Μ. Κόνσολας: Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Λέρου με αναισθησιολόγο

Ιανουάριος 05, 2016
jumbo-banner

Την ανάγκη άμεσης στελέχωσης με αναισθησιολόγο του Νοσοκομείου της Λέρου, αναδεικνύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι η απόσπαση του αναισθησιολόγου που υπηρετεί στο νοσοκομείο του νησιού έληξε χωρίς να έχει γίνει καμία κίνηση για την αναπλήρωσή του.
Αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται κλίμα ανασφάλειας στους 8.500 χιλιάδες κατοίκους, αλλά και στους κατοίκους των κοντινών νησιών που εξυπηρετούνται από το νοσοκομείο της Λέρου ( Πάτμος, Λειψοί, Αγαθονήσι, Αρκιοί).
Με δεδομένο ότι πρόκειται για μια κρίσιμη ειδικότητα, απαραίτητη για τη λειτουργία του νοσοκομείου, ο κ. Κόνσολας ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας για την τοποθέτηση αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο της Λέρου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα:
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Άμεση στελέχωση του νοσοκομείου Λέρου με αναισθησιολόγο»

Κύριε Υπουργέ,
Το νοσοκομείο της Λέρου καλύπτει τις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων, όχι μόνο του νησιού, αλλά και κοντινών νησιών, όπως η Πάτμος, οι Λειψοί, το Αγαθονήσι και οι Αρκιοί.
Επιπρόσθετα, οι ανάγκες και τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας και άμεσης ιατρικής παρέμβασης έχουν αυξηθεί λόγω της παρουσίας στο νησί προσφύγων και παράνομων μεταναστών.
Η απόσπαση του αναισθησιολόγου, που υπηρετούσε στο νοσοκομείο της Λέρου έληξε. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ενημέρωση για την αντικατάστασή του ή για την ανανέωσή της, δημιουργούνται μείζονα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου και αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.
Επισημαίνεται ότι το νοσοκομείο της Λέρου είχε δύο αναισθησιολόγους αλλά η συνταξιοδότηση του ενός και η μετάθεση του άλλου, οδήγησε στη λύση της κάλυψης του κενού με αποσπάσεις.
Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για μια κρίσιμη ειδικότητα για τη λειτουργία του νοσοκομείου και απαιτείται η άμεση παρέμβαση σας.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός
1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα και αν προτίθεται να στελεχώσει άμεσα το νοσοκομείο της Λέρου με ιατρό-αναισθησιολόγο.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot