ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ: Με αγάπες και λουλούδια η υποδοχή Τσίπρα μετά την «οργισμένη» επιστολή

Δεκέμβριος 17, 2015
jumbo-banner

Και ενώ χθες ενημερωνόμασταν για την «σκληρή» επιστολή του Δημάρχου της Λέρου προς τον Πρωθυπουργό για το hotspot κτλ, λίγες ώρες αργότερα παρακολουθούσαμε την «θερμή» υποδοχή του στο νησί, με λουλούδια και κορίτσια ντυμένα με τις παραδοσιακές φορεσιές.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του δημάρχου Λέρου!

Το νησί της Λέρου επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Αλέξης Τσίπρας, προερχόμενος από τη Χίο, με τη συνοδεία του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα και υπηρεσιακών παραγόντων, για να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών στα Λέπιδα , όπου θα λειτουργήσει το νέο κέντρο ταυτοποίησης – πρώτης υποδοχής, ενόψει της σημερινής κρίσιμης Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό στις Βρυξέλες.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο του Παρθενιού ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας, ο έπαρχος κ. Θεμέλαρος, ο πρωτοσύγκελος πατήρ Νικόδημος, ο περιφερειακός διοικητής Νοτίου Αιγαίου της ΕΛΑΣ, οι αντιδήμαρχοι κ. Κωνσταντινίδης και κ. Σοροκάκης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μπίλλης, εκ μέρους της αντιπολίτευσης ο κ. Παυλής, δημοτικοί σύμβουλοι, ο διοικητής του 588ΤΕ.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο χώρο των Λεπίδων όπου διαπίστωσε την προσπάθεια που γίνεται ούτως ώστε να συντομευθεί ο χρόνος λειτουργίας του κέντρου πρώτης υποδοχής – ταυτοποίησης. Στην τοποθέτηση του ο κ. Δήμαρχος, ανέφερε ότι η Λέρος έχει δείξει το ανθρώπινο της πρόσωπο τόσο κατά το παρελθόν όσο και σήμερα, αλλά δεν επιθυμεί να ξανασυμβούν οι εικόνες του Αυγούστου και επουδενί δε θα δεχτεί να στιγματιστεί ξανά το νησί με τη δημιουργία ενός κέντρου κράτησης. Συνέχισε λέγοντας πως η Λέρος δε θα γίνει στρατόπεδο μεταναστών, γι αυτό θα δεχθεί τη λειτουργία μόνο ενός κέντρου, αυτού των Λεπίδων. Επίσης, για να ανταπεξέλθει το νησί στην αντιμετώπιση του ζητήματος, χρειάζεται υλικοτεχνική υποστήριξη άμεσα και ορισμένα αντισταθμιστικά μέτρα όπως η διατήρηση του ΦΠΑ στο 16%, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση επί τριετία, η διαφήμιση και προβολή της Λέρου από τον ΕΟΤ και άλλα πολλά.

Ο κ. Πρωθυπουργός, συνεχάρη το Δήμαρχο και τη Λεριακή κοινωνία για την ανθρώπινη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του θέματος και τόνισε ότι η Λέρος απέδειξε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και είναι καιρός να κάνουν αυτό που τους αναλογεί οι Ευρωπαϊκές χώρες και η Τουρκία. Δεσμεύθηκε ότι οι πρόσφυγες θα καταγράφονται και θα τακτοποιούνται σε δυο μέρες και στη συνέχεια θα μεταφέρονται με πλοία, πιθανόν, εκτός αυτών της γραμμής. Γι αυτούς που δε μπορούν να καταγραφούν θα προωθούνται στην ηπειρωτική Ελλάδα σε στρατόπεδα, μέχρι να λήξει η υπόθεση του καθενός. Γι αυτά που ζήτησε ο Δήμαρχος Λέρου του απάντησε ότι θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει όσο περισσότερα μπορεί από τη «λυπητερή» όπως την χαρακτήρισε χαριτολογώντας.

Στη συνέχεια μετέβη στο χώρο πίσω από το Ποσειδώνιο που φιλοξενούνται σήμερα οι μετανάστες, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από αυτούς και συνομίλησε μαζί τους, ειδικά με τα μικρά παιδιά. Τέλος, επισκέφτηκε το υπό ανακαίνιση ΠΙΚΠΑ και στις 17.30 αναχώρησε για την Αθήνα.

Η δημοτική αρχή είναι ικανοποιημένη με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο νησί μας και τις επί τόπου δεσμεύσεις του και αναμένει να τις δει να υλοποιούνται.

aegeantoday.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot