Ο Α. Καλαθιανάκης περί εκλόγιμης έδρας μικρού κόμματος στο νομό Δωδεκανήσου

Ιανουάριος 15, 2015
jumbo-banner
Τις τελευταίες ημέρες ακούγονται– κακώς - διάφορα, περί εκλόγιμης έδρας μικρού κόμματος στο νομό Δωδεκανήσου.
 
Σαφώς ένα μικρό κόμμα - σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο και την υπάρχουσα ποσοστιαία εικόνα του πολιτικού σκηνικού - θα καταλάβει την πέμπτη έδρα στο νομό, μα αυτό δεν επιτρέπει σε κανέναν υποψήφιο να στηρίζει άτοπες εξαγγελίες περί ΣΙΓΟΥΡΗΣ εκλόγιμης επιτυχίας.

Στην επιχείρηση του ‘σταυρού’, τα αθέμιτα μέσα οφείλουν να γίνονται αρχικά γνωστά – και κατά δεύτερον κατακριτέαγια την προστασία του υγιούς εκλογικού σώματος. Διότι τεχνάσματα και αβάσιμες θεωρίες προς παρασυρμό και ‘κλοπή’ ψήφων, δεν συνάδουν με τις Αξίες της ΑΛΗΘΕΙΑΣ & της Δημοκρατικής συνοχής. Δυστυχώς τέτοιες πρακτικές δεν αρμόζουν στον - ανωτέρου επιπέδου - πολιτικό πολιτισμό, που οφείλει ο κάθε υποψήφιος να σέβεται και να ακολουθεί πιστά προς όφελος των πολιτικών κεκτημένων του τόπου.
Ο εκλογικός νόμος για τα Δωδεκάνησα περί εκλόγιμης 5ης έδρας στο κάθε υποψήφιο κόμμα, ισχύειως επί των πλείστων - βάσει δυο κύριων σημείων: Κατοχύρωση ενός υψηλού εκλογικού ποσοστού –συνάρτησης και των υπολοίπων νομών της επικράτειας, και αρκετά μεγαλυτέρου του εθνικού.

Απ’ αυτήν την υπόθεση που στηρίζεται στην απλή λογική, στους αριθμούς, στην πρόσφατη εκλογική εικόνα που υπάρχει για το νομό μας– μα και προς απογοήτευση υποψηφίων συμπατριωτών μας, το ΣΙΓΟΥΡΟ είναι πως ούτε το Ποτάμι, ούτε το ΚΚΕ, ούτε η Χ.Α,έχουν βάσιμες ελπίδες για μια έδρα εκλόγιμη (ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ ψάχνουν μέχρι τέλους το μαξιλαράκι του 3%) στο νομό μας. Και κατά συνέπεια μια ψήφος σε αυτά τα κόμματα, να θεωρείται και ‘πρακτικά’ χαμένη.

Μια ορθή και ειλικρινή απάντηση που όφειλε να δοθεί, όπως αρμόζει στην βασική Δημοκρατική φιλοσοφία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, και του Καλύμνιου υπ. Βουλευτή Δωδεκανήσου – Άγγελου Καλαθιανάκη.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot