Ο κ. Φ. Τριομμάτης προαλείφεται ως περιφερειακός συμπαραστάτης του πολίτη και της επιχείρησης

Φεβρουάριος 22, 2015
jumbo-banner

O πρώην νομαρχιακός σύμβουλος, μέλος της παράταξης «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» κ. Φίλιππος Τριομμάτης, φέρεται ως ο επικρατέστερος από τα μέλη της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου για την θέση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, που προκήρυξε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο κ. Τριομμάτης σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών με ειδικότητα στα οικονομικά και τo marketing.

Είναι απόφοιτος της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών στο τμήμα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού από το ανοικτό Πανεπιστήμιο Πατρών και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα: “Πολιτικές, Οικονομικές και Διεθνείς Σχέσεις στη Μεσόγειο” της Σχολής Μεσογειακών Σπουδών του Παν/μιου Αιγαίου.

Στο διάστημα 1996-1999 εργάστηκε ως αντιπρόσωπος της φαρμακευτικής εταιρείας Glaxosmithkline στα Δωδεκάνησα. Από το 1999 εργάζεται ως τραπεζικός υπάλληλος (τράπεζα Πειραιώς- Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου-Alpha Bank)

Το 2006 εκλέχθηκε νομαρχιακός σύμβουλος Δωδεκανήσου με την παράταξη του Βασίλη Υψηλάντη. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Δωδεκανησιακού Οργανισμού Τουρισμού (Δ.Ο.Τ.) και συμμετείχε στη νομαρχιακή επιτροπή παραγωγικών δραστηριοτήτων και ανάπτυξης.

Διετέλεσε ακόμη πρόεδρος στην 8η ενιαία σχολική επιτροπή του Δήμου Ροδίων.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν εκδηλωθεί εξάλλου άλλες υποψηφιότητες.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με προκήρυξή της κάλεσε κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει δήλωση υποψηφιότητας, για την συγκεκριμένη θέση, προς το Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας – Δ/νση Διοίκησης – Τμήμα Συλλογικών Οργάνων (Πλ. Τσιροπινά – Ερμούπολη, Σύρος Τ.Κ. 84 100) μέχρι και την ημερομηνία και ώρα της έναρξης της διαδικασίας επιλογής από το Περιφερειακό Συμβούλιο, την Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 και ώρα 9:30 π.μ. στην συνεδριακή αίθουσα του Ξενοδοχείου «ΕΡΜΗΣ» (Πλατεία Κανάρη – Ερμούπολη, Σύρος).

Η υποψηφιότητα για την θέση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης θα εισαχθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 και ώρα 9:30 π.μ. στην συνεδριακή αίθουσα του Ξενοδοχείου «ΕΡΜΗΣ» (Πλατεία Κανάρη – Ερμούπολη, Σύρος).

Ο ενδιαφερόμενος στην δήλωση που θα καταθέσει πρέπει :
1. Να δηλώνει το ενδιαφέρον του για την ανάληψη της θέσης
2. Να προσκομίσει βιογραφικό σημείωμα
3. Να προσκομίσει δήλωση του Ν. 1599/1986 στην οποία να δηλώνει ότι :

α. Έλαβε γνώση του άρθρου 179 «Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης» του Ν.3852/2010, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 4 του Ν.4257/2014, και της Εγκυκλίου 59 με αριθ. πρωτ.74896/30-12-2010 με θέμα «Θεσμικές αλλαγές του Προγράμματος Καλλικράτης» του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε ό,τι αφορά τα καθήκοντα, τις υποχρεώσεις, τις δεσμεύσεις και τις αποδοχές του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης.

β. Τα αναφερόμενα στοιχεία στο βιογραφικό σημείωμα στοιχεία είναι αληθή και τυχόν αντίγραφα των τίτλων σπουδών θα προσκομισθούν μόλις ζητηθούν.

γ. Δεν είναι βουλευτής, αιρετός Δήμου ή Περιφέρειας
Οι αρμοδιότητές του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης περιγράφονται ως ακολούθως:
Υποδοχή των καταγγελιών άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών, των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Διαμεσολάβηση για την επίλυση των σχετικών προβλημάτων που προκύπτουν από τις ανωτέρω καταγγελίες.

Υποχρέωση έγκαιρης απάντησης (έγγραφης ή ηλεκτρονικής) εντός 30 ημερών στους διοικουμένους.
Σύνταξη ετήσιας έκθεσης απολογισμού πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής και παρουσίασης από τον ίδιο και συζήτησης στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του Περιφερικού Συμβούλιου (άρθρο 185 του Ν.3852/2010).

Διατύπωση προτάσεων βελτίωσης της περιφερειακής διοίκησης και των σχέσεων της με το κοινό τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσής του, όσο και σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που εντοπίζονται από τον ίδιο.

Διαδικασία επιλογής
Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η οποία λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών, ως Περιφερειακός Συμπαραστάτης επιλέγεται πολίτης που αποτελεί προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους.

Αν δεν επιτευχθεί η επιλογή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται κατά την ίδια ή μεταγενέστερη συνεδρίαση με την ίδια πλειοψηφία.

Μη υπάρχουσας αντίθετης ρύθμισης, για την θέση μπορεί να επιλεγεί πρόσωπο που είναι δημότης άλλου δήμου ή άλλης περιφέρειας.

Η θητεία του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης ακολουθεί την θητεία των περιφερειακών αρχών.

dimokratiki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot