Μ. Κόνσολας: Άμεση ανάγκη τροποποίησης της προκήρυξης για τη φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεα

Αύγουστος 05, 2015
jumbo-banner

Στήριξη στις θέσεις της αυτοδιοίκησης για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεα, παρέχει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας.

Ο κ. Κόνσολας ζητά να τροποποιηθεί η προκήρυξη που δημοσιοποιήθηκε για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη φιλοξενία παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων, αφού, όπως επισημαίνει, κινδυνεύουν να μείνουν εκτός χιλιάδες παιδιά.
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά να αρθεί το όριο του περιορισμού θέσεων, που έχει τεθεί στο 70% της δυναμικότητας κάθε παιδικού σταθμού, γιατί με το συγκεκριμένο όριο περιορίζονται κατά πολύ οι διαθέσιμες θέσεις.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:
«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, πρέπει να στηριχθεί ο θεσμός της οικογένειας.
Η τροποποίηση της προκήρυξης για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεα είναι μονόδρομος, γιατί σε διαφορετική περίπτωση από τις 120.000 και πλέον αιτήσεις που θα υποβληθούν, είναι ζήτημα να εξυπηρετηθούν 80.000 παιδιά.
Ταυτόχρονα, σε ό, τι αφορά στη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών πρέπει να δούμε χωρίς δογματισμούς το θέμα των voucher, αυτό που προέχει είναι να φιλοξενηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, σε μια εποχή που οι ανάγκες είναι αυξημένες».

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα, έχει ως εξής:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Κύριο Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ: «Τροποποίηση της προκήρυξης για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την φιλοξενία παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς των Δήμων την περίοδο 2015-2016»

Κύριοι Υπουργοί,

Σε μία δύσκολη, κοινωνικά και οικονομικά συγκυρία, αυτό που προέχει είναι η στήριξη της ελληνικής οικογένειας και της εργαζόμενης μητέρας, σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή του προγράμματος: «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», για τη φιλοξενία παιδιών στους παιδικούς σταθμούς των δήμων, στα ΚΔΑΠ και στα ΚΔΑΠμεα.
Με βάση την προκήρυξη που εκδόθηκε, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών χιλιάδες παιδιά.
Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει υπόψιν της τις προτάσεις της αυτοδιοίκησης που κινούνται σε ρεαλιστική βάση, προκειμένου να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο που θα δημιουργήσει προβλήματα σε χιλιάδες οικογένειες και εργαζόμενες μητέρες.
Προκύπτει άμεση ανάγκη τροποποίησης της προκήρυξης σε ό,τι αφορά στον περιορισμό του αριθμού των προσφερόμενων θέσεων αφού το όριο του 70% της συνολικής δυναμικότητας των παιδικών σταθμών, λειτουργεί στην κατεύθυνση της μείωσης των θέσεων.
Με δεδομένο ότι ο αριθμός των αιτήσεων για την περίοδο 2015-2016 θα ξεπεράσει τις 120.000, με το όριο που τίθεται είναι ζήτημα αν θα εξυπηρετηθούν 80.000 παιδιά.
Εκτιμώ ότι σε αυτή τη συγκυρία, η προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η φιλοξενία όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων, στα ΚΔΑΠ και στα ΚΔΑΠμεα.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί

1. Εάν προτίθενται να τροποποιήσουν τους όρους της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων για την περίοδο 2015-2016 ώστε να φιλοξενηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.
2. Εάν προτίθενται να προχωρήσουν στην άρση του ορίου περιορισμού των προσφερομένων θέσεων, που έχει καθοριστεί στο 70% της συνολικής δυναμικότητας κάθε παιδικού σταθμού, αφού το συγκεκριμένο όριο οδηγεί στη μείωση των θέσεων.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot