×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Ρόδος, Κρήτη και Κως στην κορυφή των προτιμήσεων. Παρουσία στην ΙΤΒ Βερολίνου η Hellenic Seaplanes

Μάρτιος 12, 2014
jumbo-banner

Δελτίο Τύπου 12.03.2014 – Παρουσία στην ΙΤΒ  Βερολίνου η Hellenic Seaplanes.

Μεγάλη επιτυχία είχε η παρουσία της Hellenic Seaplanes στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου “ITB BERLIN” όπου έλαβαν μέρος περισσότερες από 200 χώρες και πάνω από 30.000 επιχειρήσεις. Κατά την διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με αρμόδιους φορείς των περιφερειών, δημάρχους, τουριστικούς πράκτορες της Ελλάδας και του εξωτερικού, ξενοδόχους, αεροπορικές εταιρείες και εταιρείες ναύλωσης αεροσκαφών.

Οι εκπρόσωποι των μεγάλων Τour Οperator που συναντήθηκαν με την Hellenic Seaplanes δίνουν έμφαση στην ανάγκη μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής για τον ελληνικό τουρισμό και ότι το υδροπλάνο θα παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο. Θεωρούν εφικτό το στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, υπό τον όρο ότι θα συμπράξουν για αυτό οι τοπικές κοινωνίες και οι εταιρείες υδροπλάνων που σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα. Σχεδόν όλοι οι μεγάλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη των υποδομών υδατοδρομίων και κυρίως στην κατασκευή κόμβων προς όλους τους τουριστικούς προορισμούς έτσι ώστε αυτοί να είναι εύκολα προσβάσιμοι.

Η υπουργός τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη είχε σύντομη συνάντηση με την διοίκηση της εταιρείας κατά την επίσκεψη της στην έκθεση  και συζήτησαν για την συμβολή του υδροπλάνου στον τουρισμό της Ελλάδας και ότι έχει την στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και  του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Ταυτόχρονα η Hellenic Seaplanes συνεχίζει τις συναντήσεις και συζητήσεις στα Υπουργεία Ναυτιλίας & Αιγαίου, ΥΠΕΚΑ και Μεταφορών για θέματα αδειοδοτήσεων των υδατοδρομίων. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Νικόλας Χαραλάμπους, ανέφερε ότι πρόκειται για επενδύσεις που λόγω του στρατηγικού τους χαρακτήρα θα δημιουργήσουν ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον για την αξιοποίηση απομονωμένων περιοχών και αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα και κίνητρα υλοποίησης τουριστικών επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή των υδατοδρομίων.
Η Ελλάδα είναι „in“, οι κρατήσεις για το 2014 έχουν εκτοξευθεί σε πρωτοφανή επίπεδα, η TUI, με μερίδιο 30% στην ελληνική αγορά, κάνει λόγο για πρωτοφανή αύξηση του early booking σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Ρόδος, Κρήτη και Κως είναι στην κορυφή των προτιμήσεων και σίγουρα ένα ακόμη μέσο όπως το υδροπλάνο θα κάνει την διαφορά.

Η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων και ανάπτυξη συγκοινωνιών με υδροπλάνο στη Ελλάδα  είναι πλέον δεδομένη και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλους τους προορισμούς. Η Hellenic Seaplanes επισήμανε o Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Νικόλας Χαραλάμπους έχει ξεκινήσει την διαδικασία για  αρκετά υδατοδρόμια, αλλά ανησυχούμε όπως δήλωσε για την ταχύτητα αδειοδοτήσεων  και ίσως να μην καταστεί δυνατό να αναπτυχθούν τα υδατοδρόμια μέχρι την τουριστική περίοδο του 2014.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot