Ο Περιφερειάρχης μιλά για το μεταναστευτικό στο STAR (βίντεο)

Απρίλιος 16, 2015
jumbo-banner

Στο θέμα του μεταναστευτικού και στις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται από την ΠΝΑΙ για την αντιμετώπιση της αυξημένης ροής προσφύγων το τελευταίο χρονικό διάστημα, αναφέρθηκε μιλώντας, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γ. Χατζημάρκος.

“Προσπαθούμε σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο, να δημιουργήσουμε κάποιες πρόχειρες δομές για την φιλοξενία μεταναστών για 48 – 72ώρες, προκειμένου στη συνέχεια οι μετανάστες να φύγουν από τα νησιά. Ήδη στη Λέρο με δαπάνες και πρωτοβουλία της Περιφέρειας, έχει βρεθεί ένα κτήριο, ενώ στην Κω με την επίσκεψη της Υπουργού, ανευρέθη ένα παλιό ξενοδοχείο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την φιλοξενία των μεταναστών, ενώ το ζήτημα παραμένει ανοιχτό και για τα υπόλοιπα νησιά”.

Όπως είπε ο κ. Χατζημάρκος , στη Δωδεκάνησο, ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακίνητης περιουσίας είναι το Ελληνικό Δημόσιο, κατέχοντας το 1/3 της επιφάνειας της , που ανήκει στο Υπ. Οικονομικών.

“Είναι αδιανότητο και πολιτικά ανήθικο ο ιδιοκτήτης του 1/3 ενός νομού” υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, “να ψάχνει να βρει ακίνητα για να κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά και να στηρίζεται σε δαπάνες και προϋπολογισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης”.

tvkosmos.gr

 

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot