Νεκρή χελώνα Caretta caretta στην Πάτμο (ΦΩΤΟ)

Φεβρουάριος 09, 2015
jumbo-banner

Νεκρή χελώνα Caretta Caretta βρέθηκε στην Πάτμο, συγκεκριμένα στην παραλία του Γροίκου ημέρα Σαββάτο στις 7 Φεβρουαρίου.

Το άτυχο ζώο αρκετά μεγάλο, 70 cm μήκος το κέλυφος, ήταν νεκρό τουλάχιστον 3 μέρες διότι οι οσμές του ήταν δυσάρεστες.

Κάτοικος της περιοχής ειδοποίησε τον αρμόδιο άνθρωπο(εργολάβο καθαριότητας Πάτμου) με σκοπό την περισυλλογή του. Μεταφέρθηκε στο Λιμεναρχείο Πάτμου για αναγνώριση είδους, καταγραφή στοιχείων και φωτογράφηση.

Στο κεφάλι της ήταν κολλημένη μία πατελίδα, τα μάτια ήταν θολά και το καφκάλι, όπως λέμε στην Πάτμο, είχε σημάδια από επαφή με βράχους.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν η χελώνα ήταν περαστική και την χτύπησε ο καιρός στα βράχια, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει που είχε την φωλιά της…. .Σίγουρα έχει μια μοναδική ομορφιά και αξίζει τον κόπο να προσέχουμε εάν την εντοπίσουμε κάπου ζωντανή.

Συχνά εμείς οι άνθρωποι φερόμαστε σαν οι μοναδικοί κάτοικοι αυτού του πλανήτη και δεν υπολογίζουμε τα υπόλοιπα ζωντανά, όπως λέμε στην Πάτμο…..

Ποτέ δεν είναι αργά να προσπαθήσουμε για καθαρότερο νερό απαλλαγμένο από σκουπίδια, πλαστικά και κάθε λογής απορρίμματα αέρια, υγρά και στερεά.

Ο εθελοντισμός δεν αρκεί, αν και δίνει λύσεις, για να κρατήσουμε το περιβάλλον μας καθαρό. Χρειάζεται θέληση και απόφαση πολιτικού χαρακτήρα για να σώσουμε ότι απέμεινε.

Πάτμος 08 02 2015.

Καμίτσης Γεώργιος

Ενεργός Πολίτης Δωδεκανήσου.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot