Πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε.

Ιούλιος 10, 2015
jumbo-banner

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30-6-2015 η τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε. Η πολυμετοχική Αναπτυξιακή εταιρεία του νομού, έκλεισε φέτος 22 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και προσφοράς μέσω των έργων της στα Δωδεκάνησα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αναλυτική αναφορά στα προγράμματα που διαχειρίζεται η εταιρεία καθώς και στην τεχνική υποστήριξη που παρέχει στους μικρούς ΟΤΑ του νομού. Περιληπτικά, πέρα από τις λοιπές δραστηριότητες – ιδιαίτερα σημαντικές – της εταιρείας (π.χ. στήριξη ανέργων, Γραφείο Ενημέρωσης Ευρωπαίου Πολίτη, άλλες διάφορες άυλες ενέργειες, στήριξη ΟΤΑ): Πάνω από 100 επενδύσεις μικρές και μεγάλες, κυρίως στον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων υλοποιούνται σε όλα τα νησιά μας. Έργα με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 20 εκ. €, τονώνουν – λόγω ΑΝΔΩ – την Τοπική Οικονομία των Νησιών μας και δίνουν πραγματική ανάπτυξη στα Δωδεκάνησα.

Ενημέρωση για τις τελευταίες προκηρύξεις των προγραμμάτων της ΑΝΔΩ ΑΕ:
Έληξε στις 7-5-2015 η τελευταία πρόσκληση για ιδιωτικά έργα στο πρόγραμμα LEADER Αλιείας. Η πρώτη φάση της αξιολόγησης έχει ολοκληρωθεί και αναμένονται να εκδοθούν οι αποφάσεις ένταξης μέσα στον Ιούλιο. Τα υπό ένταξη επενδυτικά σχέδια είναι 21, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 2,5 εκ. ευρώ.
Έληξε στις 3-7-2015 η τελευταία πρόσκληση για δημόσια και ιδιωτικά έργα στο πρόγραμμα LEADER Αγροτικής Ανάπτυξης. Υποβλήθηκαν 19 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 2,6 εκ. ευρώ. Έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση και αναμένονται οι εντάξεις μέσα στον Αύγουστο.
Τέλος, δόθηκε παράταση στην καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτημάτων για την ένταξη ανέργων και αγροτών στο πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ μέχρι Παρασκευή 17-7-2015. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στο www.ando.gr και στο 2241075323 (εσ. 29).


Για την ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε.
Η Πρόεδρος
Βασιλική Παπαδημητρίου - Ξεπαπαδάκη

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot