Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ: Δημιουργούν κέντρα φιλοξενίας μεταναστών σε Ρόδο και Κω!

Ιούνιος 05, 2015
jumbo-banner

Στην απόφαση δημιουργίας κέντρων φιλοξενίας μεταναστών στα νησιά, όπως η Ρόδος και η Κως, αναφέρθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη Τζανέτος Φιλιππάκος, που βρίσκεται στη Ρόδο, συνοδεύοντας τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

Ο ίδιος, αποκάλυψε ακόμη, ότι θα ιδρυθεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ειδική Υπηρεσία για την εξιχνίαση οργανωμένων κυκλωμάτων δουλεμπόρων.

Γενική αναθεώρηση οργανικών θέσεων

«Το μέλλον είναι αισιόδοξο. Υπάρχει σχέδιο. Θα διαχειριστούμε αυτές τις μεταναστευτικές ροές. Θα δούμε και τα προβλήματα εγκληματικότητας, και ότι άλλο προκύπτει μέσα από τη μεγάλη τουριστική περίοδο», ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συμπληρώνοντας ότι οι οργανικές θέσεις στην Αστυνομία βρίσκονται σε λάθος βάση και θα προχωρήσει η διαδικασία γενικής αναθεώρησής τους. «Καταλάβαμε ακριβώς τι συμβαίνει, για προσλήψεις όμως προσωπικού θα πρέπει να φύγει η Ελλάδα από το βραχνά», πρόσθεσε.

Οργανωμένα κυκλώματα δουλεμπόρων

«Ήδη έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται δράσεις. Το τελευταίο τριήμερο υπάρχει απομάκρυνση, με την περαίωση της διαδικασίας. Έφυγαν από τα νησιά 1.700 μετανάστες, το προφίλ των οποίων είναι κυρίως προσφύγων. Θα υπάρχει νέος συντονισμός του λιμενικού, της αστυνομίας και των τοπικών φορέων. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα φανεί η διαφορά», επισήμανε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη Τζανέτος Φιλιππάκος, προσθέτοντας ότι έχει διαπιστωθεί ότι δρουν οργανωμένα κυκλώματα δουλεμπόρων και γι’ αυτό θα δημιουργηθεί νέα Υπηρεσία στο Υπουργείο, η οποία θα συντονίσει το σύνολο των περιφερειακών Υπηρεσιών.

Κέντρα φιλοξενίας σε Ρόδο και Κω

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη Τζανέτος Φιλιππάκος, αφού ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί και πάλι σύντομα τα νησιά, οπότε και θα έχει να πει περισσότερα, εξήγησε ότι θα δημιουργηθούν κέντρα φιλοξενίας σε Ρόδο και Κω, σχολιάζοντας ότι δεν θα υπάρχει πια αυτό που αποκαλείται κέντρο υποδοχής ή προσωρινής κράτησης. Στόχος των ιδίων είπε, είναι να μεταφέρονται οι μετανάστες μέσα σε μία ημέρα, ενώ εξήγησε ότι οι περισσότεροι έρχονται από τη φωτιά του πολέμου και ψάχνουν να βρουν μία ελπίδα στην Ευρώπη. Το προφίλ τους είναι προσφύγων και είναι άνθρωποι που έχουν και οικονομική δυνατότητα, αφού πληρώνουν ξενοδοχεία, εισιτήριο κτλ

ΠΗΓΗ: Black Monday.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot