Νέα οχήματα στις υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος στα Δωδεκάνησα μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη

Φεβρουάριος 20, 2016
jumbo-banner

Το Πυροσβεστικό Σώμα στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες θα ενισχυθεί με νέα οχήματα, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτό αναφέρεται σε απάντηση του Αν. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκα προς το Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, ο οποίος είχε καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή επισημαίνοντας τα προβλήματα, αλλά την παλαιότητα των οχημάτων που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος στα Δωδεκάνησα.
Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, που βρίσκεται σε εξέλιξη, διενεργείται από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτή για λογαριασμό του Πυροσβεστικού Σώματος και προβλέπει την προμήθεια 92 πυροσβεστικών οχημάτων.

Την ίδια, όμως, στιγμή, όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας έχουν ολοκληρωθεί οι συγχρηματοδοτούμενοι διαγωνισμοί του ΕΣΠΑ 2007-2013 για την προμήθεια 264 οχημάτων, από τα οποία έχουν ήδη παραδοθεί τα 233 και τα υπόλοιπα θα παραδοθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.
Από αυτά τα οχήματα δεν υπήρξε αναλογική κατανομή και ενίσχυση των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος στα Δωδεκάνησα, τη στιγμή που υπάρχουν αυξημένες ανάγκες.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μάνος Κόνσολας επισημαίνει:
«Θεωρώ ότι η ολοκλήρωση του διαγωνισμού της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου δεν θα ολοκληρωθεί εντός του έτους.
Από τα 92 αυτά οχήματα θα πρέπει να υπάρξει ακριβής κατανομή στις υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος στα Δωδεκάνησα.
Επειδή, όμως, υπάρχουν αυξημένες και πιεστικές ανάγκες θα μπορούσε να γίνει κατανομή οχημάτων από τα 31 πυροσβεστικά οχήματα που αναμένεται να παραδοθούν μέσα στο 2016 και προέρχονται από τους παλαιότερους συγχρηματοδοτούμενους διαγωνισμούς του ΕΣΠΑ, οι οποίοι έχουν ολοκληρωθεί».

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot