Menu
Σπαρακτικό βίντεο: Μαμά δελφίνι αρνείται να εγκαταλείψει το νεκρό μωρό της!

Σπαρακτικό βίντεο: Μαμά δ…

Στο βίντεο και στι...

Με 82 σκάφη ξεκινά η Αegean Regatta 2017

Με 82 σκάφη ξεκινά η Αege…

Την Κυριακή το πρωϊ ...

Σκάνδαλο: Σε ποιον συνέταιρο του Μπόμπολα παραχωρεί το management της Πήγασος ο Σαββίδης

Σκάνδαλο: Σε ποιον συνέτα…

Σε ποιον συνέταιρο τ...

Ασφαλιστικό για κλάματα: Πόσα χρόνια πρέπει να δουλέψεις για να πάρεις σύνταξη 1.000€

Ασφαλιστικό για κλάματα: …

«Πόσα χρόνια είπες...

Κώστας Ζαμάγιας για Α. Καρδούλια: ..."Ο μαστραντώνης μ΄ ασβηστο μεράκι"...

Κώστας Ζαμάγιας για Α. Κα…

Έφυγε ο καλός φίλος,...

Αλέξανδρος Μπουρδούμης – Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου: Φήμες για χωρισμό, λίγο πριν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας!

Αλέξανδρος Μπουρδούμης – …

Μπορεί να ετοίμαζαν ...

«Μάγεψε» μικρούς και μεγάλους η «Η Ωραία Κοιμωμένη» (φωτό-βίντεο)

«Μάγεψε» μικρούς και μεγά…

Ναι, αυτή η Ωραία Κο...

Ανεγκέφαλο άτομο σημάδευε με λέϊζερ διερχόμενο πάνω από την Κάλυμνο αεροπλάνο

Ανεγκέφαλο άτομο σημάδευε…

Σύμφωνα με πληροφο...

Για λίγους η εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλισης - Οι χαμένοι των αλλαγών

Για λίγους η εξαγορά πλασ…

Η εξαγορά πλασματικώ...

Το νέο trend στις σχέσεις λέγεται love bombing και είναι χειρότερο από το να αδιαφορεί ο άλλος για σένα

Το νέο trend στις σχέσεις…

Πόσο αθώες είναι τελ...

Prev Next

Ο Δ. Γάκης στην ημερίδα Ροδιακού Δικτύου για την Υπεράσπιση και Δίκαιη Διαχείριση της Δημόσιας Περιουσίας

Ο Δ. Γάκης στην ημερίδα Ροδιακού Δικτύου για την Υπεράσπιση και Δίκαιη Διαχείριση της Δημόσιας Περιουσίας
jumbo-banner
Χαιρετισμός του Βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη, στην ημερίδα του Ροδιακού Δικτύου για την Υπεράσπιση και Δίκαιη Διαχείριση της Δημόσιας Περιουσίας, Ρόδος
 
«Αγαπητοί φίλοι,
Καταρχήν, θα ήθελα να συγχαρώ τους συν-διοργανωτές της σημερινής εκδήλωσης για την εξαιρετική πρωτοβουλία του Ροδιακού Δικτύου να προσκαλέσει όλους τους πολίτες σε ανοικτή διαβούλευση για τους τρόπους υπεράσπισης της δημόσιας περιουσίας στη Ρόδο.

Χαιρετίζω τους συμμετέχοντες στην ημερίδα, που πιστεύω, ότι θα αποτελέσει την αφετηρία μιας πλατφόρμας γόνιμων συζητήσεων για την προστασία των δημόσιων κοινωνικών και οικονομικών αγαθών της Ρόδου, για την ανάδειξη προτάσεων και ιδεών που θα προβάλλουν μια νέα πολιτική με στόχο την έξοδο από την κρίση και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Διότι η δημόσια γη, ο αιγιαλός, οι παραλίες, οι παρόχθιες ζώνες, τα δάση, είναι τα «εργαλεία» μας για μια άλλη αναπτυξιακή πολιτική. Πρωτίστως, για τη στήριξη ήπιων εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με στόχο την διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος. Για δράσεις, στο πλαίσιο ενός σχεδίου βιώσιμης νησιωτικής ανάπτυξης, που θα αξιοποιεί αποτελεσματικά τις υποδομές, την ακίνητη περιουσία και την πλούσια φυσική κληρονομιά της Δ/νήσου.

Από την πρώτη στιγμή που ήρθαν τα θέματα του ΤΑΙΠΕΔ στη Βουλή, καταγγείλαμε τη μνημονιακή συγκυβέρνηση για την προσπάθεια ξεπουλήματος των ακινήτων του δημοσίου στη Δ/νησο. Αντιδράσαμε και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην υλοποίηση του αδίστακτου νεοφιλελεύθερου μοντέλου ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της παραχώρησης στο ιδιωτικό κεφάλαιο των αιγιαλών, των παραλιών και των δασών μας για χτίσιμο χωρίς περιορισμούς. Και όλα αυτά να γίνονται με την πρόφαση μιας «δήθεν» αξιοποίησης και «εξυπηρέτησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας».

Αυτό είναι το σημερινό πλαίσιο μέσα στο οποίο προχωράει η πιλοτική εφαρμογή του μοντέλου στη Ρόδο. Η πλούσια δημόσια κληρονομιά μας, με ακίνητα «φιλέτα», απέραντες παραλίες, μεγάλες δημόσιες δασικές εκτάσεις κινδυνεύει. Ήδη έχουν αναρτηθεί τα πρώτα «πωλητήρια», σε τιμές ευκαιρίας – βλέπε «Αφάντου», χωρίς αναπτυξιακό όραμα και ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική κοινωνία.  

Η δική μας απάντηση σε όλα αυτά, οι δικοί μας στόχοι είναι:
 
Να σταματήσουμε την αυθαιρεσία του μεγάλου κεφαλαίου.
Να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τους φυσικούς, περιβαλλοντικούς, πολιτιστικούς, κλπ πόρους κάθε περιοχής.
Να μεριμνήσουμε για τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των κοινωνικών ομάδων στις ακρογιαλιές της χώρας.
 
Είναι η πρότασή μας, για οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, με αναπτυξιακό σχέδιο και όραμα, με  διάλογο και διαφάνεια, με ρόλο για τη ΤΑ, με άξονα το τρίπτυχο: Φυσικό περιβάλλον – ελεύθερη πρόσβαση – βιώσιμη ανάπτυξη.
 
Στόχοι, που θα πρέπει να συνδυάζουν την οικονομική ευημερία τοπικών κοινοτήτων, το νησιωτικό χρώμα, την κοινωνική συνοχή και την προστασία του περιβάλλοντος και του πολιτισμού.  
 
Όλα τα παραπάνω, δημιουργούν ένα συλλογικό αλλά και προσωπικό χρέος του καθενός μας. Τη δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου επιστημονικών, αναπτυξιακών και περιβαλλοντικών φορέων, ενεργών πολιτών και της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης για την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών και οικονομικών αγαθών των νησιών μας.
Είναι ζήτημα Δημοκρατίας.
Είναι θέμα ισοτιμίας.
Είναι θέμα ζωής.
Με αυτές τις σκέψεις, σας εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες της ημερίδας για την υπεράσπιση και δίκαιη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας».
 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή