Ομιλία Χ. Κόκκινο στην 2η Ημερίδα για τον Τουρισμό από τον Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου & Επιμελητήριο Δωδεκανήσου

Απρίλιος 06, 2015
jumbo-banner

Την 2η ημερίδα ποιότητας στον Τουρισμό, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, παρακολούθησε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χ. Κόκκινος την Παρασκευή 3/4/2015 το απόγευμα.

Ο Χ. Κόκκινος στον χαιρετισμό του επισήμανε : ΄΄την μεγάλη προσπάθεια που πραγματοποιεί ο επιχειρηματικός κόσμος που ασχολείται με τον τουρισμό και την αρωγή που επιδεικνύει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και κυρίως η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Δυστυχώς απουσιάζει η Πολιτεία καθώς οι κυβερνήσεις δεν έχουν δείξει συνεπή στήριξη. Θέλουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού κοντά μας και βέβαια δράσεις που θα έχουν ουσιαστικό και θετικό αποτέλεσμα για την βαριά τουριστική μας βιομηχανία.

Επίσης είναι θέμα Παιδείας και μέσω αυτής θα πρέπει να ΄΄καλλιεργηθεί΄΄ τουριστική συνείδηση ,τόσο σε επίπεδο χώρας όσο φυσικά και σε επίπεδο Ν. Αιγαίου αφού το 85% του πληθυσμού των νησιών μας επηρεάζεται άμεσα ή έμμεσα από την τουριστική κίνηση.

Άρα έννοιες όπως φιλοξενία, καθαριότητα, χαμόγελο πρέπει να γίνουν κατανοητές από όλους.

Σ έναν κόσμο ραγδαίων εξελίξεων ,η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη. Ο ήλιος, η θάλασσα , ο Πολιτισμός και οι φυσικές ομορφιές είναι τα βασικά μας πλεονεκτήματα. Στα πλαίσια όμως του ανταγωνισμού οφείλουμε να λειτουργούμε διαδραστικά και με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις.

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου θα στηρίζει με όραμα και πρόγραμμα τις δράσεις του τουρισμού. ΄΄

Τέλος, το Σάββατο 4/4/2015 το βράδυ, ο Χ. Κόκκινος παρευρέθηκε στην Αίθουσα Ροδινίου, στην εκδήλωση των 4ων Αθλητικών Βραβείων Ρόδου που διοργάνωσε ο Δήμος Ροδίων, εκδήλωση που έρχεται να στηρίξει ηθικά τους αθλητές της περιοχής μας που διακρίθηκαν στον αθλητισμό και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot