Ν. Καραμαρίτης: «Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σαμποτάρει την Περιφέρεια»!

Νοέμβριος 13, 2015
jumbo-banner

Σαμποτάρει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίο να επιδοτήσει τους γιατρούς που υπηρετούν στα αγροτικά ιατρεία.

Όπως δήλωσε στη «δ» ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα υγείας κ. Νίκος Καραμαρίτης πριν από μήνες δημοσιεύθηκε η σχετική προκήρυξη για την επιδότηση 22 θέσεων σε αγροτικά ιατρεία οι οποίες και καλύφθηκαν από ισάριθμούς ιατρούς.

Τώρα όμως δεν είναι δυνατό να καταβληθούν από την Περιφέρεια τα χρήματα για τη διαμονή και τη διατροφή των ιατρών επειδή δεν έχουν δοθεί ακόμη τα… στοιχεία τους από το αρμόδιο υπουργείο.

Οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα από τον κ. Νίκο Καραμαρίτη για να συγκεντρωθούν τα στοιχεία των ιατρών έπεσαν στο κενό.

«Οι αποφάσεις για την επιδότηση των ιατρών έχουν ληφθεί από τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου εδώ και καιρό. Έγινε η αντίστοιχη προκήρυξη για την κάλυψη 22 θέσεων σε αγροτικά ιατρεία. Οι ενδιαφερόμενοι τοποθετήθηκαν στις θέσεις και εργάσθηκαν. Τώρα όμως δεν μπορούν να λάβουν την επιδότηση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου γιατί δεν υπάρχουν τα στοιχεία τους. Ζητήσαμε τα ονόματα και τα τηλέφωνά τους από το υπουργείο αλλά ουδείς έδειξε ενδιαφέρον», δήλωσε ο κ. Καραμαρίτης και πρόσθεσε ότι οι γιατροί άρχισαν να διαμαρτύρονται γιατί δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις.

« Εμείς έχουμε εξασφαλίσει τα κονδύλια που απαιτούνται. Λάβαμε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις. Δεν μπορούμε όμως να καταβάλουμε τα χρήματα. Αρκετές φορές ζητήσαμε να μας σταλούν τα στοιχεία των ιατρών από την 2η Υγειονομική Περιφέρεια. Λάβαμε όμως μόνο υποσχέσεις και τίποτε περισσότερο. Είναι άδικο. Η περιφερειακή αρχή αγωνίστηκε για να καλυφθούν οι κενές θέσεις στα αγροτικά ιατρεία», τόνισε ο κ. Καραμαρίτης.

Σε ερώτηση αν θα επιδιώξει συνάντηση με στελέχη του υπουργείου Υγείας για να δοθεί λύση στο πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί, ο κ. Καραμαρίτης δήλωσε:
«Η υπομονή μας έχει πλέον εξαντληθεί. Θα επιδιώξω στο προσεχές χρονικό διάστημα συναντήσεις με στελέχη του υπουργείου Υγείας για να μας δοθούν τα στοιχεία», τόνισε ο κ. Καραμαρίτης.

Να σημειωθεί ότι έχει δημοσιευθεί προκήρυξη και για την τοποθέτηση 40 γιατρών ειδικότητας στο Νότιο Αιγαίο.


dimokratiki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot