Ο πρέσβης της Τσεχίας κ. Jan Bondy στην Ελλάδα

Αύγουστος 04, 2015
jumbo-banner

Σε μια περίοδο κατά την οποία η εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας και η επέκτασή της σε τομείς και πέραν του τουρισμού είναι απαραίτητη περισσότερο από κάθε άλλη φορά, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου δέχθηκε σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου, την επίσκεψη του πρέσβη της Τσεχίας στην Ελλάδα κ. Jan Bondy, τον οποίον συνόδευε ο πρόξενος της Τσεχίας στη Ρόδο κ. Μανώλης Μαρκόπουλος.

Τον Τσέχο πρέσβη υποδέχτηκαν ο πρόεδρος κ. Γιάννης Πάππου και ο γραμματέας του Επιμελητηρίου κ. Νίκος Παπασταματίου, ενώ στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, με τον κ. Γιώργο Τσέλιο, μέλος της διοίκησης της ένωσης, όπου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Η Τσεχία είναι μια χώρα 10.000.000 κατοίκων, με αξιόλογο τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα, την οποίαν επισκέπτονται ετησίως 360.000 Τσέχοι τουρίστες.

Με δεδομένες τις καλές σχέσεις των δύο χωρών, στην συνάντηση συζητήθηκαν οι δυνατότητες ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος από την Τσεχία προς την Ρόδο, ιδιαίτερα κατά την περίοδο αυτή που καταβάλλεται έντονη προσπάθεια για την αναπλήρωση των απωλειών, λόγω της κρίσης των τελευταίων μηνών.
Παράλληλα έγινε συζήτηση για την ανάγκη ανάπτυξης σχέσεων και πέραν της τουριστικής βιομηχανίας, με την ενίσχυση επιχειρηματικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.
Κοινός τόπος για τους συμμετέχοντες στην συνάντηση ήταν η επιδίωξη της ενίσχυσης κάθε είδους δράσεων που θα στοχεύουν σε μια στενότερη, δημιουργική και επωφελή συνεργασία και για τις δύο πλευρές, σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.
Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκαν συγκεκριμένες δράσεις, όπως η διοργάνωση ημερίδων σε Ρόδο και Πράγα για την παρουσίαση των επιχειρηματικών δυνατοτήτων συνεργασίας Ρόδου – Τσεχίας, με τη στήριξη της Τσεχικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot