Ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ προτείνει επίδομα εργασίας αντί του επιδόματος ανεργίας

Ιανουάριος 13, 2016
jumbo-banner

«Ολα τα μέτρα που δρομολογούνται από την κυβέρνηση οδηγούν σε μεγαλύτερη φορολόγηση και αυτό δεν λύνει τα προβλήματα αλλά δημιουργεί περισσότερα».

Αυτό δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου λίγο μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Δήμο Ρόδου.

Ο κ. Πάππου προέβλεψε ότι το 2016 θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά καθώς υπάρχουν αρκετά προβλήματα σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο τα οποία δεν έχουν αντιμετωπιστεί.

«Να ευχηθούμε να έχουμε όλοι δύναμη και κουράγιο για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της εποχής.Το 2016 δείχνει ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά καθώς υπάρχουν αρκετά προβλήματα και σε τοπικό επίπεδο. Η κίνηση στην αγορά παρουσίασε μείωση κατά την εορταστική περίοδο σε ποσοστό τουλάχιστον 30%. Οι πολίτες έδωσαν προτεραιότητα, στις υποχρεώσεις που έπρεπε να τακτοποιήσουν. Ίσως βελτιωθεί η κατάσταση τώρα με τις χειμερινές εκπτώσεις . Δεν θα πρέπει όμως να είμαστε υπερβολικά αισιόδοξοι γιατί οι καταναλωτές θα πρέπει να πληρώσουν τους φόρους που τους έχουν επιβληθεί. Θα δώσουν προτεραιότητα σε αυτούς και ό,τι περισσέψει θα το διαθέσουν στην αγορά», δήλωσε ο κ.Γιάννης Πάππου.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί για την προβολή της Ρόδου εξαιτίας της εμπλοκής στη χρηματοδότηση του ΠΡΟΤΟΥΡ από το Δήμο και τόνισε πως αισθάνεται ασφαλής γιατί ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος θα δώσει τη λύση.

«Με το ξεκίνημα του νέου έτους παρουσιάστηκε πρόβλημα με την έλλειψη χρηματοδότησης του ΠΡΟΤΟΥΡ. Ενημερώθηκα για τη συνάντηση που έγινε στην ΕΞΡ. Το ευχάριστο είναι ότι δόθηκε διαβεβαίωση από τον περιφερειάρχη για τη χρηματοδότηση της προβολής της Ρόδου στο εξωτερικό. Μετά από αυτό αισθάνομαι ασφαλής γιατί ξέρω πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και θα τηρηθούν οι σωστές διαδικασίες για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα», τόνισε ο κ. Γιάννης Πάππου.
Σε ερώτηση σχετικά με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, ο κ. Γιάννης Πάππου δήλωσε ότι χρειάζεται να γίνουν σωστές και κυρίως γενναίες μεταρρυθμίσεις για να είναι πάλι βιώσιμο.

«Το πρόβλημα ταλανίζει τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Χρειάζονται γενναίες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές για να καταστεί βιώσιμο και αποδοτικό το ασφαλιστικό σύστημα . Από το ΕΒΕΔ έχουν κατατεθεί προτάσεις στο αρμόδιο υπουργείο. Μια από αυτές είναι να θεσμοθετηθεί επίδομα εργασίας δηλαδή να επιδοτηθούν οι επιχειρήσεις για να προσλάβουν περισσότερα άτομα. Με τον τρόπο αυτό και τα καταστήματα θα διαθέτουν αρκετό προσωπικό. Αυτό θα τονώσει και την ψυχολογία των καταναλωτών αφού θα βλέπουν τις επιχειρήσεις να είναι σε πλήρη λειτουργία», εξήγησε ο κ. Γιάννης Πάππου.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ διευκρίνισε πως η αναμόρφωση του επιδόματος ανεργίας θα συμβάλει στην μείωση της ανεργίας.
«Θα υπάρχει ένα κίνητρο για εκείνους που μένουν χωρίς εργασία ώστε να αναζητήσουν νέα και να μην περιμένουν να ζήσουν με ψίχουλα. Αντί για το επίδομα ανεργίας θα παίρνουν το επίδομα εργασίας μαζί με του μισθό τους. Έτσι δεν θα υπάρχουν στρατιές ανέργων», τόνισε ο κ.Πάππου.
Ο κ. Πάππου αναφέρθηκε και στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και τόνισε πως οι επιχειρηματίες καλούνται να σηκώσουν ολοένα και περισσότερα βάρη εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση.
«Όλα τα μέτρα που σχεδιάζονται ή προτείνονται για υλοποίηση έχουν να κάνουν με την αύξηση της φορολόγησης. Αυτό όμως δημιουργεί περισσότερα προβλήματα. Έτσι θα ενταθούν φαινόμενα, όπως η μαύρη εργασία και η φοροδιαφυγή. Πρέπει να αποφεύγονται οι ενέργειες που θα επιδεινώσουν την κατάσταση στην οικονομία. Διαπιστώνουμε ότι τα ποσοστά της ασφαλιστικής κάλυψης των εργαζομένων ξεπερνούν το 40% της μισθοδοσίας τους. Οι επιχειρηματίες θα φθάσουν στο σημείο να προτιμήσουν να πληρώσουν άλλες υποχρεώσεις και φόρους ( για παράδειγμα το ποσοστό 29% επί των κερδών). Στην Ελλάδα οι εισφορές είναι πάνω από το μέσο όρο της Ευρώπης. Η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει με προσοχή το συγκεκριμένο θέμα και να μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές», τόνισε ο κ Γιάννης Πάππου.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί φέτος από το ΕΒΕΔ στον τομέα της προβολής, όπως δήλωσε χθες ο γραμματέας του Επιμελητηρίου κ. Νίκος Παπασταματίου
«Θα λάβουμε μέρος στην τουριστική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα στη Σουηδία με τη βοήθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Προγραμματίζουμε επίσης τη συμμετοχή του φορέα και σε μεγάλη έκθεση τροφίμων που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα», ανακοίνωσε ο κ. Παπασταματίου.


Πηγή:www.dimokratiki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot