Πάνω από 5.000 τουρίστες αφίχθησαν χθες με τα κρουαζιερόπλοια

Σεπτέμβριος 24, 2015
jumbo-banner

«Ανάσα» στην αγορά έδωσαν χθες οι 5.895 επισκέπτες «της μιας ημέρας» που αφίχθησαν στη Ρόδο με τα κρουαζιερόπλοια «Crystal Serenity», «Riviera», «Celestyal Odyssey», «Celestyal Olympia», «Louis Cristal» και «Louis Aura».

Αρκετοί τουρίστες αψήφησαν συγκεκριμένα τις κακές καιρικές συνθήκες και «πλημμύρισαν» το πρωί αλλά και το απόγευμα το κέντρο της πόλεως και τη Μεσαιωνική Πόλη.
Κάποιοι άλλοι προτίμησαν να πραγματοποιήσουν εκδρομές με τουριστικά λεωφορεία και να θαυμάσουν τα αξιοθέατα της Ρόδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Ασφαλείας Λιμένα με το κρουαζιερόπλοιο «Crystal Serenity» αφίχθησαν 764 «τουρίστες της μιας ημέρας», με το «Celestyal Odyssey» 733, με το «Celestyal Olympia» 1336, με το «Louis Cristal» 926, με το «Louis Aura» 930 και με το «Riviera» 1.206.

«Επαναλαμβάνω πως ο θαλάσσιος τουρισμός εξελίσσεται πολύ καλά για τη Ρόδο. Σήμερα αφίχθησαν στη Ρόδο περισσότεροι από 5.000 τουρίστες “της μιας ημέρας”. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι τόνωσαν την αγορά του νησιού», δήλωσε ο προϊστάμενος του τμήματος ασφαλείας λιμένα κ. Παναγιώτης Ντόκος.
Σε ερώτηση αν θα σημειώσουν αύξηση οι αφίξεις τουριστών «της μιας ημέρας» και τον Οκτώβριο, ο κ. Ντόκος δήλωσε πως η κίνηση θα εξελιχθεί ικανοποιητικά.
«Πιστεύω πως θα πάει καλά ο θαλάσσιος τουρισμός για τη Ρόδο και στο επόμενο δίμηνο. Αν δεν υπάρχουν απρόοπτα, αρκετά κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν στο τουριστικό λιμάνι», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Ντόκος.

Στην εξέλιξη του θαλάσσιου τουρισμού αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Κρουαζιεροπλοίων κ. Θεόδωρος Κόντες.
«Τον τελευταίο καιρό πολλές εταιρείες κρουαζιέρας ακυρώνουν κατάπλους προς την Τουρκία. Άρχισαν να προτιμούν και πάλι τα ελληνικά νησιά. Για αυτό είναι αυξημένη ίσως και η κίνηση στη Ρόδο», δήλωσε ο κ. Κόντες.

Σε ερώτηση σχετικά με τις προοπτικές για την επόμενη σεζόν, ο κ. Κόντες δήλωσε πως δεν αναμένεται να αυξηθούν εντυπωσιακά οι κατάπλοι.
«Κάποιες εταιρείες κρουαζιέρας προσανατολίζονται να ακυρώσουν κατάπλους προς την γειτονική Τουρκία. Αυτό μπορεί να ωφελήσει τα νησιά μας. Είναι όμως πολύ νωρίς να κάνουμε προβλέψεις. Τώρα θα πρέπει να γίνει απολογισμός της φετινής τουριστικής σεζόν», δήλωσε ο κ. Κόντες.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών Κρουαζιεροπλοίων τόνισε πως μεγάλες εταιρείες άρχισαν να αποφεύγουν τα λιμάνια της Ανατολικής Μεσογείου και να επιλέγουν άλλους προορισμούς .

«Οι ξένες εταιρείες κρουαζιέρας στρέφονται σε νέες αγορές. Άρχισαν να πλησιάζουν την Ασία και άλλους προορισμούς. Εκτιμούν πως τα ταξίδια εκεί κοστίζουν πιο φθηνά. Η ανατολική Μεσόγειος πλήττεται ακόμη και από την παράτυπη μετανάστευση. Να μην ξεχνάμε τι έγινε φέτος στην Κω και στη Μυτιλήνη. Εκεί και ο θαλάσσιος τουρισμός δέχθηκε πλήγμα», δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Κόντες.

Σε ερώτηση σχετικά με την κίνηση τη φετινή σεζόν ο κ. Κόντες δήλωσε πως «στα περισσότερα λιμάνια της χώρας οι κατάπλοι των κρουαζιεροπλοίων παρουσίασαν μείωση».


Πηγή:www.dimokratiki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot