ΠΑΜΕ: για τα προβλήματα των μεταναστών και των προσφύγων

Απρίλιος 28, 2015
jumbo-banner

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Απριλίου, στο τμήμα Μεταναστευτικής πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών, με τον Γενικό Γραμματέα Β. Παπαδόπουλο.

Τη συνάντηση την ζήτησαν συνδικαλιστικοί φορείς του Αιγαίου και εκπροσωπήθηκαν από αντιπροσωπεία των Εργατικών Κέντρων Σάμου και Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου προκείμενου να καταθέσουν Υπόμνημα στην κυβέρνηση με τα αιτήματα των φορέων για το οξυμένο πρόβλημα της μετανάστευσης το τελευταίο διάστημα. Το Υπόμνημα συνυπέγραφαν τα: Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου, Πανλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Εργατικό Κέντρο Μήλου και τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ των περιοχών Σάμου, Λήμνου και Χίου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, ο Βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, ο περιφερειακός σύμβουλος περιφέρειας Βορειου Αιγαίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Στρατής Κόρακας και ο Δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος.

Ο Γενικός Γραμματέας, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις και τις προσπάθειες από πλευράς κυβέρνησης για την διαχείριση του προβλήματος. Από την ενημέρωση πρόεκυψε ότι αυτή την στιγμή η κυβέρνηση δεν έχει ένα σχέδιο που να μπορεί να αντιμετωπίσει άμεσα την σοβαρότητα της κατάστασης. Ειδικότερα αυτή που δημιουργείται στην διαχείριση των χιλιάδων προσφύγων που είναι στην χώρα και αυτών προβλέπεται να έρθουν μέσα στο 2015.

Η διαπίστωση των φορέων είναι ότι η Ελλάδα, έχοντας δεσμεύσεις σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, ακολουθώντας αυτήν την πολιτική κατεύθυνση, που ευθύνεται για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα αίτια που δημιουργούν τα εγκλήματα σε στεριά και θάλασσα. Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από την εσκεμμένη ανυπαρξία υποδομών υποδοχής ή φιλοξενίας των μεταναστών, στην έλλειψη προσωπικού που μεγαλώνει τον χρόνο αναμονής των πολύτιμων για τους μετανάστες ταξιδιωτικών εγγράφων.

Το ταξικό εργατικό κίνημα, οι συνδικαλιστικοί και άλλοι φορείς της περιοχής μας είναι αποφασισμένοι να δυναμώσουν την αλληλεγγύη στα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Συνεχίζουμε την συλλογή υπογράφων του υπομνήματος. Τα σωματεία και οι φορείς που μέχρι στιγμής το έχουν συνυπογράψει είναι:
 ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
 ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΝΗΣΟΥ ΛΕΣΒΟΥ
 ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΛΕΣΒΟΥ 
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΑΜΟΥ
 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ 
& ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΑΜΟΥ 
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ
 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΑΜΟΥ
 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ
 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΣΑΜΟΥ
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ, ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ
 ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ
 ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ-ΚΗΕ (Παράρτημα Σάμου- Ικαρίας)
 ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ
 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ
 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ
 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ 
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΜΠΟΡΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ
 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ
 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΩ
 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
 Β’ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΩ, ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ»
 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ

 

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot