Πολλές κλοπές και διαρρήξεις σημειώνονται καθημερινά στη Λέρο λόγω HOT SPOT!

Δεκέμβριος 31, 2015
jumbo-banner
Μαστίζεται από κλοπές και διαρρήξεις το τελευταίο διάστημα το νησί της Λέρου, με αποτέλεσμα να επικρατεί έντονο κλίμα ανησυχίας στο νησί.
Για το λόγο αυτό, ο δήμαρχος κ. Μιχ. Κόλιας, ζητά την στελέχωση του αστυνομικού τμήματος, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Συγκεκριμένα σε επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, ο δήμαρχος Λέρου αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,
Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσω για ένα τραγικό φαινόμενο που συμβαίνει τελευταία στο νησί της Λέρου.


Το τελευταίο δίμηνο, πέραν του γνωστού προβλήματος από τις καθημερινές αφίξεις των μεταναστών, βρίσκεται σε έξαρση το φαινόμενο των κλοπών σε καθημερινή βάση, σε σπίτια και καταστήματα και δυστυχώς οι δράστες παραμένουν «άγνωστοι» και φυσικά ασύλληπτοι. Η αστυνομία του νησιού είναι ανήμπορη να προστατεύσει το νησί, καθώς όλη η δύναμή της ασχολείται με την καταγραφή των μεταναστών και αδυνατεί να διασφαλίσει την ασφάλεια στους πολίτες του νησιού μας. Θεωρείται αδιανόητο σε μια μικρή κοινωνία όπως η Λέρος, να μην μπορούν να συλληφθούν οι δράστες ή να εντοπιστούν τα τόσα πολλά και μεγάλα σε όγκο κλοπιμαία.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να επικρατεί τρόμος σε όλο το νησί, μια και τα καθημερινά φαινόμενα διαρρήξεων και κλοπών πληθαίνουν, αφού οι ατιμώρητοι και ασύλληπτοι δράστες έχουν αποθρασυνθεί, σκορπώντας τον τρόμο σε μικρούς και μεγάλους. Οι πολίτες  φεύγουν από τα σπίτια τους και δεν ξέρουν πως θα τα βρουν όταν επιστρέψουν. Απομένει να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου προς το διοικητή και τους άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου, δυστυχώς δεν είχαμε κανένα αποτέλεσμα, λόγω έλλειψης προσωπικού αλλά και συνεργασίας Αστυνομίας – Λιμενικού. Ενημερωτικά, σας αναφέρω ότι οι συλληφθέντες στο πρόσφατο παρελθόν για κλοπές, δηλώνουν χρήστες ναρκωτικών ουσιών κι επιστρέφουν από την εισαγγελία Κω, με το ίδιο καράβι, για τακτική δικάσιμη.

Κύριε Υπουργέ, ζητώ την άμεση παρέμβασή σας για την πάταξη του φαινομένου που ταλανίζει το νησί μας και την άμεση συμβολή σας για τη στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου, προκειμένου να μπορέσει να πραγματοποιηθεί ο εντοπισμός και η σύλληψη των δραστών και να επανέλθει η ηρεμία και η ασφάλεια στους φιλήσυχους κατοίκους της Λέρου.

Ο Δήμαρχος Λέρου
Κόλιας Μιχαήλ ».

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot