Menu
«Ερωτόκριτος in Blues» την Παρασκευή 25 Αυγούστου

«Ερωτόκριτος in Blues» τη…

Στο πλαίσιο των Πολι...

Ο Κώος Αντώνης Κουτσούρος ερμηνεύει το "ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΚΑΡΔΙΑ" - Απολαύστε τον! (βίντεο)

Ο Κώος Αντώνης Κουτσούρος…

O Αντώνης Κουτσούρος...

Ισχυρό δίχτυ προστασίας προς τις ασθενέστερες ομάδες πληθυσμού των μικρών νησιών, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ισχυρό δίχτυ προστασίας π…

Πρόσκληση για έντα...

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ “ΠΑΣΣΑΝΙΚΟΛΑΚΗ”: ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ... 1.200 ΕΥΡΏ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ “ΠΑΣΣΑΝΙΚ…

Τυχερός παίκτης το...

«Φλερτάρει» με υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΔΗΣΥ ο Στ. Θεοδωράκης

«Φλερτάρει» με υποψηφιότη…

Και ο Σταύρος Θεοδωρ...

Κωνσταντίνος Βασάλος: Είναι ζευγάρι με την Αποστολία Λυβιάκη; [βίντεο]

Κωνσταντίνος Βασάλος: Είν…

Ποια είναι η hot μελ...

Μύκονος: “Χαρίζουν” στο Nammos παραλία για 21.600 ευρώ

Μύκονος: “Χαρίζουν” στο N…

Στη χαμηλότατη για...

Διορίζονται 177 μόνιμοι εκπαιδευτικοί από το ΑΣΕΠ του 2008 (πίνακας)

Διορίζονται 177 μόνιμοι ε…

Από το Υπουργείο Π...

Μοριοδοτούνται για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ λόγω σεισμού οι απόφοιτοι του Β. Αιγαίου

Μοριοδοτούνται για την ει…

Λίγες ημέρες πριν απ...

Από το Σεπτέμβριο ξεκινά η λοταρία αποδείξεων

Από το Σεπτέμβριο ξεκινά …

Από τον άλλο μήνα ...

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΩ

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Μ…

Παρουσίαση: Ανδρέας ...

Αποκάλυψη: Αυτοί είναι οι 3 υπουργοί που μπλοκάρουν τον ανασχηματισμό του Τσίπρα

Αποκάλυψη: Αυτοί είναι οι…

Ο ανασχηματισμός εύκ...

Prev Next

Ο Χ.Κόκκινος στην ημερίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την Υλοποίηση του Διασυνοριακού Έργου…

Ο Χ.Κόκκινος στην ημερίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την Υλοποίηση του Διασυνοριακού Έργου…
jumbo-banner
«ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΧΕΔΙΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ» ΜΕ ΤΟ ΑΚΡΩΝΥΜΙΟ ΑΚΤΗ

-    ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ 

-    ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ» ΣΤΟ ΑΚΤΑΙΟΝ

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, κ.Χ.Κόκκινος, σήμερα Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014, πραγματοποίησε ομιλία στην ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών ( Ενυδρείο) , στο πλαίσιο υλοποίησης του διασυνοριακού έργου «Διαμόρφωση και Πιλοτική Εφαρμογή Σχεδίων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της Παράκτιας Ζώνης στη Ρόδο και στην Κύπρο» με το ακρωνύμιο ΑΚΤΗ.      
Στην ομιλία του ανέφερε τα εξής : «Η πράξη ΑΚΤΗ, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Κύπρος 2007 – 2013 με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ.

Ο πλήρης τίτλος της είναι: «Διαμόρφωση και Πιλοτική εφαρμογή Σχεδίων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παράκτιας Ζώνης στην Ρόδο και την Κύπρο».
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εντάξει το έργο στις στρατηγικές δράσεις της για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό και ηγείται του εταιρικού σχήματος ως Επικεφαλής Εταίρος.
Η υλοποίηση του έργου έδωσε την ευκαιρία συνεργασίας φορέων λήψης αποφάσεων και ερευνητικών – επιστημονικών ιδρυμάτων από Ελλάδα και Κύπρο και συγκεκριμένα του Δήμου Ρόδου,του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου και του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών,  του Ωκεανογραφικού Κέντρου Πανεπιστημίου Κύπρου και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Έδωσε επίσης την ευκαιρία ευρύτατης αξιοποίησης εξοπλισμού που αγοράστηκε στο πλαίσιο του ΠΕΠ Ν. Αιγαίου 2000 – 2006 και συγκεκριμένα του πλήρως εξοπλισμένου ερευνητικού σκάφους «Αλκυών» του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου και του ΕΛΚΕΘΕ, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2009 και ναυλοχεί μόνιμα στη Ρόδο.    
Το έργο «ΑΚΤΗ» και έχει ως στόχο την διαμόρφωση Σχεδίων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παράκτιας Ζώνης για την Ρόδο και τη Λάρνακα, με βάση μια κοινή επιστημονική μεθοδολογία προσέγγισης υπό το πρίσμα των Αρχών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.
Η Περιφέρεια πιστεύει ότι αυτό το έργο είναι ιδιαιτέρως σημαντικό,διότι θα την εφοδιάσει με τα κατάλληλα διαχειριστικά εργαλεία ώστε προστατεύοντας το φυσικό περιβάλλον και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της Περιφέρειας θα ενισχύσει ταυτόχρονα την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα των τοπικών κοινωνιών.

Η Περιφέρεια θα υποστηρίξει παρόμοιες μελλοντικές δράσεις, προσβλέποντας στην αξιοποίηση:
•τηςγνώση της σχετικής με το παράκτιο περιβάλλον, θαλάσσιο και χερσαίο
•της υλικοτεχνικής υποδομής που έχει αποκτηθεί
•της εμπειρίαςτου επιστημονικού δυναμικού του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου του ΕΛΚΕΘΕ και των υπηρεσιών των ντόπιων φορέων αυτοδιοίκησης»

Ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου , κ. Χ. Κόκκινος , παρέστη στη συνέχεια στη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Ρόδου – Μητρόπολη για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων και στην κατάθεση στεφάνων στο Βωμό της Πατρίδας .

Το απόγευμα ο κ. Χ. Κόκκινος θα παρευρεθεί στο «ΑΚΤΑΙΟΝ» στην εναρκτήρια ημερίδα του Σχεδίου Δράσης « Σττήριξη Ανέργων και Αγροτών για την Προώθηση στην Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα στα Δωδεκάνησα» , στο οποίο είναι εταίρος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Α.Ε. της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή