Menu
Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούστου: Σκορπιέ, σήμερα προσπάθησε να πάρεις αποφάσεις με τη λογική και να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά πριν οριστικοποιήσεις οτιδήποτε σχετικό με το επαγγελματικό σου μέλλον.

Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούσ…

Τι λένε για σήμερα τ...

Πότε πληρώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης -Τα ποσά των δικαιούχων

Πότε πληρώνεται το Κοινων…

Την τελευταία εβδο...

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος, βγαίνουν τα αποτελέσματα της 1Κ/2017 για θέσεις στα Δικαστήρια

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος,…

Σε τελική ευθεία β...

Δυνατότητα επιστροφής από την αποστρατεία δίνει το λιμενικό

Δυνατότητα επιστροφής από…

Η ηγεσία του Λιμεν...

Τι είναι η «μελαγχολία του Αυγούστου» και πώς αντιμετωπίζεται

Τι είναι η «μελαγχολία το…

Ο καλοκαιρινός ήλι...

Παίζουν... καθυστερήσεις για την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών

Παίζουν... καθυστερήσεις …

Τρόπο διαφυγής από τ...

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουριστικά νησιά για τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουρισ…

Ταμειακές μηχανές ...

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά στην Κάλυμνο

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά σ…

Ενημερώθηκε πρωινέ...

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Πάτμου διεκδικεί δικαστικώς την κυριότητα της νησίδας Λέβιθα

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου…

Ενώπιον του Πολυμε...

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές - Θα τίναζαν στον αέρα τη Sagrada Familia

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν …

Οι τρομοκράτες που...

Τηγανίτες με κάππαρη από την Κίμωλο

Τηγανίτες με κάππαρη από …

Νόστιμες, αλμυρές τη...

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρ…

Μετά από 11 ιστιοδ...

Prev Next

Προκαταρκτική έρευνα για παράνομη πρόσληψη υδρονομέων με βάση καταγγελίες Χατζημάρκου

Προκαταρκτική έρευνα για παράνομη πρόσληψη υδρονομέων με βάση καταγγελίες Χατζημάρκου
jumbo-banner
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από προχθές προκαταρκτική εξέταση για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως ποινικά κολάσιμων πράξεων από αιρετούς και υπαλλήλους του Δήμου Ρόδου, που προκλήθηκε μετά τα όσα είχε αποκαλύψει δημοσίως, τον Ιούνιο του 2012, για την παράνομη πρόσληψη υδρονομέως στη Νότια Ρόδο, ο τότε επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, περιφερειάρχης πλέον Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος.

Πλήρες απόσπασμα της υπ΄αριθμ. 482/2012 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, που αφορά τη συζήτηση γύρω από τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την πρόσληψη υδρονομέων στο Δήμο Ρόδου και ψηφιακό δίσκο στον οποίο έχουν καταγραφεί οι συνομιλίες μεταξύ των δημοτικών συμβούλων για το ζήτημα, υπέβαλαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, σε εκτέλεση σχετικής παραγγελίας, οι κ.κ. Μ. Μανωλίτση και Μαριάνθη Νικολούζου, προϊστάμενοι των αρμόδιων υπηρεσιών.

Όπως είχε καταγγελθεί, την ώρα που η αγροτική παραγωγή, κυρίως στη Μαλώνα αλλά και σ’ άλλα χωριά, κινδύνευε µε ολοκληρωτική καταστροφή, ελλείψει υδρονοµέων, η δηµοτική αρχή, εκµεταλλευόµενη «παράθυρο» στις αυστηρές διατάξεις του νόµου περί προσλήψεων στο δηµόσιο για το συγκεκριµένο κλάδο δηµοτικών υπαλλήλων, προσέλαβε στη δηµοτική ενότητα της Νότιας Ρόδου την από το έτος 2003 ειδική συνεργάτιδα πρώην δηµάρχου.

Με επίκληση συγκεκριµένα Βασιλικού Διατάγµατος του 1957 που προβλέπει την απευθείας και κατ’ εξαίρεση πρόσληψη υδρονοµέων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών για την υδροδότηση των καλλιεργειών στη χώρα και σε εκτέλεση απόφασης του ΣτΕ, που επέτρεψε την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη 10 υδρονοµέων κατά την προεκλογική περίοδο, η δηµοτική αρχή προσέλαβε µεταξύ άλλων 3 άτοµα στη Νότια Ρόδο.

Για τις 3 θέσεις που προκηρύχθηκαν στη Νότια Ρόδο, υποβλήθηκαν 7 αιτήσεις.
Προσλήφθηκε η υπάλληλος που φέρεται να εργαζόταν στη δηµοτική ενότητα στο τµήµα ύδρευσης ως υδροµετρήτρια, αν και όπως απεκάλυψαν ο κ. Χατζηµάρκος και κάτοικοι της περιοχής, εκτελούσε χρέη γραµµατειακής υποστήριξης του χωρικού αντιδηµάρχου.
Ειρήσθω εν παρόδω ότι το Βασιλικό Διάταγµα δυνάµει του οποίου έγινε η πρόσληψη αφορά υδρονοµείς και όχι υδροµετρητές αφού την περίοδο εκείνη δεν υπήρχαν καν ρολόγια µέτρησης.
Σκοπός της προκαταρκτικής έρευνας είναι να διακριβωθεί, το πρώτον, τυχόν τέλεση του αδικήµατος της ψευδούς βεβαίωσης αναφορικά µε τη σύνταξη των πρακτικών της συνεδρίασης του δηµοτικού συµβουλίου της 9ης Ιουλίου 2012, που αφορούν το επίµαχο ζήτηµα.

Ζητήθηκε συγκεκριµένα να προσκοµιστούν από το Δήµο Ρόδου τα πρακτικά της συνεδρίασης και να κληθεί ο κ. Χατζηµάρκος να διευκρινίσει αν υφίσταται κάτι το επιλήψιµο στη σύνταξή τους.

Ζητήθηκε επιπλέον να διευκρινίσει ο κ. Χατζηµάρκος τη σκοπιµότητα της τυχόν διαστρέβλωσης των λεγοµένων του.

Ζητήθηκε ακόμη να διερευνηθεί και το θέµα της νοµιµότητας της πρόσληψης στη Δηµοτική Ενότητα Νότιας Ρόδου υδρονοµέως που φέρεται να εκτελούσε χρέη γραµµατέα του χωρικού αντιδηµάρχου.

Για τη συγκεκριµένη έρευνα ζητείται να προσκοµιστεί η απόφαση της πρόσληψης και να καταθέσει ο κ. Χατζηµάρκος σε τι συνίσταται η παρατυπία ή η παρανοµία.
Θυμίζουμε ότι ο κ. Χατζημάρκος είχε καταγγείλει δημοσίως ότι στο πρακτικό της απόφασης του δηµοτικού συµβουλίου, της “θυελλώδους” συνεδρίασης της 9ης Ιουλίου 2012, που αφορoύσε στην πρόσληψη υδρονοµέων και αναρτήθηκε στον ιστότοπο της “Διαύγειας” δεν είχαν αποτυπωθεί με ευκρίνεια τα όσα είχε αποκαλύψει για την απίθανη ρουσφετολογική πρόσληψη µε τις διατάξεις Βασιλικού Διατάγµατος του 57′, γυναίκας στη Νότια Ρόδο, για να εκτελεί καθήκοντα υδρονοµέα.

Ο κ. Χατζηµάρκος είχε ζητήσει από το Προεδρείο να καταγραφεί η θέση του για το ζήτηµα των προσλήψεων υδρονοµέων και η αιτιολόγηση της θετικής ψήφου του. Αντ’ αυτού στην απόφαση περιελήφθη ένα κείµενο που δεν βγάζει νόηµα στο οποίο περιλαµβάνονται και προτάσεις χωρίς… ρήµα.

Η δημοτική αρχή απέδωσε το γεγονός στην κακή ακουστική της νέας αίθουσας του δηµοτικού συµβουλίου και στη µη αποτύπωση στην µαγνητοταινία, που καταγράφει τους διαλόγους µεταξύ των δηµοτικών συµβούλων κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του σώµατος των όσων λέγονται εκτός µικροφώνων.
Στον κ. Χατζημάρκο είχε δοθεί εξάλλου αντίγραφο της µαγνητοταινίας και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν καταγραφεί στο ηχοσύστηµα οι στιχοµυθίες και οι διάλογοι που έγιναν για το επίµαχο θέµα της πρόσληψης.

Ο πρόεδρος του δηµοτικού συµβουλίου κ. Μ. Γλυνός σε επιστολή του ανέφερε ότι στα αποσπάσµατα των πρακτικών του δηµοτικού συµβουλίου που αναρτώνται στο «Διαύγεια», δεν είναι δυνατόν να καταγράφονται µε πληρότητα όλες οι συζητήσεις.

Εν πάση περιπτώσει στα πλαίσια της διενεργούμενης έρευνας κατέθεσαν ως μάρτυρες ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Παλαιολόγου, ο πρώην δήμαρχος Νότιας Ρόδου κ. Μ. Σαββής και η υπάλληλος που είχε προσληφθεί.

Ο κ. Σαββής κατέστησε σαφές ότι το διάστημα που έγιναν οι προσλήψεις ήταν δημοτικός σύμβουλος και μέλος του δημοτικού συμβουλίου που αποφάσισε την πρόσληψη υδρονομέων, ήταν δε θετικός ως προς την αναγκαιότητα της πρόσληψης υδρονομέων.

Εξέφρασε την άποψη ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την πρόσληψη, (Δ/νση Προσωπικού κλπ) ήταν σύμφωνη με το θεσμικό πλαίσιο περί προσλήψεων υδρονομέων

Όσον αφορά την επιλογή της συγκεκριμένης υπαλλήλου, όπως τόνισε, έγινε σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο και χωρίς καμία παρέμβαση εκ μέρους του ή οποιουδήποτε άλλου

Τόνισε επίσης ότι η γνώση του αντικειμένου (εργάστηκε στο παρελθόν ως υδρονομέας στον πρώην Δήμο Νότιας Ρόδου) και της λειτουργίας του Δήμου (ολόκληρης της περιοχής του πρώην Δήμου Νότιας Ρόδου) και κυρίως η συνέπεια και το ήθος που παρουσίασε όσο χρόνο παρείχε τις υπηρεσίες της στον πρώην Δήμο Νότιας Ρόδου, αποτέλεσαν το κριτήριο της εποχικής πρόσληψης της

Πρόσθεσε επιπλέον ότι οι καταγγελίες που έγιναν εκείνη την περίοδο, σκοπό και κίνητρο είχαν να τον πλήξουν πολιτικά και όχι να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον.
dimokratiki.gr
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή