Ν. Σαντορινιός: "Το ξεπούλημα των Αεροδρομίων Κω- Ρόδου, μια προσφορά της κυβέρνησης στους εργολάβους"

Νοέμβριος 02, 2014
jumbo-banner
Για ξεπούλημα των αεροδρομίων του νομού στους "εθνικούς εργολάβους" μίλησε κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο σύλλογος εργαζομένων ΥΠΑ στις 30/10 στη Ρόδο, ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός.

Σε αγώνα κάλεσε όλο τον κόσμο ο Ν. Σαντορινιός, δηλώνοντας πως πρέπει να στηριχθεί η προσπάθεια των εργαζομένων στην ΥΠΑ και να ακυρωθεί το έγκλημα που συντελείται εις βάρος των νησιών και των κατοίκων τους.
 
Στην παρέμβασή του ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου, ανέφερε τα παρακάτω:
 
«Το ξεπούλημα των αεροδρομίων είναι για μια ακόμη φορά μια προσφορά της κυβέρνησης των μνημονίων στους εθνικούς εργολάβους. Μετά από ένα διεθνή διαγωνισμό καταλήγουμε να έχουμε προσφέροντες ένα εργολάβο που εκδιώχθηκε από την Αργεντινή γιατί κατέστρεψε 33 αεροδρόμια, τα οποία επανακρατικοποιήθηκαν και τρείς γνωστούς μεγαλοεργολάβους που έχουν απομυζήσει τη δημόσια περιούσια και επί χρόνια στηρίζουν το κυβερνητικό κατεστημένο. Τα αεροδρόμια του τόπου μας που είναι κερδοφόρα θα δοθούν δώρο στα κοράκια που λυμαίνονται τη δημόσια περιουσία με προίκα επενδύσεις εκατομμυρίων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Ήδη γνωρίζουμε ότι η ιδιωτικοποίηση θα επιβαρύνει με 14,5 € κάθε εισιτήριο επιβαρύνοντας τη μετακίνηση των νησιωτών προς την ηπειρωτική Ελλάδα. Ταυτόχρονα η αύξηση αυτή θα προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στον τουρισμό αφού θα αυξήσει το κόστος μετακίνησης προς και από τα νησιά μας. Οι συνέπειες αυτές δεν περιορίζονται μόνο στη Ρόδο και την Κω, αλλά ακουμπούν το σύνολο των νησιών της Δωδεκανήσου που λειτουργούν οικονομικά ως δορυφόροι των δύο μεγάλων νησιών.
 
Τα αεροδρόμια της Ρόδου και της Κω αποτελούν τους βασικούς χρηματοδότες των υπόλοιπων μικρών αεροδρομίων των νησιών μας, τα οποία θα μεταφερθούν σε μία ενιαία ανώνυμη εταιρεία που θα χρηματοδοτείται από το Δημόσιο. Έχουμε δηλαδή κι εδώ τη γνωστή πρακτική μοιράσματος σε καλό και κακό τομέα, όπου το κερδοφόρο φιλέτο ξεπουλιέται και το ζημιογόνο κομμάτι παραμένει στο δημόσιο να χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Με αυτό τον τρόπο, τελικά, θα επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός, δημιουργώντας μεγαλύτερα ελλείμματα στην Εθνική οικονομία. Φυσικά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος τα αεροδρόμια των νησιών μας που θα παραμείνουν στο κράτος να κριθούν ζημιογόνα και να κλείσουν.
 
Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα είναι η χρηματοδότηση των άγονων γραμμών που σήμερα γίνεται από τα έσοδα του τέλους εκσυγχρονισμού ανάπτυξης αεροδρομίων (ΤΕΑΑ). Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι το ξεπούλημα των αεροδρομίων θα στερήσει τον προϋπολογισμό από αυτό το έσοδο, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο όλα αυτά τα επιδοτούμενα δρομολόγια. Αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις οικονομίες των νησιών αυτών αλλά και των δορυφόρων τους, αλλά και στη ζωή των νησιωτών που χρησιμοποιούν αυτές τις γραμμές.
 
Οφείλουμε όλοι να δώσουμε τη μάχη να ακυρωθεί αυτό το έγκλημα απέναντι στην οικονομία των νησιών μας και στη ζωή των νησιωτών. Οφείλουμε όλοι να αντισταθούμε σε αυτό το ξεπούλημα και να στηρίξουμε τους εργαζόμενους του αεροδρομίου που έχουν μπει μπροστάρηδες σε αυτή τη μάχη.»

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot