Παρέμβαση Χ.Κόκκινου για επίλυση του προβλήματος με το νερό στα νησιά

Ιούλιος 22, 2015
jumbo-banner

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος με αφορμή την μείωση των δρομολογίων των υδροφόρων πλοίων στα άνυδρα νησιά μας,

αλλά και την πιθανή παύση λειτουργίας τους που θα οδηγούσε στο δυσάρεστο αποτέλεσμα να διψάσουν οι κάτοικοι των άνυδρων νησιών μας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία και απέστειλε και σχετική επιστολή στον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτική Πολιτικής κ. Γιάννη Γιαννέλη.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με Δημάρχους των άνυδρων νησιών της Δωδεκανήσου που εξέφραζαν την αγωνία τους αλλά και με την διοίκηση των υδροφόρων πλοίων που ζητούν να τους καταβληθούν τα χρήματα που τους οφείλει η πολιτεία από τον Φεβρουάριο του 2015 μέχρι σήμερα.

Ο κ. Κόκκινος ζητά την άμεση παρέμβαση των κυβερνητικών παραγόντων προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα ώστε να μην βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση, στην μέση του καλοκαιριού, που είναι αυξημένες οι ανάγκες των άνυδρων νησιών μας λόγω της επισκεψιμότητας που έχουν, να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της λειψυδρίας.
Ως πρώτη τηλεφωνική απάντηση υπήρξε από τον κ. Γιαννέλη ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποιεί όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο και να ξεπεραστούν οι δυσκολίες των capital controls.

Κ. Γενικέ,

Σας αποστέλλω το παρόν έγγραφο στο οποίο ζητώ την άμεση παρέμβασή σας για την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με την μείωση των δρομολογίων αλλά και την πιθανή παύση κίνησης των πλοίων που μεταφέρουν νερό στα άνυδρα νησιά μας.

Σας μεταφέρω την αγωνία και το αίτημα των δημάρχων και των κατοίκων της Δωδεκανήσου, που βλέπουν διαρκώς να λιγοστεύουν οι υδροφόρες που φτάνουν στα νησιά τους αλλά και των στελεχών της εταιρίας, που μεταφέρουν το πολύτιμο αγαθό του νερού, που ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους από τον Φεβρουάριο του 2015 μέχρι σήμερα.

Αντιλαμβάνεστε ότι θα ήταν καταστροφικό για τους Δωδεκανήσιους αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην περιοχή μας, να βρεθούν αντιμέτωποι με την λειψυδρία. Βρισκόμαστε χρονικά στη μέση του καλοκαιριού και στη μέση της τουριστικής περιόδου και όπως αντιλαμβάνεστε οι ανάγκες είναι μεγάλες.

Είναι κατανοητές οι δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα αλλά σε κάποιες περιπτώσεις -όπως αυτή που σας αναφέρω- θα πρέπει η πολιτεία να δείξει τα γρήγορα και θετικά αντανακλαστικά της.

Είναι γνωστή η αγωνία και οι αγώνες σας για τα ζητήματα των νησιωτών μας και θα ζητούσα άμεσα με αποτελεσματικές ενέργειες να δώσετε λύση στο αδιέξοδο που διαφαίνεται να δημιουργείται.

Με εκτίμηση,

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

Χαράλαμπος Κοκκινος

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot