακοινώνουν τη διεξαγωγή σεμιναρίου στη Ρόδο για επιμόρφωση εργοδοτών σε θέματα Τεχνικών Ασφαλείας Β’ κατηγορίας (αλουμινοκατασκευές-ξυλουργεία, οικοδομικές εργασίες, επισκευές ηλεκ.

συσκευών, συνεργεία αυτοκινήτων, πρατήρια υγρών καυσίμων, αρτοποιεία – ζαχαροπλαστεία, παραγωγή τροφίμων κτλ), που θα γίνει το διάστημα Σάββατο 5 έως Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 5:00-10:00 μ.μ.


Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί το απαραίτητο πιστοποιητικό επιμόρφωσης για να δηλωθούν ως Τεχνικοί Ασφαλείας στην επιχείρηση τους με την προϋπόθεση της ανελλιπούς παρακολούθησής του σεμιναρίου.
Η κατάρτιση διαρκεί 35 διδακτικές ώρες, θα υλοποιηθεί σε 7 ημέρες (7 πεντάωρα) και έχει συνολικό κόστος 130€.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι επιχειρήσεις όπου ισχύουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις και το έντυπο της αίτησης συνοδεύεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από τα εξής δικαιολογητικά:
Α) Για τις επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι και 3 άτομα
10 χρόνια αποδεδειγμένη λειτουργία της επιχείρησης (βεβαίωση επιμελητηρίου ή έναρξη άσκησης επαγγέλματος από την εφορία) ή Άδεια άσκησης επαγγέλματος εμπειροτέχνη με το ίδιο αντικείμενο της δραστηριότητας της επιχείρησης

Β) Για τις επιχειρήσεις που απασχολούν 4 έως 6 άτομα
ΠΤΥΧΙΟ τεχνικής ειδικότητας (πτυχίο πιστοποίησης εφόσον προβλέπεται πιστοποίηση) από: Τεχνικό επαγγελματικό εκπαιδευτήριο ή ΙΕΚ ή Αναγνωρισμένη τεχνική επαγγελματική σχολή ή Απολυτήριο Τεχνικού επαγγελματικού Λυκείου (Τεχνικής ειδικότητας)

Γ) Για τις επιχειρήσεις που απασχολούν 7 έως 20 άτομα
ΠΤΥΧΙΟ Πολυτεχνείου ή Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ σε μία από τις ειδικότητες τεχνικού ασφαλείας που σύμφωνα με το άρθρο 5, ΠΔ 294/88 δεν προβλέπεται για τον κλάδο της οικονομικής δραστηριότητας που ανήκει η επιχείρησή του

Στην ειδική περίπτωση επιμόρφωσης εργαζομένου (πλήρους απασχόλησης) της επιχείρησης απαιτείται πτυχίο τεχνικής ειδικότητας (πτυχίο πιστοποίησης εφόσον προβλέπεται πιστοποίηση) από: Τεχνικό επαγγελματικό εκπαιδευτήριο ή Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) ή Αναγνωρισμένη τεχνική επαγγελματική σχολή ή Απολυτήριο Τεχνικού επαγγελματικού Λυκείου (Τεχνικής ειδικότητας) ή Άδεια άσκησης επαγγέλματος εμπειροτέχνη με τουλάχιστον οκτώ (8) χρόνια προϋπηρεσία που λογίζεται από την απόκτηση του απολυτηρίου ή της άδειας.

Δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα έχουν όσοι καταθέσουν το έντυπο της αίτησης συνοδευόμενο από τα κατά περίπτωση δικαιολογητικά και την προκαταβολή 80€, το αργότερο έως την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 15:00. Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί, εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός αιτήσεων (τουλάχιστον 20). Εφόσον οι αιτήσεις υπερβαίνουν το μέγιστο αριθμό καταρτιζομένων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατάθεσης της αίτησης.
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις εγκυκλίους του Υπουργείου Εργασίας, οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες θα πρέπει να συμπληρώνουν με πλήρη και ακριβή στοιχεία το έντυπο της αίτησης, το οποίο θα πρέπει να κατατίθεται σε πρωτότυπη μορφή, υπογεγραμμένο και σφραγισμένο και ενέχει ισχύ Υπεύθυνης Δήλωσης. Το έντυπο της αίτησης είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.detap.gr καθώς και στα γραφεία της ΔΕΤΑΠ και του ΚΕΚ.

Να σημειωθεί επίσης ότι :
• Εφόσον πρόκειται για ατομική επιχείρηση όπου από την «σφραγίδα» της επιχείρησης προκύπτει άμεσα ότι ο εκπαιδευόμενος ο οποίος πρόκειται να επιμορφωθεί είναι ο εργοδότης, δεν απαιτείται η υποβολή κάποιου άλλου παραστατικού.
• Για μη ατομική επιχείρηση υποβάλλεται το απαραίτητο δικαιολογητικό από το οποίο προκύπτει ότι ο εκπαιδευόμενος είναι εργοδότης π.χ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ/ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ/ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ/ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ/ ΕΝΑΡΞΗ ΕΦΟΡΙΑΣ/ ΑΛΛΟ.

Πληροφορίες, κατάθεση αιτήσεων & προκαταβολής 9:00-15:00 :
• Δωδεκανησιακή Εταιρεία Ανάπτυξης & Προόδου – ΔΕΤΑΠ, Γρηγορίου Λαμπράκη 8 (κτήριο Επιμελητηρίου Α’ όροφος), Ρόδος, τηλ: 2241044280, 2241044288

• ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς, Πάρκο Ροδίνι, τηλ: 2241070615

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot