Οι «Γιατροί του Κόσμου» και πάλι στα νησιά μας

Σεπτέμβριος 16, 2014
jumbo-banner
Πρόγραμμα ιατρικού ελέγχου σε κατοίκους των νησιών υλοποιούν τα μέλη του Συλλόγου «Γιατροί του Κόσμου» με τη χρηματοδότηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία για όλους» προσφέρονται συγκεκριμένα γυναικολογικοί, παιδιατρικοί, δερματολογικοί και οφθαλμολογικοί διαγνωστικοί έλεγχοι.
Ιδιαίτερη φροντίδα υπάρχει για τα παιδιά με την παροχή εξετάσεων, εμβολιασμών και χορήγησης παιδιατρικής φαρμακευτικής αγωγής.

Η κινητή μονάδα των «Γιατρών του Κόσμου» επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα τα Κέντρα Υγείας Έμπωνας και Γενναδίου.

Χθες έγιναν εξετάσεις σε παιδιά, που νοσηλεύονται στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων «Άγιος Ανδρέας».

Εν συνεχεία η κινητή μονάδα στάθμευσε στην πλατεία Κύπρου προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τη δράση των «Γιατρών του Κόσμου».

«Εξετάστηκαν αρκετοί πολίτες στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος «Υγεία για Ολους». Η αρχή έγινε από το Καστελόριζο. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε και εμείς όσο μπορούμε. Οι μεγάλες εθελοντικές οργανώσεις που εδρεύουν στην Αθήνα έχουν περισσότερες δυνατότητες. Μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί τους προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία το Κέντρο Φιλοξενίας Αστέγων», δήλωσε ο χειρουργός του Νοσοκομείου Ρόδου και επικεφαλής του Εθελοντικού Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου Ρόδου κ. Γιώργος Τριάντος.

«Ως κοινωνικό ιατρείο προσπαθούμε να βοηθήσουμε και εμείς, όσο μπορούμε, τους πολίτες που δοκιμάζονται. Χρειαζόμαστε ενίσχυση γιατί δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας», δήλωσε ο κ. Γιώργος Τριάντος και πρόσθεσε πως θα πρέπει να συσταθεί ένα όργανο που να συντονίζει όλες τις εθελοντικές ομάδες.

Το πρόγραμμα «Υγεία για Ολους», την χρονιά που πέρασε, προσέφερε ιατρικό έλεγχο σε περισσότερα από 9.000 άτομα σε 30 απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.
Χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών κοινωνικής αλληλεγγύης, που υλοποιούνται από την ελληνική εφοπλιστική κοινότητα για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος η Κινητή Μονάδα των «Γιατρών του Κόσμου» από σήμερα Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου, έως και την Πέμπτη, θα βρίσκεται στην Τήλο.
Οι «Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας», δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μία γνήσια Ελληνική Oργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, ο οργανισμός παραμένει μέλος του Διεθνούς Δικτύου των Γιατρών του Κόσμου το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Αργεντινή, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., Ιαπωνία, Ισπανία, Καναδάς, Ολλανδία, Πορτογαλία και Σουηδία).

Συμπληρώνοντας 24 χρόνια συνεχούς δράσης το 2014, οι «Γιατροί του Κόσμου» έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.
Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Περισσότεροι από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη, προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί προγράμματα ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, στο Λίβανο, στο Αφγανιστάν, στη Σρι Λάνκα, στην Ινδονησία, στη Σερβία, στο Σουδάν, στην Παλαιστίνη, στην Αϊτή, στη Γάζα, στην Ουγκάντα, σην Αλγερία κ.α.

Στο πεδίο των αποστολών, οι «Γιατροί του Κόσμου» συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

dimokratiki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot