Ο Ν. Μαριάς ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ τα τουρκικά δουλεμπορικά κυκλώματα και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα νησιά του Αιγαίου (Βίντεο)

Σεπτέμβριος 04, 2015
jumbo-banner

Δυναμική παρέμβαση έκανε στις 3/9/2015 στην Ευρωβουλή ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς για το μεταναστευτικό μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής κατήγγειλε τα τουρκικά δουλεμπορικά κυκλώματα τα οποία έχουν γεμίσει τα νησιά του Αιγαίου με χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομες μετανάστες και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις ευθύνες της.
Όπως παρατήρησε ο Νότης Μαριάς ο Δήμαρχος της Μυτιλήνης ζητά να κηρυχτεί η Λέσβος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Τα νησιά του Αιγαίου δεν αντέχουν άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες τόνισε ο Νότης Μαριάς επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή μόνο στη Λέσβο βρίσκονται πάνω από 10.000 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες ενώ το νησί έχει 80.000 κατοίκους.

Τα κονδύλια της Ε.Ε. συνέχισε ο Νότης Μαριάς είναι ψίχουλα για την αντιμετώπιση της εκρηκτικής αυτής κατάστασης που έχει προκληθεί από τις ανεξέλεγκτες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές που προκαλούνται λόγω των πολέμων στην Συρία, το Ιράκ και στις άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.
Κλείνοντας ο Νότης Μαριάς μετέφερε στην Ευρωβουλή για άλλη μια φορά την κραυγή αγωνίας των κατοίκων της Λέσβου, της Σάμου, της Κω, της Χίου και των άλλων νησιών του Αιγαίου καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την Τουρκία η οποία μεθοδικά διοχετεύει κύματα προσφύγων στην Ελλάδα.

Για το λόγο αυτό επισήμανε ο Νότης Μαριάς η Ε.Ε. πρέπει να ενεργοποιήσει στην πράξη της αρχή της περίφημης αλληλεγγύης και να αναλάβει την κατανομή των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών σε όλα τα κράτη μέλη της Ένωσης με βάση ρήτρα κατανομής η οποία θα στηρίζεται στον πληθυσμό, την έκταση και το ΑΕΠ κάθε χώρας λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη και τα αντίστοιχα ποσοστά ανεργίας σε κάθε κράτος μέλος της Ε.Ε..

Ακολουθούν οι δύο παρεμβάσεις του Νότη Μαριά στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:


ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot